Zpět na seznam článků     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Jak se stát aktivní součástí SOOM.cz

Autor: .cCuMiNn.   
6.9.2012

Server SOOM.cz je komunitním serverem, což znamená, že je jeho obsah tvořen stejnými lidmi, jako jsi právě ty, a i ty se proto můžeš aktivně zapojit do zdejšího dění. Možná ale nevíš, jak se zde chovat, aby tvá návštěva byla pro ostatní opravdovým přínosem a čím bys mohl komunitě pomoci. Na tomto místě ti tedy nabízím výčet několika možností, jak se zapojit a stát se tak aktivním členem komunity SOOM.cz.


Tvoř články

Tvorba odborných textů je jedním z hlavních pilířů tohoto serveru. Budeme proto neskonale vděčni za každý článek, který se zde rozhodneš publikovat a podělíš se jeho prostřednictvím o své vědomosti s ostatními členy komunity. O tom, jak by měl správný článek vypadat, se můžeš dočíst například ve článku Jak psát pro SOOM.cz za honorář.

Do doby, než bude zprovozněn nový systém pro veřejné vkládání článků, zasílejte prosím své texty určené pro publikování na e-mail info@soom.cz.

Vkládej aktuality

Vkládání aktualit je další z variant, jak se můžeš aktivně zapojit a podělit se s ostatními o informace, které ti přijdou zajímavé. Čím více vás bude zajímavé aktuality vkládat, tím přínosnější tato sekce bude. Co takhle dát si předsevzetí vložit alespoň jednu aktualitu denně (týdně, …).

Do doby, než bude zprovozněn nový systém pro veřejné vkládání aktualit, zasílejte prosím své texty určené pro publikování na e-mail info@soom.cz.

Komentuj články

Nemáš-li čas na psaní rozsáhlých textů, které by obsahovaly více informací, nebo by byly přesnější než zde uveřejněné články, nevadí. Napiš alespoň pár vět v komentářích ke článku, který jsi zde právě přečetl. Primárně k tomu, aby doplnily a upřesnily informace uvedené ve článcích, by totiž komentáře měly sloužit.

Odpovídej na dotazy

Pokus se poradit ostatním při řešení jejich problémů ve chvíli, kdy v některé sekci narazíš na dotaz, na který znáš odpověď, která u dotazu ještě nepadla. Nebuď lhostejný k problémům druhých, ale raději se jim snaž pomoci.

Mlčeti zlato

Jedno staré české přísloví praví: „Mluviti stříbro, mlčeti zlato“ . Vzpomeň si na něj vždy, když budeš mít chuť vložit svůj příspěvek, který nemá žádnou informační hodnotu, který pouze kritizuje bez konstruktivních rad, nebo vyvolává flame, hádky a nadávky. Pokud narazíš příspěvek, který by si takovou reakci byť i zasloužil, raději jej přejdi bez povšimnutí, než abys přiléval olej do ohně.

To samé platí i v případě, že ses rozhodl zde vznést svůj dotaz. Dříve než jej vložíš, pokus se zjistit odpověď sám prostřednictvím vyhledávače www.google.cz. Nepokládej dotazy, které vyžadují odpověď ve formě dlouhého návodu, ale raději vždy popiš vše, co jsi již vyzkoušel a kde jsi se zasekl. Odpovědi se ti spíše dostane, když ti bude stačit odpovědět jednou větou, než pokud budeš potřebovat dlouhý detailní návod. Dříve než vložíš jakýkoliv příspěvek, seznam se nejprve s pravidly pro jejich vkládání a se snaž se je dodržovat.

Dávej náměty a doporučení

Pokud máš „pouze“ nápad na zajímavý článek, projekt, nebo cokoliv jiného, co by mohlo být pro ostatní zajímavé, ale není ve tvých silách jej dotáhnout do zdárného konce, nevadí. Užitečné může být už jen to, že se s námi o svou myšlenku podělíš. I když to tak nemusí zprvu vypadat, opravdu se snažíme všechny zajímavé náměty realizovat. Jen to hold někdy trochu déle trvá. Pro rychlejší realizaci proto pomůže, pokud kromě námětu přidáš i všechny informace, které se ti k danému tématu podařilo nashromáždit, nebo části, které jsi již vytvořil. Svůj námět nám můžeš zaslat mailem, nebo jej vložit na jednom z následujících míst:

- Náměty k RS a projektům
- Náměty na články

Přispěj tím, co umíš

Na tvorbu projektů a realizaci návrhů jsou ovšem potřeba lidé, a právě na jejich počtu záleží, jak rychle budou nové návrhy realizované. Komunitu proto můžeš značně obohatit, pokud jsi ochoten se podělit o svůj volný čas a společně s ostatními se budeš podílet na realizaci nových věcí v oblasti, které rozumíš: Programování, Grafika, Video, Elektrotechnika, Telekomunikace, Zabezpečovací technika, atd. Stačí, když napíšeš na email info@soom.cz v jaké oblasti jsi schopen a hlavně ochoten vypomoci a my tě následně budeme kontaktovat vždy, když bude tvé pomoci potřeba.

Vkládej a komentuj "Hacking games"

Narazíš-li na internetu na zajímavou hacking hru, která dosud není uvedena ve zdejším seznamu, nenechávej si to pro sebe, ale rozšiř o ni zdejší seznam. Stejně tak můžeš jednotlivé hry a svůj postup v nich ve stejné sekci také komentovat.

Doporučuj SOOM.cz

V neposlední řadě můžeš být užitečný už jen tím, že se o SOOM.cz budeš v dobrém zmiňovat mezi svými přáteli a to jak v reálném, tak i ve virtuálním světě. Dobré jméno komunity můžeš podpořit také tím, že budeš doporučovat a odkazovat na naše články, nebo že si na svůj web přidáš jeden z našich bannerů.

Staň se naším fanouškem

Ač se to na první pohled možná nezdá, začínají se jednotlivé vyhledávače při řazení výsledků svého vyhledávání rozhodovat také podle toho, jaká panuje aktivita na přidružených účtech v sociálních sítích. Mezi jeden z faktorů patří také to, kolik má na těchto sítích komunita fanoušků.

Chceš-li nám pomoci s lepší pozicí u vyhledávačů, budeme ti vděčni, když se na sociálních sítích staneš naším fanouškem. Naše účty na Facebooku a Google+ jsou:

Účet na Facebooku, Účet na Google+

Pokud se Vám líbí články konkrétního autora, jistě mu uděláte radost, když si jej rovněž přidáte do svých přátel. Odkazy na konkrétní účty, najdete (pokud je autor uvedl) v jeho zdejším profilu, nebo v hlavičce každého článku.

Buď aktivní na sociálních sítích

Pomoz nám rozšiřovat informaci o vydaných článcích mezi své přátele tím, že nasdílíš odkaz na článek na své zdi. Pod každým článkem máte k tomu k dispozici tlačítka Like button, g +1 a Tweet. Každým nasdílením nám pomůžeš rozšířit povědomí o serveru SOOM.cz.

Propaguj na SOOM.cz

Pokud vlastníš nebo jsi zaměstnán ve společnosti, která má co dočinění s IT a rozhoduješ (nebo můžeš ovlivnit), na kterých webech vyvěsíte svou reklamu, zkus popřemýšlet o zveřejnění reklamy právě zde. Bližší informace rádi poskytneme na emailu info@soom.cz. Výtěžek z reklamy bude použit pro další rozvoj a podporu SOOM.cz.

Poděkování

Nezapomeň se k tomuto článku občas vrátit, abys zjistil, zda nepřibyly nějaké nové oblasti, ve kterých bys mohl být komunitě prospěšný. Za jakoukoliv tvou aktivitu, kterou jsi pro zkvalitnění tohoto serveru vykonal, ti za celou komunitu děkuji.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 2.05/38

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)