Zpět na seznam článků     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Hakin9 6/2007

Autor: .cCuMiNn.   
10.12.2007

Přináším vám poslední recenzi časopisu Hakin9 v tomto roce. Jako vždy přiblížím obsah čísla těm, kterým zatím toto číslo neprošlo rukama v tištěné podobě.


obálka časopisu

Protože nám čas utíká nějak příliš rychle, nebude tato recenze tou nejaktuálnější. Listopadové číslo časopisu Haking je už více než měsíc na pultech novinových stánků. I tak se však tato recenze může stát motivem pro jeho pořízení v případě, že vás zaujme jeho obsah uvedený níže, za předpokladu, že toto číslo zatím nevlastníte.




Obsah disku DVD

Ani tentokrát nebudete ochuzeni o bootovatelnou linuxovou distribuci s názvem Hakin9.live, která je již od minulého čísla nově vytvářena nad distrem BackTrack2. Dále najdou čtenáři na disku přiloženo několik zajímavých aplikací, které jim mohou pomoci s bezpečnostní otázkou.

Advanced Office Password Recovery - Známý program, který po zapomenutí hesla umožní otevřít zaheslované dokumenty vytvořené v některém programů z kancelářského balíku Microsoft Office.

Smart Data Scrubber - Aplikace pro bezpečné odstranění souborů z disku tak, aby je nebylo možné ani s pomocí speciálních technik opět obnovit.

Dr.Web Anti-vir - Antivir s vyjímečnými vlastnosti, který je určen pro operační systém Windows a díky svým nízkým nárokům a rychlosti je vhodný i pro pomalejší počítače. Vedle funkce antiviru nabízí tento program i mnoho dalších funkcí, které pomohou odrážet různý malware.

Disk Cleaner from SBMAV - Pomocník, který dokáže na disku vyhledat duplicitní soubory, odstranit nejrůznější tempy, cookies, nepoužívané zástupce a jiná data, která pouze zabírají místo.

SecuBox for pocket PC - Transparentní šifrování datového úložiště pomocí 256-bitového AES algoritmu pro vaše PDA.

Spyware Process Detector - Užitečný pomocník, který v PC dokáže odhalit všemožný spyware. Aplikace má podobné vlastnosti jako Task manager integrovaný ve Windows. Zobrazuje však úplně všechny běžící procesy a řadí je podle stupně jejich nebezpečnosti.

SpyXie UnderNetwork - Administrace vzdálených počítačů, která umožnuje nejen vzdálenou pomoc uživatelům, ale i tajné sledování jejich aktivit.

VIP Privaci - Program, který dokáže vyčistit váš počítač od citlivých dat, která si nashromáždili nainstalované programy a aplikace.

Obsah tištěného časopisu

Po zprávách z oblasti bezpečnosti a představení obsahu přiloženého DVD se čtenáři dočkají těchto článků:

Historie polyalfabetických šifer - Clánek známého kryptologa Pavla Vondrušky, který nás seznámí s nejznámějšími polyalfabetickými šiframi, které se v historii používaly.

Hackování konzole Xbox - Clánek, který vás seznámí s bezpečností herní konzole Xbox, která pochází z dílny firmy Microsoft.

Sítě zombie - O těchto sítích určitě již každý z vás slyšel. Jaké techniky používají jejich tvůrci ke komunikaci s touto sítí a jaké způsoby pro boj s nimi mají ti na druhé straně barikády se dozvíte právě z tohoto článku.

Lze vyzrát na spammery a jejich triky? - Spam zaplavuje každodenně naše e-mailové schránky a tak je na čase přiblížit si spammery používané techniky a možnosti, jimiž se můžeme před spammem alespon částečně chránit.

Hashovací funkce - Jak jsou na tom hashovací funkce z hlediska kolizí? Jak kolizi vyvolat? Jak změnit hashovací funkce, aby byly bezkolizní? Odpovědi na tyto a další otázky naleznou čtenáři právě v tomto článku.

Problémy ve VoIP technologii - IP telefonie je v současné době na vzestupu a proto je potřeba si říci pár slov o zabezpečení sítí, které jsou použity a o problémech, které nás mohou potkat.

Detekce steganografie - Jak již název napovídá, bude se v tomto článku probírat steganografie (skrývání dat v jiném obsahu) a jijí detekce.

Problematika srovnávacích testů antivirových řešení - Známý specialista na virovou problematiku Igor Hák seznámí čtenáře s různými praktikami, které jsou používané při srovnávacích testech antivirových řešení, přičemž upozornuje na některé techniky, které podávají nepřesné a zkreslující výsledky.

Recenze knih - V tomto oddíle jsou čtenářům představeny dvě knihy nakladatelství Zoner Press. Jedná se o Google hacking autora Johnny Longa a knihu Počítačové viry - analýza útoku a obrana od Petera Szora.

Rozhovor s pplk. Kuchaříkem - O stavu současné cyberkriminality a o případech, se kterými se střetává a musí řešit naše policie.

Dva Internety - Fejeton Libora Dostálka o Internetu jako fenoménu, na který je nahlíženo z dvou různých stran.

Pokud toto číslo časopisu Haking dosud neleží ve vaší knihovničce a zaujal vás některý z uvedených článků, máte posledních pár dnů, kdy jej ještě můžete sehnat. Přeji vám příjemně strávené chvíle při jeho čtení.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)