C++

HackForum

C++#
Chcel by som sa naucit programovat ( myslim ze to je zaklad vsetkeho, nie ? ) Neviete nahodou o neakej stranke kde to je vysvetlene pekne pomalicky lebo ja som nasiel nieco na googli ale tam hned uz vypisovali gvoid fastcall....a take veci co som len kukal ja vobec nist neviem o C++ tak potrebujem neaky E-book alebo take nieco pre nooba
(odpovědět)
N0OB14.6.2006 6:28
re: C++#
Porozhledni se po ceskych portalech zamerenych na programovani, vetsinou na nich najdes nejakej serial o programovani v konkretnich jazycich. Daleko lepsi je ale koupit si knizku, lip se to cte a byva to i lepe a podrobneji vysvetlene (kup si ale kvalitni knizku, nejdriv si zjisti od nekoho kdo uz ji ma jaka je, az potom ji kupuj, ne kazda knizka je opravdu dobra).
Prikladem portalu zamareneho na programovani je IMHO programujte.com (mas tam i serial o programovani v C++), knizky jsou napriklad dobry ty oznacene "Pro zelenace" (najdes je v kazdem lepsim knihkupectvi, maji jasne zlutej obal a na nem zelenej pruh). A vubec se nestyd za to ze na tom je napis "pro zelenace", byvaji v nich i slozitejsi programovaci techniky, jestli ji celou prectes a pochopis, rozhodne nebudes zadnej zelenac;) Ja mam doma Perl pro zelenace a taky Pascal pro zelenace. Perl jsem jeste necetl, pascal je snad nejlepsi ucebnice pascalu co jsem videl.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t14.6.2006 10:35
re: C++#
No pokud bys vyslovene nebaziroval na C++(skvely progamovaci jazyk), pak bych ti doporucil DELPHI a serialy na Zive.cz.... IMHO ti muzu zarucit, ze pokud se prokouses temito serialy(Umime to s DELPHI, Tipy a triky pro DELPHI), budes opravdu umet programovat a nebude ti delat problem prejit na kterykoliv jiny jazyk... BTW: pokud bys hledal offline version techto serialu, je mozne si je stahnout na www.stahuj.cz.. GL&NF ;)

----------
Sec-Cave.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website14.6.2006 11:33
re: C++#
builder.cz
eternal.cz
v googlu dej tetno retezec: "-the swine- programovani" a hned prvni link coding in c nebo tak nejak ... je to ceska stranka, takovy lehky rychlokurz o C
(odpovědět)
tecquilkaa14.6.2006 11:45
re: C++#
Doporučuji knihu Programování ve Windows API, která se momentálně draží na aukru [link] za celkem slušnou cenu (500,-). V obchodě přijde na 1.000,- K tomu ale samozřekmě ještě nějakou knihu se základy jazyka C++

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP14.6.2006 12:39
re: C++#
ja bych doporucil jako vzdy zacit nekde niz, Windows je velice spatny zacatek, pouzijte neco DOSovskeho, jako je treba Pascal, o kterem se zminuji v jinem threadu.

Jinak pokud to clovek opravdu chce udelat a stat se Windows prasetem bez znalosti toho, co se deje pod povrchem, pak je pro nej naprosto idealnim resenim Microsoft Visual Basic, napriklad ve verzi 5, ten je tak primitivni, ze v nem lze rovnou zacit.

Ale nezapominejte, ze pokud uz zacnete ve VB, tak stejne casem zjistite, ze ten jazyk vam nic nenabizi a musite porad volat OCX moduly, coz je zbytecne komplikovane, navic to vyzaduje plno knihoven (VB runtime) ktere nejsou standardne dodavany s Windows, takze zacatek je to dobry, ale zapomente na to, ze v tom budete tvorit i neco slozitejsiho, jde tam jen o ty primitivni zalezistoi a o pochopieni algoritmu
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website15.6.2006 15:33
re: C++#
Mno, v C++ nemusis hned psat win aplikace. Ale i tak souhlasim s tim ze bych byt tebou zacal necim nizsim. Pokud si troufas tak skoc rovnou na C, jinak Pascal, popripade nejaky basic.
(odpovědět)
mad_eye15.6.2006 15:42
re: C++#
Musím trochu zareagovat na ten Basic, co se zde zmiňuje. Měl by sis ujasnit s čím bys chtěl do budoucna pracovat... Basic je příbuzný VBScriptu a VBA, který je součástí produktů MS Office. Na druhou stranu je C++ příbuzné JSciptu, JavaScriptu, PHP, apd. Basic je sice o něco jednodužší, ale nepodaří se ti s ním to co s C++. Pokud na druhou stranu využíváš MS Office, pak bych se zaměřil na Basic.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP15.6.2006 18:02

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode