Par kroku k odstraneni lam

HackForum

Par kroku k odstraneni lam#
Vzhledem k tomu ze se to tu posledni dobou jen hemzi lamama me napadlo ze by se mohly zavest nasledujici opatreni.

1. Prestat se nazyvat portalem o hackingu a zacit se nazyvat portalem internet security.
2. Smazat z clanku zacatecnicky clanky pro lamy
3. Smazat z downloadu veci jako brute force utility , fake mailery atd.
4. Zacit vytvaret represe proti tomu kdo se blbe zepta (nemyslim dozitovni ban ale slo by mu udelit tzv. "bobrika mlceni" na tyden.
5. Vytvaret databazi slovnich spojeni ktere casto se vyskytuji v otazkach lammeru. Za polozenou otazku ktera by obsahovala tyto spojeni by system automaticky uplatnil represe. (nebo jen otazku nevlozil)
(odpovědět)
Subber | E-mail9.5.2007 19:59
re: Par kroku k odstraneni lam#
to je sice hezke vsechno hezke a podobne napady jsem prezentoval i na sessne jenomze hlavni problem je v tom ze vetsina (nedovoluji si odhadnout kolik procent) lidi co chodi na soom jsou prave lamy ktere delaji hity ze kterych soom zije a diky kterym se rozrusta. Jestli je to dobre nebo spatne posudte sami...
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-0509.5.2007 20:04
re: Par kroku k odstraneni lam#
kdo se nepta nic se nedovi...i kdyz vetsina (opravdu prevazna vetsina) kladenych dotazu je davno zodpovezena a staci jen pouhe poohlednuti se ve vodach internetu...ale mam par otazek...proc vubec existuje tento portal?? proto abyste se chlubili a pyrili svymi "dovednostmi"?? nebo proto abyste pomohli lamam se zdokonalit?? a dalsi otazka.. koho mate za lamu, podle ceho ji poznate?? nemuze se tak rikat i vam?? vetsina navstevniku tohoto portalu umi prumerne PHP,HTML,CSS,JAVASCRIPT par jedincu i C,C++ ale myslite si ze tyto vedomosti jsou dukazem hackerstvi.. kde pak konci hranice lamy a zacina hranice hackera??? opravdu se nad tim zamyslete...timto prispevkem jsem nechtel nikoho urazit ani ponizit jen reagovat na fakt ze lide kteri se mohou povazovat za hackery jsou davno mimo pusobeni v teto oblasti a nebo mimo tyto komunity a portaly......KDOVI...kazdopadne dnes je vice nez slozite nazvat nekoho hackerem kdyz kazdy si toto slovo vylozil po svem...
(odpovědět)
earl_cash | 193.179.245.*9.5.2007 20:35
re: Par kroku k odstraneni lam#
ej tenhle prispevek je fakt dobrej,..zamyslete se a poradne, dyt, hmhm, jo proste ma pravdu, nemusime bejt ta elita, je treba portal kterej pomaha tem co zacinaji...s RS, jo, mohl by tomu trosku pomoct, ;)
(odpovědět)
childintime,. | 62.177.70.*9.5.2007 22:00
re: Par kroku k odstraneni lam#
Van_Pr0meTheus: to vobec nevadi ..vznikne uzavreta komunita... ja by som to len privital :)
(odpovědět)
Anti | E-mail | Website | ICQ 2385847369.5.2007 20:35
re: Par kroku k odstraneni lam#
Nho :) prave je vo vyvoji nova verzia soomu tak to skusim nejak domysliet, porozmyslam nad roznymi variantami a v novej verzii RS sa mozno dockame aj takychto anti-lame vylepseni :)
subber....dobry napad s tym bobrikom mlcania :D
(odpovědět)
chrobakos | E-mail | Website | ICQ 1911659599.5.2007 20:39
re: Par kroku k odstraneni lam#
2subber - Myslim ze bys mel zacit sebou...
1. Toto je IT portal, nekde cumin jasne psal ze mu nevadi ze se zde lide zameruji na hacking, ale ze on tady vede IT portal... Viz "We make Internet better..." (A psal to kdyz nekdo navrhoval "Hack Galery")

2. Smazat? Proc? Dyz kazdej by mel vedet o zakladnich nedostatcich... navic, vetsina navstevniku (a o ty de kazdymu webu) jsou "deti" (bez urazky) kterejm jde jen o to "Jak se nekomu dostat na mejl??" ... apod.

3. Proc? Spousta lidi po tehlech utilitach prahne... Kdyz to nenajd zde, pujde jinam... Ke konkurenci...

4. A jak bys to chtel provist? resp. odfiltrovat muzes mozna tak nadavky... Dotazy ne... Podle me to neroztridis aniz by se na to musel kouknout clovek... A ty se na to uz koukaj...

Imho threadu jako tento tu uz bylo moc a moc... Netreba imho zakladat dalsi... Jinak podle ceho poznas lamu? Kazdej nejak zacina... Kazdej je v necem lama tedy... Kazdej umi neco... Myslim ze dneska vsici porad pisou o vsec ze sou lamy a neustale slysime jen lol... Imho, to uz taky prerusta...
(odpovědět)
X-Spidy-X | E-mail | Website | ICQ 2563782829.5.2007 20:43
re: Par kroku k odstraneni lam#
Anti: Pro uzavrenou komunitu jsem byl i ja, bohuzel admini jsou jineho nazoru...
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-0509.5.2007 21:04
re: Par kroku k odstraneni lam#
myslim si ze pak by soom ztratil puvodni ideu (alespon motto to napovida) a lamy by se musely vratit k neaktualizovanym hackpages.....
(odpovědět)
earl_cash | 193.179.245.*9.5.2007 21:19
re: Par kroku k odstraneni lam#
Jsou lepsi weby nez hackpages... stejnak vetsina veci je shodna se soomem... Clanky... Takze je ukradene... K cemu uzavrena komunita?? Zaloz si hackerskou skupinu, nejednou padlo, ze toto neni jen web o hackingu... :-|
(odpovědět)
X-Spidy-X | E-mail | Website | ICQ 2563782829.5.2007 21:21
re: Par kroku k odstraneni lam#
to X-Spidy-X: naprosto souhlasim s posledni vetou....ale vetsina lidi tady stejne chodi prave kvuli hackingu...o cemz vypovida starsi anketa....ale nvm proc by si nekdo mel zakladat hackerskou skupinu...kdyz hacker tady nikdo neni.. :-|
(odpovědět)
earl_cash | 193.179.245.*9.5.2007 21:27
re: Par kroku k odstraneni lam#
i kdyz se na netu objevil clanek ktery slovo hacker vyklada jako cloveka zajimajiciho se o jakoukoliv cinnost hloubeji nez normalni uzivatel/clovek a to nejenom v oblasti IT.....takze jako hackera bychom mohli brat kohokoliv v souladu s predeslou podminkou...
(odpovědět)
earl_cash | 193.179.245.*9.5.2007 21:31
re: Par kroku k odstraneni lam#
Zbytecnej flame... Kdo chce a ma na to, tomu uzavrena komunita vykrystalizuje pod rukama. Ale pak uz to je spis o rozdeleni ukolu a deleni se o poznatky, coz tady vetsina lidi moc nebere a radsi napise lol nebo lamo a jde si zahrat CS nebo jinou kktskou hru..
Zadnej filtr nepomuze. Staci kdyz nezadouci text rozdelim mezerama nebo jinymy znaky a celej filtr jde do ksa.. Lamy jsou a budou.. A kdo tvrdi, ze lama neni, ten k nim patri trojnasobne..
(odpovědět)
XYZ | 149.9.0.*9.5.2007 21:40
re: Par kroku k odstraneni lam#
V podstate každý máte tak trošku pravdu, mně osobně se velice na soomu líbí to, že je zde určitá volnost, co se nutných registrací týče atd... Na druhou stranu je díky tomu ve foru a konferenci až příliš mnoho balastu a proto ho(nevím jak vy) povětšinou nečtu.

K zaměření soomu obecně na IT, bych řekl asi toto: Byl bych rád kdyby tomu tak bylo (a možná tomu tak !je ;)), ale rozhodně bych se rozpakoval napsat článek, který se netýka bezpečnosti.

K rozdil mezi lamami a hackery, bych viděl asi takto: hacker nepokládá lamácký dotazy nikomu jinému než GOOGLOVI. Hacker dokáže rozeznat lamácké dotazy. Při odstraňování lam, je tedy dobré dávat důraz na google.
(odpovědět)
isimluk | 62.245.126.*9.5.2007 22:50
re: Par kroku k odstraneni lam#
Hm, pravě mě napadla taková blbost, která by k odstranění lam, mohla vést:

Zřídit, něco jako faq; Vytváření Faq postu by nebylo nijak náročné, v podstatě by se jednalo o utržky rozhovorů, irc, vyřešené témata z fŕa, které by mohli přidávat jen DŮVĚRYHODNÍ uživatelé.

Vznikla by databáze zodpovězených otázek, která by měla JINOU rovinu, než Diskuze, Fórum, User Texts a Articles. Databáze by se rychle plnila, protože přidávání by nebylo složité (a proto by např. žádný idler na irc, nelenil a poslal vycuc rozhovoru s "lamou" a řešení problému).

Po několika desítkách (možná dnes i stovkách) řešení problémů po irc mi příjde ten to způsob jako zbytečné mrhání, času. Na druhou stranu, lamky se stejně nenaučí ve faq hledat.... :(

Další co mluví proti vytváření něčeho takového je právě tatíček google, ale to už by se mohlo zanevřít na jakoukoli tvorbu, ne?
(odpovědět)
isimluk | 62.245.126.*9.5.2007 23:07
re: Par kroku k odstraneni lam#
isimluk: Další co mluví proti vytváření něčeho takového je právě tatíček google, ale to už by se mohlo zanevřít na jakoukoli tvorbu, ne?

Kdyby nikdo nepsal navody a odkazoval na google tak nikde na netu uz nikdy nic nebude protoze musi existovat nejaky weby ktery by google zanesl , takze pro faq bych byl.
(odpovědět)
Subber | E-mail10.5.2007 16:08
re: Par kroku k odstraneni lam#
subber: Nemluvím, zde o něčem objevném, faq by v DRTIVÉ většině obsahovalo něco, co je jinde na netu řešeno. Bylo by to snad zajímavé na vyhledávání a pročítání.

Ale hlavně si představuji to plnění: někdo se tě na něco(co náhodou víš :D), zeptá a ty rozhovor zaznamenáš. Asi jsem idealista, ale pak by možná nenastávalo opakované řešení základních problémů, s lidmi, kterým návod nic neřekne....

Jak tak nad tím přemýšlím, asi je to jedna velká blbost. Lamy potřebuji trpělivého BOTA. ;)
(odpovědět)
isimluk | 62.245.126.*10.5.2007 17:52
re: Par kroku k odstraneni lam#
earl_cash a další: Předně je třeba rozlišit lamu a normálního začátečníka. Začátečník není líný se učit a nemusí pokládat trapné dotazy a spamovat, lama ano, z čehož plyne, že lamy nejsou žádané nikde, ať už tvoří velkou část návštěvnosti nebo ne. Zatímco začátečníci, kteří mají něco v hlavně nebudou mít problém soom využívat ani tak.

Body 2 a 5 jsou imho blbost, dvojka už z principu (samozřejmě pokud článek není stupidně napsaný, ale pokud je na jednoduché úrovni a slušně zpracovaný, nevidím důvod ho mazat), pětka nikdy nemůže pořádně fungovat tak, aby zároveň neomezovala normální uživatele. Ovšem se zbytkem bych souhlasil.
(odpovědět)
CzErW | 77.237.140.*10.5.2007 15:28
re: Par kroku k odstraneni lam#
no parada .. pred tydnem jsem tenhle server objevil a za tu domu ho stihl nekdo nahakovat a ted chcete vsechny zacatecnicke clanky zrusit .. co rict .. mozna by jste si mohli vzpomenout jak jste zacinali zistavat informace vy .. taky nesnasim lidi co me otravujou kvuli kazde blbosti a nejsou schopni se "zamyslet", ale je spousta tech, co snahu maji a tem se prave zacatecnicke clanky docela hodi .. prikladem jen clanek o SEZNAMU .. zjistil jsem ze na jednom serveru(neni to emailovy server) jde podobnym mechanismem ziskat kontrolu nad cizim uctem, takze jsem mel radost, ze se to "povedlo" a poslal adminum maila at si to opravi. A o tom je myslim hacking - zjistovat moznosti, odhalovat chyby a upozornovat na ne. Clovek co nekomu zrusi stranky tedy neco ZNICI to podle me neni hacker.

No uz jsem se vypovidal :) .. jeste bych mel rict, ze se za hackera nepovazuju .. jsem porad LAMA
(odpovědět)
SaLIk | 147.229.194.*10.5.2007 19:25
re: Par kroku k odstraneni lam#
SaLIk: no parada .. pred tydnem jsem tenhle server objevil a za tu domu ho stihl nekdo nahakovat

Emkei se vyjádřil, že chybs nebyla v RS soomu....
[link]

;)
(odpovědět)
isimluk | 62.245.126.*10.5.2007 19:34
re: Emkei se vyjádřil, že chybs nebyla v RS soomu.#
jo jo ..cetl jsem .. vim ze za to muze hosting .. mimochodem proc je soom na pipni? podle reakci v diskuzich usuzuju ze to je snad nejhorsi cesky hosting
(odpovědět)
SaLIk | 147.229.194.*10.5.2007 22:53
re: Par kroku k odstraneni lam#
SaLIk: Tak nevim jak ostatni ale co si pamatuju tak jsem zacinal tak (v te dobe jsem jeste nemel doma net) ze jsem si stahl ruzne manualy a knihy a nekolikrat jsem si je precetl nez jsem to vsechno pochopil. Tim u mne odpadlo ptani se na pcvny na forech. Tohle si ale lamy neuvodomujou ze je treba se ucit. Ne naucit ale ucit se porad neco noveho a o tom to je. Zacatecnikovi ktery to chape a zepta se az kdyz je upe v koncich vzdycky rad (a myslim ze ne jenom ja) pomuzu. Ale ty nektere lamy bych fkt strilel. Myji jedinou vyhodu ze inet je relativne anonymni...
Proto jsem pro vytvoreni uzavrene sekce (komunity)
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-05010.5.2007 21:31
re: Par kroku k odstraneni lam#
chapu .. tak budem muset proste vic hledat .. doufam ze se objevi aspon hlaska pred zmenou "politiky" at stihnu stahnout vsechno zajimave .. mejste se soomaci
(odpovědět)
SaLIk | 147.229.194.*10.5.2007 23:13
re: Par kroku k odstraneni lam#
Minimálně to FAQ by bylo dobré vytvořit.
BTW, vidím, že Emkei dal na mé rady a odstranil dvě katastrofy na tomto webu za což jsem rád. 1: Ostranění tlačítka pro smazání rozepsaného komentu.(Použil to někdy někdo?).
A odkaz z patičky na podvod pagerank.cz [link]

----------
nehádej se, nemá to cenu | osobní blog: [link]
(odpovědět)
mzk | E-mail | Website10.5.2007 23:05
re: Par kroku k odstraneni lam#
jsem pro FAQ a jako zaklad bych tam dal [link] nebo strucny vytah z toho.
2,3 - nemazat, vysvetlit ve FAQ
4 - ano, pokud nekdo polozi dotaz vysvetleny ve FAQ, ban na 1-2 tydny
(odpovědět)
toxic_woxit | E-mail | Website11.5.2007 8:49
re: Par kroku k odstraneni lam#
Osobne bych nebanoval... Akorat lidi pujdou jinam... Ostatne, stejne resite, co nevyresite... A i kdyz se na necem shodnete, o tomhle nikdo z vas nerozhoduje... Tohle je na adminech...
(odpovědět)
X-Spidy-X | E-mail | Website | ICQ 25637828211.5.2007 23:46
re: Par kroku k odstraneni lam#
nech vznikne uzavreta komunita soom-d.
ludia budu invitnuty na zaklade nejakych podmienok.
urobit nejaky exploit alebo tak.

btw.ja vam to iba navrhujem nemam zaujem tam patrit
(odpovědět)
j0e | 84.47.127.*13.5.2007 16:53
re: Par kroku k odstraneni lam#
Ja som proti akejkolvek uzavretej komunite !
Na scene existuje dost takych portalov a ked sa tak pozeram na tieto zastupy mi to nepride ako prilis pritazlive.

Na druhu stranu moze to byt produktivne ae hity a navstevnost by o doost poklesli a zaroven by sme mozno dalsieho "cloveka" dosudili na to aby NIC NEVEDEL !!!

Tak radsej nech sa pytaju pretoze jedine ten kto sa pyta sa nauci ....

A sice mozeme tvrdit ze otazka ako HACKNEM MEJL! je dost otrasna a opovrhnutia hodna tak zaroven si dovolim tvrdit ze prispevky s takymto nazvom a zameranim proste necitam .. neprezeram forum a nepozeram kto co napisal .. proste si vyberam ! snad to soomacka DB prezije ;)

Prajem vsetkym hodne zdaru !

----------
Who is Tyler Durden ?
(odpovědět)
ChreNik | E-mail | ICQ 22523378313.5.2007 21:30
re: Par kroku k odstraneni lam#
Soom by fungoval dal tak jak funguje tedka jen by se vytvorila oddelena cast s omezenym pristupem pro vybranou skupinu. Je to samozrejme jen navrh. Konecne rozhodnuti je na adminech...
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-05013.5.2007 22:44
re: Par kroku k odstraneni lam#
...
(odpovědět)
X-Spidy-X | E-mail | Website | ICQ 25637828214.5.2007 8:20

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode