ForkBomb

HackForum

ForkBomb#
Muze mi nekdo z vas trochu vysvetlit, jak funguje Fork bomba?? Neco malo jsem nasel na wikipedii,ale jinak nic moc...
(odpovědět)
SunSite9.4.2006 4:08
re: ForkBomb#
:(){ :|:&};:
to v linu (v bashy)

:s
start %0
goto s
davkovy soubor ve win

myslim si ze vypis z wikipedie staci:
fork() je systémové volání poskytované zejména UNIXovými operačními systémy, které slouží pro vytvoření nového procesu. Po jeho zavolání programem se aktuální proces rozdvojí na dva a běh programu tak pokračuje ve dvou nezávislých větvích. Program může rozlišit, ve které větvi se nachází, podle návratové hodnoty volání. Rodičovskému procesu bývá vráceno pid nového procesu, zatímco novému procesu je vrácena nula; negativní návratová hodnota signalizuje chybu.

V UNIXu je toto volání jediným nástrojem pro vytváření nových procesů. Prostředictvím fork() nevzniká pouze proces init a obvykle také vlákna jádra.

Proste a jednoduse se zduplikovanim procesu snazi zaplnit systemove zdroje. Bohuzel (spis bohudik) lze pouzit jen Lokalne (na pc, ke kteremu mame fyzickej pristup), nebo pres napr. ssh. :D Jednomu Cluskovi jsem jednou poskytl pristup k neprivilegovanemu account na mem pc a fork sem jiz nerozesel ..
(odpovědět)
Tecquilka | E-mail | ICQ 2288580129.4.2006 12:05
re: ForkBomb#
Dobre... ale jak se tomuto branit ? Jak to delaji velky servery napr. hysteria kde ma kde kto pristup a muze delac co chce root nemuze prijit ani kto to dela.
(odpovědět)
OK ale jak...10.4.2006 21:00
re: ForkBomb#
v linuxu lze nastavit limiti .. muzes nastavit doporucene a pevne mantinely. Napr obycejny uzivatel ma doporuceno mit spusteno pod 50 procesu, ale maximalne napr 100. sikovna ochrana proti forku, jelikoz fork jen rozmnozuje svuj proces ...
(odpovědět)
Tecquilka | E-mail | ICQ 22885801211.4.2006 8:35

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode