Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite

HackForum

Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Pouzivam pro BTC program Eectrum pod Linuxem a chtel bych pomoci BTC nekoho podporit, tim, ze mu nejake BTC poslu.

Zajimaly by me dve veci:

Jestli pri poslani BTC v programu Electrum bude dohledatelne kde-odkud jsem, a pokud ano, tak jak tomu zamezit.

Jak zamezit tomu, aby kdokoliv mohl dohledat historiii transakci (komu a kolik) resp. zustatek v me BTC penezence. O zadnou publicitu nestojim.

Ziskani BTC (vytezeni kdysi) i cil podpory je legalni. Presto ale do toho nikomu nic neni.
(odpovědět)
BTCSupport | 2a0b:f4c1:2::*6.4.2021 16:41
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Monero
(odpovědět)
BTCSupport | 185.12.45.*8.4.2021 22:23
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Souhlas jedině Monero!

BTC nikdy nebude 100% anonymni. Můžeš zkusit ruzně experimentovat s Coinjinem ale to je akorát tak cesta do pekel. :X


(odpovědět)
Noha | 185.244.212.*13.4.2021 6:31
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Určitě ne "jedině Monero". Takto použitelných kryptoměn je více. S Monerem se akorát asi nejlíp pracuje.

Já třeba preferuji Zcash, který je považován za úplně nejvíc anonymní kryptoměnu ( i když taky jak se to měří :-) , ale jak jsem psal, má tu nevýhodu, že většina směnáren neumožńuje transakce z/na Z-adresy, ale jedině T-adresy. A ty jsou v blockchainu dohledatelné. Takže jedině vlastní Zcash node.

Taky si tazatel musí zvážit míru rizika pro to,co zrovna dělá. Každá btc směnárna je v podstatě coin-mixer (pošlete coiny na nějakou adresu a odejdou z úplně jiné, která s tou původní nemusí být nijak spojena). Což může být dostačující míra anonymizace pokud člověk nedělá nic nezákonného.

Na druhou stranu, opačně, pokud se bavíme o "super anonymizaci", tak bych určitě směnárnám nevěřil.
Představa, že pošlu svoje BTC do směnárny, směním na XMR, tohle XMR pošlu do jiné směnárny, kde to směním na USD a vyberu .....tak to je taky cesta do pekel.




(odpovědět)
Ben258 | 2a0b:f4c1:2::*13.4.2021 19:49
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
OK. To máš pravdu. Určitě bych v to tom měl být příště víc kritický či vynechat to slovo jedině. A jak řikáš v poslední větě, přesně tak zůstat anonymní není jen tak a pak může být jedno jestli používáš tu nejvíc anonymni měnu a tor a linux, stejnak to můžeš posrat někde uplně jinde, je to spousta dalších faktorů.

Díky
(odpovědět)
p | 2620:18c:0:192::*25.4.2021 22:59
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
lmfao ze zcash, preminovany shitcoin nemozes mysliet vazne uplna picovina shitcoin monero is king
(odpovědět)
:DDD | 178.41.41.*7.5.2021 7:48
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
A nejake argumenty "proc ne" zvladnes?


(odpovědět)
Ben258 | 107.189.31.*8.5.2021 17:43
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Tvuj dotaz ma dve roviny.

Prvni rovina je, "Jak zamezit tomu, aby kdokoliv mohl dohledat historii transakci (komu a kolik) resp. zustatek v me BTC penezence". U BTC to dohleda kazdy v blockchainu, takze z tohoto pohledu je lepsi pouzivat Monero (jak pise BTCSupport) a nebo Zcash. Ale u Zcash mas tu nevyhodu, ze vetsina smenaren ti asi neumozni posilat z/na Z-adresy (tedy shielded transakce), takze si budes muset nainstalovat vlastni Zcash node. Pokud pouzivas linux, jak pises, tak to neni nic sloziteho (podivej se tady: [link])

Druha rovina tveho dotazu je "Jestli pri poslani BTC v programu Electrum bude dohledatelne kde-odkud jsem, a pokud ano, tak jak tomu zamezit." Pokud Electrum nepripojujes do site pres Tor, tak tvoje IP adresa je teoreticky dohledatelna. Druha vec je ta, ze pokud v BTC neplatis za detske porno a nebo neorganizujes prodej organu, tak nikdo takto tvou IP adresu zjistovat asi nebude. Spis bych resil, aby v tvem pocitaci nezustaly stopy o techto transakcich, tzn. nemit Electrum nainstalovane perzistentne, ale spoustet ho vzdz z nejake live distribuce linuxu a seed si pamatovat a nebo ho mit nekde schovany.

Jinak Electrum se da nakonfigurovat, aby vsechny data sly pres Tor (pres SOCKS5) a nebo pokud se s tim nechces jebat, tak si stahni operacni system Tails, ktery ma penezenku Electrum predinstalovanou a veskery traffic jde automaticky Torem.







(odpovědět)
Ben258 | 2a0b:f4c2::*10.4.2021 11:31
re: Jak poslat nekomu BTC a zustat v anonymite#
Diky moc,

Za zadnou nelegalni vec v BTC neplatim, jen chci nekomu poslat jakozto support (nabyti BTC je legalni). IP adresu nejspis nikdo zjistovat nebude, ale mozna lepsi je to nakonfigurovat prez TOR. Stopy po transakci by se meli dat smazat, nebot zustavaji v me home slozce, primo tam, kde ma aplikace data.

Kdyz mam seed schovany jinde (a bezpecne), tak by nemel byt problem vzdy penezenku i data, jez ma aplikce Electrum v home, smazat a prez seed penezenku obnovit.

Koukam, ze Electrum pro Ubuntu neni v repozitarich, nasel jsem navod na instalaci. Nejsem ale zadny expert, tak si nejsem jisty, abych nenarazil na podvodnou radu (odkaz musim upravit na novejsi verzi):

[link]
(odpovědět)
BTCSupport | 198.144.120.*28.5.2021 19:00

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode