logování na fb

HackForum

logování na fb#
Ahoj, jak moc je pravděpodobné, že facebook loguje IP adresy, ze kterých se někdo pokouší vyhledat uživatele pomocí e-mailu při obnově hesla?

Nejsem přihlášená, na úvodní stránce kliknu na "Zapomněli jste přístup k účtu?" a vyhledám účet pomocí e-mailu, se kterým je účet spojen. Zobrazí se účet s možnostmi obnovy, ale na nic neklikám a opouštím stránku. Uloží si facebook mojí IP adresu a informaci, že pod touto IP adresou byl vyhledán konkrétní účet?

Nepochybuji, že to jde, spíš mě zajímá, zda to facebook dělá. Díky, Pavlína.
(odpovědět)
pavlina97 | E-mail4.3.2019 21:05
re: logování na fb#
Dal bych ruku do ohně za to že si ji uloží a nejen IP.
(odpovědět)
kk | 89.24.156.*7.3.2019 13:49
re: logování na fb#
Facebbok stejne jako kazda socialni sit uklada VESKERA data kdy dojde k pokusu o prihlaseni/obnovani hesla/okukovani...etc.Tvoji IP adresu urcite ulozil.Jde o to jaky prusvih se na tom uctu stal.Podle toho budou resit vyhledavani v logu.
(odpovědět)
GORAN | E-mail | PGP10.3.2019 1:50
re: logování na fb#
Ne jen FB, zale kazda socialni sit a temer i kazda webova stanka loguje ne jen IP adresu, ale casto taky typ a verze prohlizece a operacni system, velikost okna, refeer (odkud si prisel), URL adresu v adresnim radku (cimz je videt co si hledal, kdyz jdes z vyhledavace), dale pak podle cookies lze identifikovat jednu identitu na vice mistech a propojit, to zejmena Google, Fb, jez pomoci like buttonu, a dalsich udelatek na strankach sleduji, na jake stranky se koukas (bud primo propoji po prihlaseni s tvym uctem a nebo docasna identita prez susenky).

A loguje se to ne jen pri pokusu o prihlaseni, ale pri postnuti, nazdileni prispevku, oznaceni To se mi libi, i pri zobrazeni jakekoliv stranky (i momo FB-Google - podle udelatek (rozumnej sracek, ktere je nejlepsi blokovat) na webu).

Sledovat lze prez JavaSkript i mnoho dalsiho (netvrdim, ze to FB dela, nepekvapilo by me to zrovna u FB) - cas v tvem pocitaci, poloha mysi, obsah clipboardu (copy-paste schranka), barevna hlobka na monitoru a dalsi. Krome cookies a IP jsou i dalsi moznosti trackovani uzivatelu, napriklad nektere specificke zvuky kazdy typ zvukovky prehraje jinak. A pak samozrejme flash player, ktery maji jen weby vcerejsi a rozumny uzivatel Flast zakaze. Napodobe silverlight.

Javaskriptem FB preteka, coz vytezuje i CPU, Traffic, RAM, vic nez slusna stranka. A nektere JS prvky jsou dost nejasne, proc tam jsou, za jakym ucelem.
(odpovědět)
GTOR | 2a00:c98:2030:a03e:2::*24.3.2019 13:43

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode