Captcha od googlu

HackForum

Captcha od googlu#
Ahoj.
Funguje Google Captcha na principu fuzzy logiky nebo na principu binarni logiky? Nebo jak to vlastne funguje? Resp. jsou vyhodnocovany v ramci posouzeni, zda je dana akce vyvolana robotem nebo clovekem, dalsi veci (nejaky fingerprinting nebo neco podobneho?). Nikdy jsem nespamoval (aspon ne profesionalne, takze netusim). Ja nevim, ale posledni dobou mam pocit,ze si ze me google dela prdel. To co mi zobrazuje jako Captchu mam mnohdy hodne velky problem pochopit. A sam nevim co mam vybrat. A kdyz vyberu to, co si myslim ze je spravne, tak mi to oznaco jako spatne.

Treba takove semafory - kdyz mate oznacit pole, ktere obsahuje semafor - a ja oznacim vsechna pole, ktere treba jen kousickem obsahuji semafor (treba i semafor v povzdali) (nebo cokoli jinehom, treba kolo, autobus, proste cokoli co google urci, ze mam oznacit) ..tak je to dobre nebo spatne?
Z pohledu binarni logiky by to melo byt dobre (i 1 mm daneho objektu (objektu zadaneho googlem) v danem ctverci by mel byt akceptovan jako "true". Ale z pohledu fuzzy logiky chapu, ze to muze vyhodnotit jako chybu (protoze 99% lidi by tento maly kousek treba neoznacilo).

no snad mi rozumite, jak to myslim....

PS: nechci trolovat a tento post myslim opravdu vazne.
Sorry jako , ale bud je neco "true" nebo "false" a nic mezi tim, ale tady mam pocit, ze jdu na to asi moc vedecky.

Matej.



(odpovědět)
Matej1985 | 185.220.103.*19.8.2021 22:30
re: Captcha od googlu#
Řekl bych, že sis odpověděl sám. Ono stačí udělat pár experimentů z 'čisté' IP adresy a 'čistého' prohlížeče.

Nejsem si jist, zda to tak skutečně je, ale z logiky věci má každý obrázek (myšleno hledaný útvar) nějaký svůj dominantní střed a kolem něj je nějaké přidružené okolí. Dominantní střed musíš označit vždy (například část autobusu, která zabírá 100% výřezu). Pak je tady to okolí a tady bude záležet, jak velkou část výřezu bude daný hledaný útvar zabírat. Podle mě tam bude nějaký treshold (dejme tomu 30%), do kterého bude automatický předklad, že uživatel musí výřez označit. Pokud bude hodnota pod 30% (dejme tomu do jednoho procenta), pak bude záležet na uživateli, zda daný výřez označí. Dále bude záležet, kolik dotazů z jedné IP adresy za určitý čas dorazí k odbavení. Čím častěji bude CAPTCHA zobrazena, tím horší obrázky bude uživatel dostávat (zrnění, 'mlha', rozostření a podobně).

Problém je, že samotná CAPTCHA nebude to jediné, co Google vyhodnocuje. Vsadil bych si na nějaké šílené javascripty, které kontrolují pohyb kurzoru po stránce, rychlost, s jakou jsou obrázky odklikávány a podobně.

Ať tak či tak, přeji hodně zdaru při pokusech o lámání :)

----------
Sec-Cave.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website23.8.2021 17:47
re: Captcha od googlu#
to uz je mozna lepsi si zaplatit nejakou sluzbu jako je 2captcha kde to za tebe budou resit realni lide .. myslim ze ceny startuji na cca 5dolaru za 1000 vyresenych captcha
(odpovědět)
ano | 78.80.121.*24.8.2021 8:52

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode