Policie a VPN server v ČR (copyright)

HackForum

Policie a VPN server v ČR (copyright)#
Ahoj, když si nainstaluji VPN server u české hostingové firmy a použiji ho ke sdílím českých i anglických filmů a někdo mě bude chtít hnát k odpovědnosti (na základě zjištěného sdílení těch filmů z IP serveru), je špatný nápad mít VPN server v Česku jako Čech? Počítejme s tím, že server by byl objednán i placen anonymně (Tor, coinjoin/coin mixing anonymizovaná kryptoměna), logy serveru by byly mazány každých X minut a šlo by o KVM virtualizaci serveru.

Systémový disk klienta je šifrován, datový by nebyl. Je reálné, že kvalitní hostingová firma (např. Wedos), by poskytla vyšetřovateli seznam IP adres, které jsou připojeny v daném okamžiku k SSH a VPN portu serveru (a nebo dokonce během určitého období, kdy by hosting. firma prováděla monitoring připojení k serveru zákazníka - mě) a na základě takové informace by tedy vyšetřovatel získal předpokládanou skutečnou IP mé osoby a díky tomu by získal (nevím zda od soudu) povolení k nějaké razii?

Pokud by český server nebyl vhodný, tak v které zemi ano. Mimochodem za dobré adepty VPN poskytovatele tzv. bez logování považuji ProtonVPN a Mulvad ([link]).
(odpovědět)
postcd20.3.2023 18:31
re: Policie a VPN server v ČR (copyright)#
1. Je úplně zbytečné používat český hosting (Wedos).
Můžeš použít jakýkoli zahraniční nebo přímo datové centrum (Digitalocean, Linode...apod.)

2. Pokud se budeš přes SSH logovat na server a použiješ OS Tails, bude se na serveru provozovatele ukládat IP adresa tor exit nodu. To stejné platí pokud půjdeš přes SFTP/FTPS apod.

3. Co takhle použít ke sdílení toho obsahu IPFS?

(odpovědět)
harember | 2a0b:f4c2:2::*24.3.2023 13:24
re: Policie a VPN server v ČR (copyright)#
1. proč zbytečné použít CZ hosting z ohledem na právo a na to, co jsem tu psal:
""""Počítejme s tím, že server by byl objednán i placen anonymně (Tor, coinjoin/coin mixing anonymizovaná kryptoměna), logy serveru by byly mazány každých X minut a šlo by o KVM virtualizaci serveru.""""
Ocenil bych podrobnější vysvětlení/zdůvodnění s ohledem na to, co se tu ptám. Dále proč by NEmělo být zbytečné použít hosting třeba z německa nebo USA, nebo kde Digitalocean má servery. Je lepší použí CZ hosting, protože podporuju české firmy, nižší latence, data zbytečně necestují do ciziny pokud sdílím s českými IP a Wedos cloud VPSon je perfektní co se týče uptime a rychlosti za cenu. (250mbit neomezeně, SSD pod 100 Kč měsíčně v akci - pokud se nepletu).

2. Jak to udělat pokud Tails nemám a jako systémovou proxy chci využívat ten VPN server, musel bych hledat jestli nejde v Linuxu přiřadit zvláštní proxy (Tor) nějaké zvláštní terminálové aplikaci, kterou bych používal pro přístup k serveru a nebo vytvořit nějaké přesměrování (nevím teď jestli/jak)? Ale proč to dělat tak složitě, když stejně můžu vypnout a promazávat logy a na serveru stejně půjde zjistit která skutečná IP je k němu neustále připojena a přenáší všechna data?

3. Víte o nějaké webovce, pomocí které mohu najít na IPFS např. velké množství filmů česky od různých lidí? Obrovskou nevýhodou IPFS je, že má člověk duplicitní data, pokud nechce mít vše uložené pouze v IPFS. V případě sdílení velkých souborů je to problém.
(odpovědět)
postcd6.4.2023 7:48
re: Policie a VPN server v ČR (copyright)#
1. "Počítejme s tím, že server by byl objednán i placen anonymně "

Nejsem si jistý, kolik služeb v ČR ti umožní platit za webhosting/serverhosting v kryptu a anonymně. Nevím, já si vše řeším přes datový centra v zahraničí.

2. "Je lepší použí CZ hosting, protože podporuju české firmy,".

Nejsi v pozici, aby sis mohl říct, že chceš někoho podporovat nebo nepodporovat. Hledáš službu, která by pro tebe měla být anonymní, dostupná, levná a která by měla splňovat tvoje očekávání. A chceš podporovat českou službu, která tě po prvním udání vypne? :-)


3. "nižší latence, data zbytečně necestují do cizin".
Digitalocean má nejblíž k CZ datové centrum ve Frankfurtu. Takže latence skoro žádná.

4."SSD pod 100 Kč měsíčně v akci"
Ve vztahu k jakým parametrům serveru? Za 100 Kc/mesic budes mit VPS 1GB RAM/25 GB disk, na kterém rozjedeš obyčejný malý web nebo e-shop, ale zapomeň na streamovací službu. Ale nevím, se streamováním nemám zkušenost. Takže v tomto ti úplně neporadím.

5. "Víte o nějaké webovce, pomocí které mohu najít na IPFS... ".
Taková není, byl by jsi v tomto průkopník :-)

6. "Obrovskou nevýhodou IPFS je, že má člověk duplicitní data, pokud nechce mít vše uložené pouze v IPFS.".

Tady úplně nevím, jak to myslíš. Ano redundance dat, na které celé IPFS stojí, je jeho silnou stránkou i stránkou slabou. Což pro sdílení malých souborů nevadí, pro sdílení velkých souborů to může být problém. To je pravda.







Takže
(odpovědět)
harember | 2a03:4000:1c:a0:1421:eaff:fe45:*9.4.2023 12:49
re: Policie a VPN server v ČR (copyright)#
Pokud se chces ukryvat pred policii, delat nelegalni cinnost, nebo co nejvice oddalit vypnuti webu, tak nikdy nepouzivej hosting ve stejne zemi, a nejlepe ani v EU. I kdyz vypatran nebudes, server, ktery ma Cesky hosting, Ceske organy snadno vypnou. A nejsem si jisty, jestli by Cesky hosting mel moznost anonymni platby. Velmi pravdepodobne ne.

Primo zdileni filmu - to mas na mysli, ze si filmy budou uzivatele stahovat z http webu primo ? To budes potrebovat silny server a siroke pasmo. To se resi jinak, napr. torenty a pod.

Pouzivani anonymizace je dulezite, ale v pripade zdilene filmu a hudby nejsou potreba tak exoticke anonymizery, jako v pripade zavazne trestne cinnosti.

Hosting bych vyuzil tam, kde se na autorke pravo moc nekouka a nebojuje proti warezu. Takze urcite ne USA, Kanada, Australie, NZ, Evropa. Rusko a Turecko fakt podporovat nechces, byt tam autorske pravo neresi. Asi nejvhodnejsi zeme pro hosting, jez nebojuje proti warezu, ale neni uplne totalitni, me napada Indie. Ale zase, jak anonyme zaplatit hosting v Indii, aby to Ceske organy nezjistily v pripade objevu piratskeho uloziste s Ceskymi filmy na Indickem hostingu. Samozrejme, ze CR muze zablokovat pristup na web z CR.

Ale weg, ktery jede jako torrent tracker a da se na nej dostat prez VPN-Tor (tj. CR nezablokuje pristup na tento web z CR, samotny web je pod Indickym hostingem), mi pripada rozumne reseni.

Napada me, existuje vubec nejaky Cesky Torrent Tracker ?

CZTorrent byl vypnuty tusim v roce 2021 a uz se asi nikdy nerozjede, byt to byl skvely web. Pricinu nezname, mozna nejaka razie.
(odpovědět)
GTor | 2001:40e8:0:f090::*15.5.2023 23:23

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode