Selfie photo verifikace bez aktivni kameri

HackForum

Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Pri verifikaci je potřeba nahrat selfie ale jde pouze zvolit možnost udelat snimek přes webkameru resp. možnost nahrat foto z počitače není.
Je nejaka varianta jak spustit kameru ktera pak bude jen kopirovat předem nahrane foto?

Dekuji
(odpovědět)
Nomorelive | 185.236.42.*15.3.2019 8:40
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Kdybys jim to podvrhnul jako předem nahrané foto, poznají to.
Pokud máš nějaké připravené foto, vytiskni jej na A4 v barevné tiskárně v co nejlepší kvalitě s dobrou světelností, aby nebyl tmavý. Obrázek podlep nějakou rovnou papírovou deskou, nebo kartonem krabice. Dej obrázek před webku a nastav polohu tak, aby to vypadalo že je obrázek skutečná osoba koukající do kamery. Udělej pár zkušebních snímků pouze na HDD svého Pc a uprav některé nepřesnosti co se ti na výstupu z kamery nelíbí, případně dodělej pozadí, úhel apod. Můžeš využít i jinou, externí kameru - ideálně z doby kamenné, protože je dobré, kdyby byla kamera "nekvalitní" aby zakryla případné viditelné rysy, které by mohli obrázek prozradit. (Ne každý má super webku na notebooku) Nastav tedy v Pc ve vlastnostech kamery zobrazování jen maximálně na 720p (nikoliv full-hd). Uber barvy, ať je to trochu bledé. Pak se připoj k netu a dej to verifikovat naostro.
Enjoy :-)

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP16.3.2019 0:42
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Jestli je video živě, nebo (bezeztrátová) nahrávka samozřejmě rozlišit nejde, pokud nebudou vyžadovat nějakou akci, na kterou nemůžeš reagovat. Ale dá se hodně jednoduše poznat právě to, že natáčíš fotku.

Každý tvůj příspěvek je z prstu vycucaný nesmysl. O co ti jde?
(odpovědět)
prc | 213.211.51.*16.3.2019 14:30
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Ono to verifikuje realna osoba a bude hned jasne ze ide o A4. Ja som skor myslel nejaky program ktory po zapnuti kameri nahra hned fotku z pc alebo nieco podobne.
(odpovědět)
Nomorelive | 185.22.175.*17.3.2019 13:42
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Předně není ze tvého příspěvku jasné, jestli se jedná o živou interakci mezi ověřovatelem a tebou jako nějakým novým zákazníkem, nebo jen o odeslání fotky přes webovku. Pochopil jsem, že je to ta druhá možnost, proto jsem napsal postup. Pokud verifikace probíhá tak, že se ti zapne webka a na druhé straně na tebe čučí nějaká černá tlama, která se tě lámanou angličtinou začně ptát na nějaké informace, nemáš žádnou šanci jak to obejít, protože musíš na jeho žvásty reagovat a nepohyblivý obrázek ať z fotky, nebo A4 je k ničemu, stejně tak nepomůže žádná nahraná fotka o které stále píšeš.

Teď píšeš, že "to ověřuje reálná osoba a bude jasné že jde o A4. A že jsi myslel to obejít tím, že po zapnutí kamery hned nahraješ fotku z Pc". Tyhle dvě věci ale nejdou dohromady. Když to hned ověřujou, takže se tě asi na něco také zeptají. Fotka jim toho ale moc nepoví. Tohle tedy nemá řešení. Pokud ověření probíhá později na základě fotky z webky, pak to řešení má, jaké jsem psal.

Takže...Pokud živá osoba o několik hodin později pouze překontroluje správnost dokladů a fotky pořízené z webky a nejde o nějaký on-line výslech, opravdu postačí ofotit výborně naaranžovaný obrázek, protože oni pak poznají, že byl cvaknutý přes webku a má i veškerá data z webky, které na výstupu jsou. Pokud bys nějak nahrál jen nějaký photoshopový obrázek, oni poznají z dat obrázku, že to nešlo přes webku, kor, když zapomeneš odstranit Exif, nebo nezměníš přidružená data, která ke každé fotce jsou v liště "Vlastnosti obrázku".(datum pořízení,vlastník,použitý blesk,iso..apod). Data z běžného obrázku z webu, nebo z foťáku se budou rozcházet s daty, která poskytuje webkamera, nehledě na vstupní cestu, která bude z webky k tomuto obrázku uložená na cestě v servru.
Foto, které uděláš webkou za použití A4,A2 bude mít veškerá přidružená data z webky, které oni ověří tak, jako že jsou pravdivá, jako že opravdu došlo k ofocení webkou. Mimochodem - toto opatření udělali právě proto, aby lidi neposílali různě opravené cizí fotky.

Podrobněji : Když ze svého počítače žádáš o ověření účtu dne 18.03.2019 ve 12:30 hodin, chtějí u toho udělat také foto, které tedy bude mít datum 18:3.2019 , 12:30 nebo 12:31 h. Toto časové razítko stejně tak jako informace o webkameře atd..se uloží do obrázu. Tímto se oni ujistí, že v době verifikace došlo ke spuštění webky, která nafotila člověka sedícího u Pc, který o verifikaci žádá v danou chvíli. Proto ti nejde poslat jiným způsobem žádná jiná fotka. Obejít to můžeš jedině vyfocením dobře udělaného obrázku na A4 nebo a2 apod...
Tento proces nejde obejít, protože jak jsis všiml, u verifikace nemáš jiné tlačítko nežli "spustit webkameru" (žádné nahrávání souboru) Ale i kdyby jsi webkameře vnutil softwarově nějakou fotku předpřipravenou z photoshopu, budou na ní chybět datové informace o pořízení apod., které poskytuje právě webka při vyfocení.Takže by nedošlo k expozici, ale pouze k přenesení existujícího obrázku, která by ovšem měla zcela jiná data, na což by okamžitě přišli. Musíš prostě webkou něco vyfotit a je jedno, jak si obrázek připravíš...jestli bude na A4..A2, nebo na zdi. Důležité je, že expozice proběhne webkou při ověření účtu ve stejný čas a právě webka do obrázku šoupne expoziční data, na která při verifikaci koukají, zda souhlasí. Takže prostě před webku něco musíš strčit...třeba dobře udělaný obrázek A4..A2...plakát, nebo živýho bezdomáče. Jiným způsobem to neobejdeš a oni to vědí, proto si tenhle způsob verifikace nechali na webu udělat.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP17.3.2019 23:48
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
To kontroluje realna osoba primo online v cas registace, nebo az po nejake dobre ? Zalezi jak moc je zkusena osoba na druhem konci, je to nejakej urednik, co o PC moc nevi ?. Posilas jen jednu fotku, nebo jich chteji vic v ruznych pozicich ?

Exif i cas vytvoreni obrazku jde podvrhnout tak, aby to vypadalo, ze je z webkamery a prave v dany cas. Horsi to bude s cestou k souboru (mozna pujde vytvorit adresar, nebo uz existuje - ze to bude vypadat jako z webkamery). Jenze stejne neni moznost uploadu souboru, takze by mela dobre fungovat ta zminena virtualni webkamera (ve skutecnosti neexistujici, ale to na druhe strane nemaji sanci poznat).

Vytisknout nejakou fotku na papir a pak to rvat pred kameru, to je jednak zbytecnost (o dost snadnejsi je virtualni webkamera), navic asi i bude poznat podle barev, ze fotim obrazek na papire (zase jak moc to zkoumaji).
(odpovědět)
GTOR | 185.220.101.*21.3.2019 19:24
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Co zkusit program altercam? [link]
(odpovědět)
megatronx | 188.120.203.*19.3.2019 12:45
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
To technicky nepomůže.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP19.3.2019 21:21
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Kdysi pamatuju programy, ktere udelali napr. virtualni CD-rom, ve ktere sis otevrel ISO soubor a vypadalo to jako CD zastrcene ve vitrualni CD-rom. Nesla by tak nejak obejit webkamera ? Ze by program ukazoval jako-ze existujici jen virtualni webku, jako nahravani z webky by to zaznamenavalo zvoleny vyrez na obrazovce, a pod. To by melo jit. Exif data shodujici se z Webkou (ktera neexistuje, jen virtualne). Ale zatim nevim, jestli neco takoveho existuje. Jestli webkamera na noteboou je, musis vyresit, aby nefungovala skutecna, jen virtualni, jak ?

Ta webka ma u JPG nejaky Exif. Cas vytvoreni, clona, ISO, blesk, delka obektivu, typ kamery a dalsi. To lze samozrejme u jakehokoliv obrazku zfalsovat softvarove. Ale jak obejit fakt, ze nenabizeji upload obrazku, jen zapnuti webky.

Sedi na druhem konci skutecna osoba, nebo AI (software) ? Softvare muze i mluvit, ale poslechem poznas, ze jde o automat.

Jestli bude vyzadovana ne jen selfie, ale nejaka akce (ted rozpaz ruce, predklon hlavu, a pod.), tak moc neni sance, leda mit sadu fotek stejneho cloveka v ruznych pozicich a otevreny prohlizec obrazku s nahledy, spravnou pozici rychle najdes. U hlasu prez mikrofon je modifikace programem mozna - mluvis a cil dostava tvoje slova, neni te mozne poznat po hlase, je okamzite poznat, ze hlas je modifikovan. Mozna ze by to slo s obrazem prez nejakou AI. Bude to chtit silne CPU-GPU, a bude poznat modifikace, zalezi, jak zkuseny je clovek na druhem konci. Jestli vubec takovy program existuje, o nicem konkretnim nevim a nebude to nic snadneho.

Muzu se zeptat, o jake zakladani uctu se jedna ? Ze by Facebook zavedl novou vec ?
(odpovědět)
GTOR | 51.15.106.*21.3.2019 18:45
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Jestli druha strana uvidi Altercam jakoze skutecnou webku, coz jsem z popisu pochopil, proc co nepomuze ? Bude to mit v PC jako normalni webku - videno z venci (napodobne driv ty CD-rom), ted uz mit jen obrazek, video, ktere tam presmeruji, jakoze jede moje webkamera.

Bohuzel je to pro Windows, co vidim v odkaze.
(odpovědět)
GTOR | 95.130.9.*21.3.2019 18:59
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Tato zvláštní verifikace se používá při ověření klienta pro nějaký finanční / platební serktor, jako např. při zřizování účtu pro různé druhy virtuálních platebních karet, pro kryptoměny, nebo směnárny a samozřejmě také některé kryptoburzy. (Není to tedy pro FCB) Na samotném ověřování si dávají velice záležet, vidí i jaký typ webky klient používá, pinknou si i na jiný Hw z daného Pc, proto bych štěstí s Altercam moc nepokoušel.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP22.3.2019 13:57
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Ja to slysim poprve, ze by primo tohle nekdo delal (a jeste je na druhe strane ziva osoba). Tady dosli jeste dal nez u Googlu a FB. Ale nikdy jsem online ucet v platebnim sektoru nevytvarel.

Vim ze v nekterych zemich treba automaty na koupi BTC vyzaduji fotku kamerou na automatu a prolozeni obcanky.

Chteji jen fotku, nebo i video, vic fotek ? Overuje to ziva osoba v primem prenosu, nebo az pozdeji ? To ze fotim-natacim vytisteny obrazek na A3, to poznaji.

Typ webky, to je jedna z vlastnosti v Exif, pujde u obrazku podvrhnout. Jenze tam neni tlacitko, jak soubor uploadnout, jen se vyfotit. Jak moc umi Altercam predstirat urcitou webku, nevim. A navic je to Win program. Ale vzhledem k ruznym vytvarenim uctu s touto verifikaci (prave BTC obchody) driv nebo pozdeji bude program na podvrzeni libovolne webky.

Vim, ze nektere sluzby maji ci meli driv verifkaci prez SMS, coz jde uz nejakych par let obejit (nekde na webu-darkwebu) by mela byt sluzba predstirajici tvuj mobil pro prijem SMS.
(odpovědět)
GTOR | 205.185.127.*22.3.2019 20:56
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Vyhnu se uváděním názvu webů, které to či ono poskytují. Ano, je to tak, jak jsem psal, některé weby "v platebním sektoru" vyžadují tento přístup při verifikaci, kdy je nutno v danou chvíli stisknout na webu tlačítko pro aktivaci kamery, která Vás vyfotí. Jedná se např. o registraci při nadlimitním nákupu a prodeji kryptoměn, nebo registraci na burzách vyžadující KYC. Mimochodem - vyžaduje to i jedna známá česká firma, působící v UK v oblasti kryptoměn. Často bývá interakce přímá a ověřovatel vyžaduje krátkou komunikaci s tím, že musíte ukázat své ID (občanku) a říct, třeba z jakého důvodu si účet zrovna u nich děláte. (komunikace je vždy v angličtině) Některé weby naopak požadují pouze aktivaci kamery a spokojí se s fotografií v reálném čase, což se ověřuje až později. Že ofotíte obrázek A3 lze těžko zjistit, pokud si na něm dáte záležet. Mám pozitivní zkušenost z ofocením fotografie prostřednictvím projektoru ze zdi z webovky nižšího rozlišení, kterou několikrát za sebou přijali. Tímto způsobem se mimochodem běžně přeprodávají verifikované účty neexistujících uživatelů.
Exif lze podvrhnout, ale je zde stále stejný problém s časovou osou a navazujícími technickými problémy.

Verifikace na SMS je jednoduchá, nemusíš kvůli tomu řešit nic na DarkWebu, jednoduše zadej do strejdy gůgla "Free SMS verify" a vyjede několik desítek běžných webů, které se zabývají pouze příjmem SMS a které si po pár minutách můžeš přímo na webu vyzvednout. Nabízejí tel.čísla on-line a na různé státy. Některé weby jsou placené s nabídkou jedinečných čísel, protože ty veřejná FREE bývají často na určitou věc již obsazená (registrovaná) někým před Vámi.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP25.3.2019 21:45
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Vetsina webu kde jsem se registroval pro zvetseni limitu plateb (skrill atd) vyzadovala na web kameru nebo upload fotky predni a zadni stranu dokladu OP nebo RP .. Plus selfie s tim danym dokladem jak ho drzite vedle hlavy.. Kladli si duraz na citelnost textu na dokladu u te selfie.. Pichybuju ze by prosel obraz z projektoru na shit webku kde nepujde nic precist
(odpovědět)
megatronx | 188.120.203.*27.3.2019 21:25
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Pochybnostem se vyhneš tak, že to prostě vyzkoušíš aniž bys o tom musel předem psát. Udělej si doma tmu, napal na plátno DLP projektor s maximem ANSI a vyzkoušej to s různým nastavením webky. Poskytnul jsem info na základě své zkušenosti, nikoli doměnek. Má-li někdo jinou "zkušenost", měl by se o ni podělit. Od toho je toto forum.

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP2.4.2019 23:29
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Napada me - neslo by proste se nejak vhodne "nalicit" ? Maska prez oblicej je samozrejmosti, falesne vlasy jine barvy, a podobne. Pokud mas znameho herce, nekde v divadle, nebo v karnevalovych kostymech, tak by mohl poradit (inspirace filmem tata v suknich).

Ja zadny herec-masker nejsem, tak nedokazu odhdnout, jak moc anonymizacni prevlek bude, jake jsou moznosti (ale predpokladam, ze pomerne dobre). Narozdil od fotky z A3, projektoru na zdi a pod. timto obejdes i primou interakci (napr. tak a ted zamavej), kde budou vyzadovat nejakou akci. Problem muze byt, jak schovat oci.

Pokud budou chtit nejakej doklad, musis se pripravit i na to (padelani dokladu je trestny cin). Nekvalitni webkou moc pravost dokladu nepoznaji.

Problem je tu s hlasem, pokud budes muset u toho mluvit. Kazdy hlas ma svoje specifikace a pomoci audioexpertyzy lze lidi rozpoznat, podobne jak pomoci tvari. Lze softwarove hlas modifikovat, pridat sum a svect to na nekvalitni mikrofon. Otazkou je jak moc, aby to nepoznali.
(odpovědět)
GTOR | 173.244.209.*31.3.2019 23:23
re: Selfie photo verifikace bez aktivni kameri#
Při on-line verifikaci, kdy je vyžadována přímá interakce se zákazníkem (nějaké otázky atp.) musí ukázat ID (občanku) na kameru, musel by se nalíčit přesně podle fotky. Zde je problém ohledně panělaných dokladů. Tak dalece nedoporučuji zacházet. Je lepší najít nějaké "free" řešení nějakého problému, než ho obcházet s průserem v zádech...
Jená-li se o verifikaci v ČR, silně doporučuji nic takového nedělat. V domácí zemi si průšvihy nedělej...

----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP2.4.2019 23:30

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode