tor exit node

HackForum

tor exit node #
Ahoj, mám několik dotazů k tor exit nodům.

1) Všiml jsem si, že poslední dobou služba whatismyipaddress.com stále častěji detekuje exit nody jako:
City: Hovorčovice
Region: Central Bohemian Region
Country: Czechia

Odhadem tak 30% všech ip adres co jsem zkoušel detekovala na této lokaci.
Když jsem ale danou ip adresu zadal do jiné geolokační služby, polohu mi ukázala jinou (většinou Německo nebo Holandsko).

Stala se ČR tor exit nodovou velmocí nebo čím to je? :-) Nechce se mi věřit, že by tady bylo tolik exit nodů.


2) Tušíte někdo proč neodpovídá IP adresa exit nodu, kterou ukazuje tor browser ip adrese, kterou detekuje ip lokační služba? (viz. obrázek)

[link]


Testováno:
Tor Browser (poslední verze) v Ubuntu 20.04
Tor Browser v OS Tails

3) Je mi jasné, že provozovat tor hidden service je asi už sebevražda , ale dá se alespoň ještě věřit toru jako anonymizačnímu proxy?

Díky za názory

(odpovědět)
Harwee@1 | 2605:6400:10:449:d588:761:3910:*29.1.2023 21:09
re: tor exit node #
Názor laika.

K těm zemí IP adres:

Různé weby, které ukáží umístění IP adresy pracují různě, možná mají jiný zdroj dat apod. proto jsou výsledky různé, někdy i jiná země. Třeba firma má pronajaté IP adresy, které přiřadí serverům z jiné země (laicky řečeno) a některá GEO lokační webová složba ukáže jako zemi ne skutečnou destinaci.

k Tor exit:
ano, exit bych provozoval jen po přečtení těch návodů pro operátory exitů na ofic. stránce torprojectu. a provozoval to jen na pronajatém serveru, který uvádí že Tor exity nejsou problém a navíc bych server objednal i platil anonymně (pomocí Tor browseru a anonymizovaných kryptoměn) a přístup samozřejmě přes dobrou VPN ([link]).

K Tor obecně:
ano, já Tor browseru věřím ohledně anonymizace a i HiddenService, nenašel jsem informaci, že by to bylo nějak děravé a umístění serveru by uniklo, pokud se to udělá správně podle návodu. Používat Tor v jiném prohlížeči kde člověk má i hlavní itnernetovou aktivitu, může být problém podle mě (browser fingerprinting - [link]).
(odpovědět)
postcd20.3.2023 18:40

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode