www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci

HackForum

www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#


! VAROVÁNÍ !
www.btcpenazenka.sk = podvodníci !


Vzhledem k situaci, která kolem webu www.penazenka.sk panuje a k nárůstu počtu lidí, kteří byly oklamáni je nutné prostřednictvím této výzvy a výzev na sociálních sítích dohledat všechny, kteří na zmíněném webu uskutečnili jakoukoliv transakci, nebo transakci nedokončili, případně o své BTC nějakým způsobem přišli. Můžete-li přispět nějakými informacemi, nebo vlastními zkušenostmi, prosím ozvěte se na kontaktní email: stanislav.benes@elude.in

Podvodný web www.btcpenazenka.sk je provozován bez firemních údajů, neznámými osobami, které lze kontaktovat pouze přes webový formulář. Při e-mailové komunikaci přes info@btcpenazenka.sk nesdělují své jméno a na dotazy ohledně názvu firmy, či poplatků, okamžitě přestanou komunikovat. V příadě jakéhokoliv problému nebo nesouladu v peněžence není možné se domáhat spravedlnosti a tak dochází k častým krádežím, kdy z peněženky zmizí všechny BTC, nebo BTC nelze odeslat, případně je stržen neuvěřitelný 10% poplatek za odeslání z peněženky, což je defacto jejich další finanční příjem, z čehož neodvádějí státu žádné daně. Jsou známy případy smazání účtu s vysokou částkou BTC bez předchozího upozornění. Ve zcela nesmyslných obchodních podmínkách jsou uvedeny různé smyšlené fráze, podle kterých vám mohou účet smazat, zablokovat, nebo BTC odebrat.

Web btcpenazenka.sk byl před rokem spuštěn podvodníky, využívající neznalosti lidí v oblasti kryptoměn, kteří si chtějí založit peněženku. Účelem je odebrat každému uživateli 10% z hodnoty BTC při převodu z jejich peněženky na peněženku jinou a zároveň zadržet prostředky do hodnoty 0.02 BTC, aby je nebylo možné vybrat. Tato aktivita je provozována za účelem zisku finančních prostředků z nesmyslně vysokých poplatků na základě zcela nevýhodných obchodních podmínek, ovšem žádná firma není nikde uvedena a z procentuální sazby poplatků je zcela patrné, že jde o lukrativní ziskovou činnost bez příslušného podnikatelského oprávnění. Pominu-li podvodné aktivity a krádeže BTC z účtu, pak je daňový únik a neoprávněné podnikání jasným trestným činem, za které by měli být dosud anonymní pachtelé souzeni.

Z dosavadního šetření komunity, uživatelů a nespokojených zákazníků bylo zjištěno, že mnozí o své BTC nějakým způsobem přišli, nebo je nemohli vybrat, případně jim byl účtován nehorázně vysoký poplatek, což je ve spojení s faktem, že jde o neexistující firmu, velmi závažná záležitost. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o podání trestního oznámení na neznámého pachatele na oddělení policie v Bratislavě a následně i v Praze, neboť dle komuniace z emailu info@btcpenazenka.sk anonymní provozovetelé komunikují jak ve slovenštině, tak češtině. Máte-li jakékoli poznatky, nebo informace kterými byste chtěli přispět, neváhejte kontaktovat výše uvedený e-mail.

Pro méně zkušené, nebo začátečníky je vhodná bezplatná peněženka na www.blockchain.com, kde neplatíte žádné vysoké poplatky, můžete odeslat transakci v jakékoliv výši a s okamžitou platností bez čekání. Jedná se o peněženku přímo na blockchainu. Podvodníci na www.btcpenezenka.sk jen zneužívají vaší nevědomosti, diktují si stonásobné poplatky a navíc pod záminkami okrádají své uživatele.

-------------------


Pro názornou ukázku popisuji, jak služba funguje z pohledu nového uživatele:

Po zaregistrování na www.btcpenazenka.sk zjišťuji, že mi byla přidělena vygenerovaná BTC peněženka, na kterou si mohu nechat zaslat nějaké BTC od kohokoliv a být součástí kryptokomunity. Poté z jiného webu nakoupím přes bankovní účet například 0.014 BTC za 2.600,-Kč / 100e a nechám si je na tuto peněženku zaslat. Jaké je moje zděšení, když zjišťuji, že je v poněkud nesmyslně popsaných obchodních podmínkách uvedeno, že mohu výběr uskutečnit až poté, co je v peněžence částka vyšší než 0.02 BTC. Abych tedy o své prostředky nepřišel, dělám další nákup v hodnotě 0.006 BTC abych dosáhl uvedené honoty. Pak částku 0.02 BTC přeposílám na burzu, kde chci začít obchodovat, případně je posílám na jinou adresu pro nějaký nákup. Zde nastává další zádrhel, neboť mi je doručen email s hláškou, že transakce bude provedena do 72 hodin a že bude stržen 10% poplatek. To je neuvěřitelné, neboť poplatek za převod bývá běžně kolem 0,5 USD / 0,3 euro a trvá do jedné hodiny. Po třech dnech je mi tedy doručeno 0.018 BTC. Tohle třídenní čekání mě tedy stálo téměř 15 euro / 400 CZK, přestože jsou na blockchainu transakce téměř okamžité a s malým poplatkem. Dívám se do nastavení této podivné webové peněženky a zjišťuji, že se jednalo o tzv. "standartní transakci", při které si provozovatel webu vezme 10% provizi, pokud bych chtěl udělat "expresní transakci", bude provedena do 24 hodin ale musí být odesláno 0.2 BTC. Je to neuvěřitelné, ale provozovatel vydělává na těchto samozvaných transakcích velmi vysoká procenta, přestože existje nepřeberné množství BTC peněženek, které jsou zdarma. V obchodních podmínkách se dokonce uvádí, že si tyto prostředky provozovatel ponechá jako odměnu za svojí činnot. Bohužel zřejmě nezná zákony, protože tuto výdělečnou činnost nemůže nazývat jakousi odměnou. Transakce na blockchainu za odeslané BTC je průměrně 0,5 USD / 0,3 eur a provozovatel vybírá 10%, přičemž odesílaná částka musí být vždy vyšší než 0.02 BTC, což vychází na 15 eur / 400 czk za jednu transakci. Takže anonymnímu provozovateli jde po zaplacení poplatku pravidelně minimálně 14,5 eur / 385 CZK do vlastní kapsy, aniž by z takovéto výdělečné činnosti platil daně. ( Při expresní transakci jde dokonce o 150 eur / 4.000 CZK.)
Nechci vědět, co na to říkají ostatní podnikatelé, kteří denně musí odesílat hlášení EET a starat se o pravidelné účetnictví, ale jsem toho názoru, že se jedná o neoprávněné podnikání. Přes whois zjišťuji, že je jméno registrátora webu skryté, samozřejmě je už jasné proč. Také zjišťuji, že k této peněžence z nějakého důvodu nemám privátní klíč, takže jsou vždy BTC všech užiatelů okamžitě ve vlastnictví jakýchsi anonymních osob, které je mohou kdykoli vybrat, což se už jiným uživatelům stalo.
V podstatě se jedná o zcela nesmyslnou službu, kdy tento anonymní provozovatel vydělává na vysoko nastavených poplatcích, které jsou běžně o 95% nižší. Dále znemožní výběry do 0.02 BTC, takže mnozí si musí velkou část BTC dokoupit, nebo je tam jednoduše ponechají, protože je nemohou vybrat. Dalším uživatelům na základě zfingovaných porušení nesmyslně nastavených podmínek zakážou výběry, nebo seberou účet. To už je krádež. Bohužel je nelze zažalovat, protože jde o zcela anonymní podnikavce, kteří ani nedodržují zákony v SK. Z toho důvodu je nuto celou záležitost podstoupit orgánům činných v trestním řízení.

Kontakt: stanislav.benes@elude.in


(odpovědět)
Stanislav Beneš | 51.15.106.*14.5.2019 22:18
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Áno, sú to podvodníci. Pred dvoma mesiacmi mi ukradli 360 eur a môj brat nemôže viac ako mesiac vybrať 0-06 BTC .Nereagujú a na emaily, nie som sám, koho okradli na FCB sú negatívne komentáre.Ide po nich polícia. Užívatelia na FB hľadajú iné ľudí, ktorí boli tiež okradnutí.
(odpovědět)
Vladan | 185.220.101.*15.5.2019 21:10
HACKNUTÝ EMAIL !#
Stanislav Beneš - Změna e-mailu ! Někdo mi vlezl do e-mailové schránky a změnil heslo. Myslím, že si to bylo na objednávku, protože ve vedlejší sekci tohoto fora si můžete na tohle najmout hackera. Zřejmě má někdo velký zájem, abychom nemohli sehnat všechny poškozené.

Takže nový email je: stn.benes@elude.in

Ozvěte se prosím všichni, kdo byli nějakým způsobem poškozeni.
(odpovědět)
Stanislav Beneš | 109.70.100.*21.5.2019 13:58
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Dobrý deň
Chcel by som len povedať, že anonymný majitelia stránky www.btcpenazenka.sk zrejme urobili Exit scam, lebo nemôžem vybrerať svojich 0.31 BTC z webu. Všade čítam negatívne názory.
Takovýchto podnikateľov by mali zavrieť. Ako je možné, že tak dlho podnikali na bez povolenia? Na webe počas celého obdobia nie je názov spoločnosti len formulár.
(odpovědět)
Janko S. | 185.4.132.*16.5.2019 16:13
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Hm..Takže když tohle čtu, už je mi jasné, proč nemůžu přes dva týdny vybrat svoje BTC z btcpenazenka.sk . Tak to je síla. :-( Já myslel, že jsem sám a jak koukám, je lidí víc, takže to znamená, že mě taky prostě okradli. To je bordel. Až teď jsem se podíval na ty jejich podmínky a kontakty a je to hnusné. Žádná firma, žádné jména, jen anonymní formulář. Web je registrován také bez jména. Jak je možné, že na slovensku někdo může podnikat takhle anonymně, neodvádět daně, nepoužívat EET a ještě k tomu okrádat lidi ? Tyvole to mě jako nasralo...
(odpovědět)
Jan.Mara | 199.249.230.*19.5.2019 19:21
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Taky nemuzu odebrat btc ze svoji penezenky co mam na www.btcpenazenka.sk , to teda neni dobry. Az tak anonymni nejsou,prej jsou soucasti www.kryptomagazin.sk a www.kryptomagazin.cz ale myslim ze to neni pravda.Spis to sou nejaky obycejny podvodnici co cekali az bude v penezenkach hodne btc a pak utecou.Stve me to.Da se s tim neco delat?
(odpovědět)
Lubos.m | 197.231.221.*20.5.2019 17:49
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Tiež ma okradli o btc pred mesiacom. Myslel som, že mám problém len ja, ale ako vidím, je nás viac. To nie je dobré. Nevedel som, že podnikajú bez povolenia a že sú v anonymite, ale všimol som si, aké nevýhodné obchodné podmienky majú. Ich web by mal niekto zrušiť, lebo veľa ľudí príde o btc.

Každý email od nich bola jedna veľká lož. Títo klamári neznášajú kritiku a nepriznajú si chybu, aj keby ste ich na kolenách prosili. Môžete byť akokoľvek presvedčení, že to, čo vám povedali je lož, oni sa naučili považovať každé svoje klamstvo za pravdu. Takýchto podvodníkov by mali zavrieť za mreže.
(odpovědět)
Jozko Vh. | 109.70.100.*21.5.2019 12:35
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Nechapu ze lidi dobrovolne posilaji nekomu neznamemu svoje crypto. Jste blbecci
(odpovědět)
HAHAHAHAH | 82.113.60.*30.5.2019 16:05
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Není neznámý, navenek se tváří jako firma, ve kutečnosti nemají nikde žádné údaje a jen okrádali zákazníky. Tvoje posměšná reakce je zajímavá... jako bys byl tím podvodníkem ty a vysmíval se okradeným lidem....
(odpovědět)
penelop | 185.220.101.*5.6.2019 14:10
re: www.btcpenazenka.sk jsou podvodníci#
Tak po tomhle clanku uz vim proc moje pritelkyne prisla o btc. To sou svine. Nejdriv to okecavali nesmyslama, zdrzovali a uz nekomunikuji vubec. Takovyhle debili by meli zavrit. Jako teda od slovaku bych scam necekal.
(odpovědět)
1H2OSO4 | 178.175.143.*6.6.2019 14:44

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode