Dotaz: Jde smazat ztraceny telefon na dálku?

HackForum

Dotaz: Jde smazat ztraceny telefon na dálku?#
Chtěl bych se zeptat, zda je možné smazat na dálku ztraceny telefon, pokud vím pouze telefonní číslo?...někde jsem ho vytrousil a nechci aby se v něm někdo hrabal...
(odpovědět)
Victor1970 | 78.45.188.*5.3.2019 15:49
re: Dotaz: Jde smazat ztraceny telefon na dálku?#
Pokud nevyužíváš nějakou ze "specifických"služeb, které chytré telefony umí, tak to teoreticky bez vzdáleného přístupu nejde. Ale prakticky je možné využít hlouposti člověka, který telefon najde. Pokud se jedná o mobil s Androidem a neaplikoval jsi únorovou bezpečnostní aktualizaci, je možné odeslat na tvé číslo upravenou MMS....Ale nálezce ji musí otevřít...

Ozvi se na e-mail.

Sea_Shepherd@elude.in


----------
Řetězec je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
(odpovědět)
Sea Shepherd | E-mail | Website | PGP6.3.2019 1:25
re: Dotaz: Jde smazat ztraceny telefon na dálku?#
Jakej je tam operacni system (jestli tam nejaky je) ?

S telefonama je to dost otazka, jak moc jsou bezpecne (backdorizovane temer urcite, ale to tady se neresi).

Mel jsi ten telefon zamceny a mas na odemknuti dostatecne silne heslo-obrazek ? Pokud ano, tak by se ti dovnitr bezny clovek nemel dostat (NSA je vec jina), i kdyz do Iphone se taky nemohli v USA dostat ani FBI. Proti beznym lidem staci i Android.

Jestli tam mas MicroSD kartu tak tam se pravdepodobne na data dostat da, kdyz ji vytahnou ven. Tam sifrovani tusim neni.

Zkus na ten telefon volat. Zvednuti hovoru by melo jit i kdyz nedokaze nalezce telefon odemknout (ale volani z nalezeneho telefonu nikoliv), zkusenost znameho, co ho stratil v trolejbuse, zvedl to cestujici, co ho nasel a mobil vratil.

U starych telefonu stacila vymenit SIM, utocnik pak mel k dispozici SMS a cisla od kontaktu ulozenych v telefonu, na data v SIM ale potreboval PIN-PUK. U Smartphonu je to snad o mnoho lepsi. Konec koncu, prez cislo by mohl operator zjistit IMEI telefonu a popr. zablokovat pristroj (nebo to muze udelat policie, mozna). Mas smlouvu ?


To je prave to, lidi maji v telefonu mraky soukromych dat, ani to nemaji poradne zamceny, vsude s tim chodi a kradez-ztratu neuhlidaji.

(odpovědět)
GTOR | 185.220.101.*24.3.2019 22:49
re: Dotaz: Jde smazat ztraceny telefon na dálku?#
Myslim, ze todle uz vyresil Sea Shepherd. Bere mi ksefty i na jinejch forech. Sycak jeden....
(odpovědět)
GORAN | E-mail | PGP27.3.2019 0:29

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode