Real time chat app

HackForum

Real time chat app#
Dobrý den.
Pro svůj projekt řeším chatovací aplikaci pro komunikaci v reálném čase (v podstatě jednoduchý messenger). Mám to postaveno na AJAX/PHP/SQL.
Plánuji upgrade webu a zvažuji nasazení jiné technologie. Testuji řešení s použitím WebRTC a pak řešení s použitím Piping serveru ([link]).
Vzhledem k tomu, že WebRTC je primárně určeno i pro video stream a další podobné služby, přijde mi toto řešení asi nejvíc univerzální. Nicméně při implementaci jsem narazil na několik problémů Např. chat mi funguje jen pokud jsou oba uživatelé na stejné IP adrese…. U technologie Piping serveru se mi zase několikrát stalo, že ne každá zpráva, kterou uživatel odeslal, druhému uživateli přišla. A u obou řešení (jak WebRTC , tak piping server) jsem odkázán na třetí stranu (v porovnání k prvnímu „zastaralému“ řešení AJAX/PHP/SQL).

Zajímá mě váš názor, kterou cestou bych se měl vydat a především jaká Vás napadají úskalí u WebRTC a Piping serveru (BTW: piping server je [link] - dá se stáhnout nějaký vlastní? Kterých byl mohl provozovat na svém serveru? Tak abych nebyl odkázán na třetí stranu??)

Nebo napadá Vás jiné řešení? Jen upozorňuji, že Node.js, který by byl asi pro tuhle záležitost nejlepší , neumím, a nemám moc času se ho teď učit….:-)

Děkuji za Vaše názory.

(odpovědět)
@doom | 162.247.72.*25.6.2019 9:26

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode