Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road

HackForum

Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Tvurce webu Silk Road na toru mel velmi propracovany napad (Jestli i spravny, nebo ne, to je vec nazoru). Osud mu ale nepral, a udelal nekolik chyb, kvuli cemuz vice-mene ztratil zivot.

Jakou nejvetsi chybu podle vasaho nazoru udelal a ceho se mel vyvarovat (otevrena diskuze) ?
(odpovědět)
SilkChyba | 185.220.101.*27.2.2019 22:08
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
>nepoužívat tor
(odpovědět)
kk | 89.24.156.*28.2.2019 6:08
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Honeypot? Ok :-) Nebyl to jeho nápad, stal se časem jedním z administrátorů a vzhledem ke svým schopnostem téměř převzal žezlo. Věnoval se více věcem, Silk Road byla okrajovka, která mu později přerostla přes hlavu, zbytečně se coby admin rozepisoval na fóru. Když jste mu napsali, reagovat téměř okamžitě a zbytečně vše filozoficky podrobně rozváděl...čehož později zneužívali policajti i novináři vydávajíce se za běžné uživatele. Jeho chybou bylo ego a příliš liberální myšlení....Takový člověk, který příliš mluví o svobodě je pro stát nebezpečný. Další chyba byla s tou objednávkou falešných dokladů, tam si ho začali četníci všímat...Dorazil to tou "nešťastnou objednávkou za USD 150 tis za hlavu konfidenta" na základě které dostali četníci zelenou a ušili na něj boudu na obsazenym Exit Nodu a samozřejmě bez povolení. (Dodnes nevysvětlili, jak se k servrům dostali) Neměl pak v té kavárně šanci. Úsměvné je, jak to chtěli ututlat...že ho jako dopadli na základě Captcha kódu, který natřel adresu....Nesmysl. Vyšetřování bylo protizákoné, byl souzen i za skutky jiných adminů Silk Road, protože nikoho jiného nemohli čapnout. Třípísmenkové agentury nikdy nejedou fér.

Takový flastr dostat neměl.... Nebyl zakladatelem ani hlavounem Silk Road. Ale byl to šikovnej kluk...

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP2.3.2019 20:33
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Tu uz nejde o bezpecnost ale davat si pozor fakt zbytocne nevystupovat v clankoch a forach som admin nie user tak naco to robi ak chces vyjadrit nazor chod na reddit tam to nikomu nevadi a nezavru ta za to. Urcite si davat vacsi pozor na digitalne stopy ako bolo vysie spomenute troj pismenkove aj viac pismenkove organizacie maju na haku nejake povolenie sami sebe ho vydaju a prehladaju vsetko. najbeznejsie je stale pripojenie na net cez simkartu ktora nieje registrovana na tvoje meno + zariadene samozrejme.
Dalsia vec je naucit sa ovladat svoje ego ! Ale co ak som Sef musim sa tym pochvalit niekomu. Taketo projekty ale nie su o tom. Nechci byt za kazdu cenu "Celebrita" a nauc sa ovladat svoje pudy. asi tolko :D dakujem za povolenie sa rozpisat potreboval som to :D
(odpovědět)
Grexo.lino | 78.141.66.*3.3.2019 20:15
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Souhlasím s Vámi. Některé problémy si můžeme přivodit sami tím, že podceníme bezpečnost. Reedit je sice svobodný, ale "pod drobnohledem", takže svobodu slova je nutno podpořit svobodným softwarem, který se používá pro připojení k netu. Ve státech střední evropy je svoboda slova stále na velmi dobré úrovni i přes rostoucí vliv některých vládních činitelů, kteří se snaží prosadit jakýkoliv restrikční zákon pod rouškou "terorismu". Po vzoru komunistických soudruhů v převlečených kabátech, je náhle nutné vše kontrolovat, kohokoliv šmírovat, zapisovat, vyhodnocovat a utratit tak nemalé peníze daňových poplatníků za nesmyslná omezení, která samozřejmě mimo byrokracie nemají žádnou jinou užitnou hodnotu.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP6.3.2019 1:11
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
@kk

Tor samozrejme pouzival.

Ale jinak je dost nejasny, jak ho vystopovali. I kdyz s dostatecne velkym rozpoctem lze dosahnout temer cehokoliv.
Nekdo nekde psal (uz nevim kde) ze jednu transakci BTC zapomnel zasifrovat a na zaklade toho zjistili IP adresu. Coz mi moc nedava smysl.

Obsazeni exit nodu, to vedeli, jaky bude pouzivat ? Taky moc nechapu. TOR jednotlive servery mozne asi i dohledat je. Nektere jsou i v Praze, Hluboke nad Vltavou a asi i Zline jsem videl jeden. V USA jich je dost, dost TOR velmoc e i Rumunsko. Takze ke konkretnimu nodu se urcite dostat da.

Je tu nejaka moznost korelace datovych toku prez ISP ? Extreme narocne, ale asi to mozne bude. Ruzne JavaSkripty na webu, to je dost otazkou, jestli dokazi zjistit IP. Jedna z moznosti je napr. korelovat s presnosti 0.001 polohu mysy prez JS na Toru a normalnim prohlizeci. Nebo se dostat k informacim v Copy-paste schrance prez Javu, jestli tam muze byt nekaka informace o dohledani polohy, kdo vi. Vic uz me nenapada. Ta CAPTCHA, od Google. To pokud by mel nekde prihlaseni do google uctu prez TOR a ne-TOR.

Teoreticky by mohli i sledovat prevod BTC na fiat.

V te kavarne nebo knihovne ho skutecne prekvapili najednou a nemel chudak sanci. Nejspis ho tam sledovali delsi dobu a neceho podezreleho si nevsiml, pak naplanovali akci. Kdyby pracoval z domova, udelal by lip. Aspon by mel par sekund na zniceni HDD. Takhle ani nezamkl obrazovku, kdyz se zvednul od stolu (nebo jen ohledl) ? Skoda ze nejde znicit HDD nejak na dalku. Je m toho cloveka skutecne lito a asi uz mu nebude jen tak pomoci.
(odpovědět)
SilkChyba | 178.175.143.*14.3.2019 13:06
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Nezjistili IP adresu přes BTC transakci, jednoduše FBI zneužila své pravomoci a bez řádného povolení šacovala v různých zemích nody, přes které šmejdili dál až na něj. Několik jich bez povolení zabavili a analýzou mnohé zjistili. Teď už jich je mnoho "obsazených".
V té kavárně už čeklali, než přišel. Počkali až rozšifruje svůj notes a začne pracovat. Na těch pár metrech nemohl zareagovat, aby dvojstiskem nouzově zašifroval HDD. Bylo to spíš přepadení, než zatýkačka. Z domova pracovat nemohl, to nikdo rozumný nedělá. Ani vlastně nebydlel doma, ubytovával se dočasně na různých místech, byl stále v pohybu.


ISP vidí, že používáš TOR, musíš ho pod něco schovat. Jinak jsi v hledáčku a když je problém, můžou spojit některou tvou aktivitu s časovou osou. Javu / skripty nepoužívat, všechno zakázat, vyhnout se službám, které to vyžadují, stejně tak se vyhnout všemu kde je Captcha kod od Google a FCB. Google účet nemůžeš bezpečně používat přes TOR, tyhle dvě věci nejdou dohromady. TOR je kukla na hlavě, kterou můžeš používat jen někdy. Nemůžeš s ní chodit celý týden po ulicích a věřit, že si toho nikdo nevšimne. To samé s VPN - nevěř všemu co se blýská moc anonymně. VPN EXpress, NordVPN, PIA,IP Vanish, Ghost VPN, stejně tak protonmail jsou dalším velkým průserem v dějinách pseudoanonimity. Logy rozesílají do všech států na kýchnutí úředníka. Nikdy nepoužívej nic od microsoftu, žádné wokna a ani z legrace nezkoušej VPN používat na Win 8 - 10.

Ano, BTC na fiat mohou sledovat velmi jednoduše, dokonce lépe než TV. Nic není anonymní ikdyž před výstupem použiješ BTC mixéry. V rámci zachování soukromí je těžké najít vhodnou cestu. Lepší je žít ve státě, který nemá omezující pravidla stanovená USA, nebo bruselem.


----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP16.3.2019 0:43
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Najit neco, kde vubec neni JS potreba pouzit (myslen mail, nebo nejaky komunikacni klient), to je dost tezke. Jakykoliv webmail, co znam vyzaduje JS minimalne pri registraci, kdyz uz ne primo pri pouzivani (a nebo vyzaduje sekundarni mail). Takze tomu se moc vyhnout neda. Ruzna fora fungujou po vetsinou bez JS, ale musis tam zadat email pri registraci. Pouzivani socialnich siti v nadeji nebyt prozrazen, to moc nejde dohromady.

Pokud potrebujes komunikovat jen mezi par lidma, co neco o tom vi, muzes vse udelat nejak v siti tor (mail, nejaky IM klient, popripade i webove stranky, zdileni souboru)

Pouzivat windows by byla docela hloupost, zejmena ty nove. XP jeste zas takova tragedie byt numusi. Kdyz nepouzivas Windows, tak ani zadny jiny software od MS. Apple asi na tom nebude o tolik lip. Android, to je asi sebevrazda. Nejlepsi je asi se vyhnout proprietalnimu software uplne.

Velka cast beznych veci na internetu, kde by chtel clovek neco napsat, obsahuje nejakou tu Captchu, prave casto Googlovskou. A navic pri vytvareni uctu potrebujes zadat mail a tam se JS taky moc nevyhnes.

Prevod BTC na fiat, to pomerne dohledatelne je, pokud jde o velkou castku. Muzes to proprat prez vic penezenek a vynaset po malych kusech. Nejake fee to stoji. Co znamena ta zkratka TV ?

Jestli nejsou omezujici pravidla od USA nebo Bruselu, tak tam jsou od Moskvy, Pekingu, nebo nejakeho Arabskeho mesta. Takze si moc nevyberes. Aspon v EU neni TOR blokovan a k beznym vecem postaci v pohode, zalezi, pred kym se schovavas. To skutecne FBI smejdila v ruznych zemich a obsadila si na trvalo exit nody ?

V kavarne moc sanci nemel. Byla to vlastne kavarna, nebo knihovna (tiche oddeleni) ? Museli sledovat i provoz site v knihovne a sparovat to s konkretnim clovekem, co tam chodi. Casto cestoval, tak tam ani nechodil dlouho. V nekterych statech si pro pristup na knihovni Wifi musis udelat ucet, v nekterych ne, jak je to v USA netusim. Pak je otazka, jestli je to rizikovejsi z domova, nebo pravidelne chodit do nejakeho verejneho mista. Doma aspon muzes sledovat lepe, jestli neco se nedeje okolo a mit do zakladni desky a HDD pripojeny dalsi kabel a jedinym stiskem vypinace tam pustit 220 V. Nebo mit nejak dalkove moznost odrovnat HDD, jak ?

U VPN bych na uplnou anonymitu nesazel, nedivil bych se, kdyzby VPN v USA-EU uchvavaly logy a v pripade potreby predali dal. Ale v Rusku to nebude o nic lepsi, jen mezi sebou vychod a zapad nebude tolik pracovat. Protonmail, tam jsem zatim zadnej skandal, ze by nekomu predali logy, neslysel, ale velmi pravdepodobne logy uchovavaji pro pripad pruseru. Ale na Protonmail se dostanes prez TOR, JS potreba vic nez dost. Podobne jako Protonmail funguje i Tutanota, mene znama vec, ale uz se docela rozrusta. Pry nelogujou ani IP, o cemz dost pochybuju. JS tam potreba je jako u protonmail. Ale pri registraci Tutanota nechce sekundarni adresu. Ale nejspis pri registraci blokuje TOR.
(odpovědět)
SilkChyba | 2a00:1768:1001:21::32a3:*23.3.2019 21:50
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Vycerpavajici info. Pekne.
(odpovědět)
GORAN | E-mail | PGP21.3.2019 14:35
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Web mail samozřejmě jde najít i bez JS. Jsou jich desítky. Sociální sítě jsou ve své podstatě spíše nástrojem ke šmírování občanů, takže je dobré se jim zcela vyhnout.

Komunikace mezi určitými lidmi - třeba v rámci komunity - je velmi jednoduchá záležitost, není třeba využívat TOR, kterým na sebe zbytečně upozorníš ISP.

Pokud chceš někam něco napsat kde je Captcha od Google, i to se dá obejít běžně dostupnými prostředky. Jde jen o to, zda takové psaní má nějaký význam.

Převod BTC na fiat není dohledatelné pokud jde "jen o velkou částku", ale při jakékoliv i malé mikročástce. Anonymizaci neuděláš propráním přes více peněženek a vynášením v malých kusech, ale přes zůzné služby mixérů a směnáren. (Zadej do Google " Bitcoin Mix " ) Lze to ošetřit i jednoduše v rámci komunity přes Localbitcoin.com.

Ano, FBI a NSA má obsazené některé exit nody. Některé vlády spolupracují a mají své "odchytové" koncáky. ( Německo, Anglie, USA, Francie...)

Kavárny řešit v dnešní době je nesmyslné. Lepší jsou veřejná místa, nikdy nic z domova. Pokud chceš dobře spát, nemůžeš nic dělat doma ani ve svém městě. Zničit PC nebo HDD přes tlačítko na 220V je k ničemu, oni to obnoví i kdyby měli z HDD přeházet plotny, nebo z SSD vytáhnout střeva. Udělej si script na zašifrování HDD stisknutím klávesy (Třeba F1)

Předávání logů od poskytovatelů VPN je zcela běžné i přes jejich ujištění, že nic takového nedělají. Hlásavé reklamy a falešné recenze jsou směšné.

Tutanota je německá, musí dodržovat německé zákony a také nařízení EU, takže je nesmysl, aby nelogovali. Při prvním problému nevydání logu by represivní orgány takovéto podnikání uzavřeli. Protonmail je na tom trochu lépe, ale uchovávají logy po dobu 1 roku (švýcarský zákon) ale i tak spolupracují s USA a EU. Je nutno e-maily šifrovat, jinak to dneska nejde. Protonmail je "Velký bratr", maskující se za spolehlivého kamaráda, který byl původně ze švýcarska. Vytvořila ho organizace CERN, která je financována většinou západních vlád. Pokud jde o jeho šifrování, ProtonMail nešifruje metadata, záhlaví nebo předměty e-mailů, na rozdíl od některých jiných bezpečných e-mailových poskytovatelů. Reklamní triky o nedotknutelných e-mailech, spolehlivých VPN atp. okamžitě sráží skutečnost, že Proton Technologies AG byla financována z více vlád prostřednictvím grantů, dotací a daňových úlev ...(Boston, Charles River Ventures..apod) a jak jsem psal - uchovávají veškerou komunikaci po dobu 1 roku a vydávají je zcela běžně úřadům bez vědomí uživatelů a to i o VPN. Takže se v praxi jedná o vykutáleného bratříčka....který má stejné chyby, jako běžní poskytovatelé těchto služeb. Z hlediska uživatelského je to bezpečný email. Ovšem úředník do něj může vidět, proto je šifrování potřeba.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP25.3.2019 21:46
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Socialni site byly puvodne urcene pro zdileni informaci mezi lidmi, ale to co dela FB, to je skutecne smirovani obcanu (pro potreby vlady ?). Uz toho od FB se provavilo dost, Google na tom bude podobne. Jde jim o zber dat pro zpenezeni. Pokud budu chtit postnout nejake informace do eteru, pouziju jinak koncipovanou socialni sit (forum, blog), nejlepe bez JS. Jestli potrebujes nazdilet nejaka data-zpravy-clanky ven do eteru, jsou pouzit nejake blogy, pastebin a podobne.

Jak beznymi prostredky obejdes googlovskou captchu ? (posledni dobou jsou tam ty jejich znacky, samozrejme s JS).

Pokud komunikujes smerem ven k neznamym lidem, TOR potrebujes. Pokud ale komunikuje skupina lidi mezi sebou, potrebuje to udelat nenapadne, TOR skutecne nema smysl, staci nejaky sifrovany komunikator end to end a vypnout historii, nejlepe na vlastnim serveru (Napr. Jabber, PGP mail).

Pokud bude nekdo pracovat z domova, moc klidne spat nebude s tim, ze pri jakekoliv chybe si pro nej muzou prijit. Kavarny jsou plne lidi okolo, a nedelal by jsi nic jineho, nez se koukal po okoli a podeziral lidi kolem. Navic je kolem dost svedku. Od toho jsou verejna mista naprd. Jde pouzit internet prez anonymi SIM, kterou si ale nemuzes jen tak dobyt, nebot v trafikach jsou kamery (takze jen zabalenou SIM poridit a spustit pozdeji). Navic by jsi musel menit i telefon. Kavarny a knihovny, i dalsi verejna mista jsou plne lidi a jsou tam casto kamery, takze taky naprd. Nektere verejne wifi muzou mit daleky dosah. Tak jako tak se stanes paranoidni a budes se porad koukat kolem.

Webmailu bez JS moc neznam, vim o webnailech, kam se da pristoupit bez JS prez TOR, ale registraci uz bez JS neudelas. Casto vyzadujou verifikacni email jinde, nebo je tam minimalne captcha do googlu. Webmail bez JS, kde muzes zalozit prez TOR bez verifikace neznam.

Tutanota je Nemecka, budou v Nemecku nejake zakony upravujici elektronickou komunikaci. Uchovavat logy u emailove sluzby je povinnost dana zakonem ? Nejspis ano. Do hlavicek mailu IP nedavaji (jako treba seznam), ve FAQ pisou, ze ani IP prihlasovani nelogujou, stejne jde ale pouzivat Tutanota prez TOR. Nemusi logovat IP, ale muzou tam mit neco jineho na odchyt, docela narocny JS tam bezi, co ty JS skripty delaji, neni jasne. IP pri registraci loguji urcite a navic blokuji TOR. Napodobne protonmail, JS narocny na CPU poradne, kdovi, co ten JS dela. Backdory tam urcite budou, je otazkou, jestli vydaji logy uradum na skutecne libovolne pozadani, nebo kazdy pripad posoudi individualne.

Sifrovani disku je samozrejmost, nejlepe rychle zasifrovani pomoci stisku klavesy, nebo vypnuti PC. Pokud je disk zasifrovany, a PC vyple, nemel by se do nej nikdo dostat, mozne to je jen pri pripojeni disku, desifrovani. Pokud do disku pustis 220 V, tak by uz mela byt data znicena (pro pripad, ze heslo nejak ziskaji), jak muzou data obnovit, kdyz proud disk spali ? Bude zalezet, co vsechno za par s 220 V znici. Pak jedine reseni je mala naloz na disku pro zniceni ploten.

NSA, FBI a dalsi maji nejen obsazene nody, kterymi chytaji. NSA ma backdory primo na urovni hardware-firmware, ktere by meli fungovat bez ohledu na operacni system a taky bez ohledu na TOR, poradne to nikdo nevi.
(odpovědět)
SilkChyba | 178.175.132.*29.3.2019 21:34
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Ok. Již jen v krátkosti:

Captcha od google: - Sandbox + podvržená ip...nebo poslat přes"vzdálený server".

Webmail bez JS přes TOR: - to si lehce "vykachníš" v onionu ...

Některé nody samozřejmě obsazené jsou. Nic není bezpečné. (Pseudononymita internetu)

NSA a jeho backdory:....Stačí jeden zázev za všechny : IME .(Intele Management Engine) Všichni kdo máte intel procesor jste na ráně bez ohledu, jaký Os používáte. Máme na to na githubu malou záplatu.

Fimware v síťovkáh a HDD: ..to už je dlouholetá šmírovací klasika. Opět - alternativní firmware hledej na github.com

Šifrování HDD/SSD: Bez toho ani ránu.

Pustit 220V do Pc: = nesmysl. Maximálně zničíš zdroj. Pokud se di podaří poškodit nějakou náhodou i HDD, bude to jen na úrovni el.obvodu na desce uvnitř HDD, který se po přehození dle typu opět zprovozní, protože plotny budou zachovány.

Tutanota: Německo musí dodržovat zákony EU a má samozřejmě i své vnitřní, které jsou ještě přísnější. Tutanota zaznamnávajá naprosto vše od IP přes celou komunikaci až po vlastní pc. Lze používat i TOR, musíš mít povolen JS, jinak se ani přihlašovací stránka nenačte. Němci šmírují i své občany přes domácí nativiry a firewaly (Comodo). Je to údajně v rámci bezpečnosti, jako všude jinde. Vzhledem k emigrantům a násilnostem s německými praktikami výmečně souhlasím. Jejich různá bezpečnostní opatření a zásahy do práv občanů mají opravdu reálný a oprávněný důvod.

Protonmail: - lze použít Tor, ale nedoporučuji tuto prozápadní šmírovací firmu používat. Je to klasický Honeypot. Pro běžné psaní a při nákupu na e-shopech je to dobré.

Připojení: - pokud nejsi vyloženě nepřítel státu, jen někomu občas pomůžeš s e-mailem, nebo soc. účtem, můžeš se připojovat odkudkoli, ale je jasné, že pro lepší spaní vynecháš domov. Máš-li vyšší zájmy, které jsou absolutně mimo zákon, nemáš v ČR šanci déle kličkovat. České tří až čtyřpísmenkové agentury jsou na vynikající úrovni s vynikajícími pracovníky a s rozsáhlými elektronickými i legislativními možnostmi. Jejich činnost je velmi přínosná nejen v oblasti bezpečnosti státu, bez jejich analytických možností a schopností by kriminalita prorůstala neřízeně českým internetem. Myslím, že by mohl stát do této struktury bezpečnostních složek více investovat a také napravit některé legislativní nedostatky.

Šifrované komunikátrory: - ano to je taky řešení, ale není důvod k paranoidnímu jednání, pokud nemáš šikmoploché záměry. Plně postačují služby a aplikace, které jsou pro běžnou komunikaci dostupné. Nežijeme v komunismu, abychom se museli bát o svobodu slova a projevu. Zkoumej různé možnosti, které tě zajímají, testuj a zdokonaluj svého koníčka, jen se chovej tak, abys nikomu neublížil. Nemusíš pak nad rámec uživatelsných možností řešit otázku bezpečnosti. Některé "fičury" v rámci různých testovacích procedur pro zábavu, nebo pro pomoc kolegům nebo i neznámým lidem jsou zajímavé, ale nesmí se zacházet příliš daleko aby to kolidovalo se zákonem. Něco jiného je si o tom psát a něco jiného je, když to skutečně děláš....

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP2.4.2019 23:32
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Ta největší chyba byla že se ptal na radu při programování stránky na StackOwerflow se stejným mailem co pootom použil na stránce
(odpovědět)
TN3rd | 194.12.36.*3.4.2019 22:44
re: Jaka byla nejvetsi chyba v projektu Silk Road#
Konecne uz se take pouziva slovo vykachnit misto vygooglit.

Je sice pravda, ze je to v CR svobodnejsi, nez za komunizmu, ale ze by se clovek nemusel bat za svoje nazory, s tim nesouhlasim. Pravdou je, ze za nazory se dnes uz nezavira (kdyz uz likvidacni pokuta).

Nemecko ma skutecne problem stejne tak jako vsechny zapadni a severske staty, a bude hur.

Protomail a tutanota je na bezne uzivani pomerne prijatelny, narozdil od Seznamu, Centrum, Googlu, Yahoo. V ramci bezneho pouzivani ale celkem OK. Potonmail je pro-zapadni honeypot, na vychode na tom nejsou o nic lepe. Se spehovanim a cenzurou je vychod o dost horsi, hlavne Cina. Tam to nema obdoby. Napodobne Arabie.

Nemusis primo nekomu ublizovat, aby jsi delal veci, ktere jsou mimo zakon. Staci trocha konopi pro vlastni potrebu, nebo pro par pratel, o exekutorech ani nemluve.
Dokud nezachazis prilis daleko, staci TOR, pripojovat se muzes vpodstate odkudkoliv. Kvuli nakupu trocha konopi, nebo pouziti BTC aby ti nemohli exekutori zablokovat ucet, komentare k politickemu deni, na to by snad mel stacit TOR, po ISP kvuli tomu nikdo nahanet nebude.

Sifrovany komunikator s kolegy je dnes uz snad kazdy. Driv mel kazdy ICQ, coz byla katastrofa ohledne spehovani. Misto spehovacich veci od FB, Google staci neco jako Jabber.
(odpovědět)
SilkChyba | 192.42.116.*3.4.2019 23:43

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode