Neoprávněný přístup k počítačovému systému...

HackForum

Neoprávněný přístup k počítačovému systému...#
Mám dotaz. Policie proti mně zahájila trestní stíhání s obviněním z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Jde o to, že jsem daný čin nespáchal. Pracoval jsem jako IT technik v jedné velké firmě, která po celém světě poskytuje IT služby. Z firemního notebooku bylo pod mým účtem neoprávněně proniknuto k citlivým firemním datům, které měly být následně nabídnuty k prodeji konkurenci.
K celé věci došlo při mé noční práci z domu, kde jsem byl připojen na svou Wifi zabezpečenou WPA2-Personal. Pro připojování k jednotlivým serverům zákazníků se používalo připojení VPN.
Každopádně po splnění povinností na začátku směny jsem přešel do hlídacího módu (budil se asi co půl hodinku, jestli někdo něco nechce).
Je možné, aby se někdo dostal z venčí do mého počítače? Mojí teorií je, že se někdo dostal k mému poznámkovému bloku, ve kterém jsem měl všechna hesla a jejich historii a data změny (toto je mé pochybení a porušení bezpečnostních pravidel firmy a jsem si jich vědom). Následně tam zavedl nějakou branku (něco jako třeba pokročilý Teamviewer) a v nestřežené chvíli provedl svou akci?
Policie tvrdí, že je to nemožné. Mohu to nějak dokázat, pokud po sobě ten někdo uklidil?
Případně nemáte někdo kontakt na nějakého znalce, který se zabývá bezpečností v IT, a který by byl schopen pomoct?
Děkuji
(odpovědět)
zamestnanec0 | E-mail7.9.2018 21:33
re: Neoprávněný přístup k počítačovému systému...#
Ahoj,

jak se připojuješ k zákazníkům přes SSH, teamviewer, něco jiné?

v každém případě to musí mít nějaké logy tak kouknout co je tam za IP v ty časy

pokud ale ten dotyčný získal ty přístupy z tvého notebooku jak říkáš heslo v poznámkovém bloku je možné že přímo v tom notebooku může mít backdoory a ve finále mohl použít tvoji síť na připojení takže IP by seděla s tvojí IP

být v té situaci tak chci vidět nějaký logy to by tě teoreticky mohlo očistit

hádám že to prodávání dat ti musí nějak dokázat a to přihlášení taky i když z tvého účtu dostat se dá dneska všude, nemá někdo ještě přístup na tvůj notebook?
(odpovědět)
faith | 89.24.156.*9.9.2018 15:28

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode