Problém - AP napojeno na moji síť

HackForum

Problém - AP napojeno na moji síť#
Zdravím, mám menší problém a byl bych rád, kdyby jste mi pomohli. Mám domácí síť (pro cca 8 klientů). Je řešena tak, že z hlavního routeru, kde je dhcp, jde lan do druhého routeru (mého), který slouží jako ap pro rozšíření signálu atd... WPA2-psk, filtr mac nepoužívám.
O co jde, při náhodném připojení na nedaleké ap ze sousedství, jsem si všiml IP, kterou generuje a s hrůzou zjistil, že je připojené k moji síti a bez problému jsem se mohl napojit na oba dva mé routery.
Změnil jsem zabezpečení, zesílil heslo, skryl a přejmenoval ssid avšak problém stále přetrvá. Jejich ap má nastaveno šifrování na WEP, nepoužívá PSK ale OPN. Když vypnu router, internet u nich samozřejmě taky nejde. Při změně kanálu se jejich síť okamžitě přepnula na ten samý. Mac adresa je nejspíš podvržená protože se liší jen v jednom znaku a to o jednotku vyšší číslo, než má můj druhý router.

Dedukujte, popřemýšlejte o co by mohlo jít. Jde mi o to vyloučit možnost sledování a ujistit se, že jde jen o krádež přístupu k internetu...


Další informace a poznatky:
-podezření padá na sousedy, jež bývají často vzhůru v ranních a nočních hodinách a celkově od té doby co se sem přistěhovali mi u nich něco nevoní, jsou tam myslím dvě ženský a sem tam příjde nějakej chlap.
-když jsem pingoval mac přiřazenou k jejich routeru, vypsala se ip
-jejich ap funguje jako bridge, při snažení vystopování se mi ukáže až brána mého routeru.
-tcpdump -D před lo je any (pseudo-device that captures on all interfaces)

Jaké by jste zvolili kroky při řešení tohoto problému? Nestačí mi je odříznout od sítě, chci zjistit jejich motivaci a hlavně kdo to je, protože než k nim zajdu na návštěvu chci mít 100% jistotu, že nejde o nic nebezpečného, kdy by bylo lepší se chovat tiše. Možnost, že mě chce někdo sledovat tu samozřejmě je, proto bych uvítal nejlepší řešení jak se zachovat k vzniklé situaci.

Další výpisy pokud budete potřebovat dodám, předem děkuji.

(odpovědět)
GJ | 46.13.39.*1.2.2014 13:54
re: Problém - AP napojeno na moji síť#
Netreba hledat slozitosti.
Ta sit je tvoje, vychazi z tveho routeru a predpokladam ze se jmenuje VoIP.
Jeden nejmenovany cesky poskytovatel dava routery uz takto predkonfigurovane. Pokud se nepletu, melo by to jit vypnout.

jestli chces mit jistotu, zkus pouzit wireshark nebo nejaky jiny smirovaci software. Popripade si to znmapuj a uvidis ze to neni nic jineho nez tva vlastni sit.

zdar.
(odpovědět)
founa | 90.176.182.*2.2.2014 10:19
re: Problém - AP napojeno na moji síť#
Ano, jmenuje. Tak to jsi mě uklidnil. Nevíš jakou to má přesně funkčnost nebo účel? Myslím, že je to docela bezpečnostní riziko, jelikož tahle část zabezpečení lze samozřejmě jednoduše obejít.
(odpovědět)
GJ | 46.13.39.*2.2.2014 14:52
re: Problém - AP napojeno na moji síť#
Tak ok, je to tam pro telefony. Řešení problému zde [link]
(odpovědět)
GJ | 46.13.39.*2.2.2014 14:56
re: Problém - AP napojeno na moji síť#
Je to bezpecnostni riziko, a pro zasvecene (vitej) taky bezplatne wifi pokryti :D

Heslo je nastavene na MAC adresu bez dvojtecek.
(odpovědět)
founa | 37.48.34.*2.2.2014 16:22

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode