Proč je Linux nejčastěji používaný hackery ?

HackForum

Proč je Linux nejčastěji používaný hackery ?#
Chtěl bych se zeptat, proč je Linux nejvíce používaný mezi hackery ? Je to díky terminálu nebo tím že na něj moc neexistují viry a tak je malá šance na vystopování. V čem je lepší cracking na windowsu než na linuxu ?

A taky by mě zajímala nejčastější metoda maskování přicrackingu na Linuxu, je nejvíce využíván Tor nebo jak se hackeri maskují ?

Díky
(odpovědět)
Petan121 | 89.221.214.*23.11.2017 20:29
re: Proč je Linux nejčastěji používaný hackery ?#
rekl bych ze je to zejmena protoze je to otevreny system .. a protoze treba distribuce kali uz v zakladu obsahuje velke mnozstvi penetracnich/hackovacich nastroju.. ale pravda muze byt uplne jinde;)
(odpovědět)
proc | 89.24.37.*25.11.2017 17:31
re: Proč je Linux nejčastěji používaný hackery ?#
když mluvíš o tom kali linuxu zkus [link]
(odpovědět)
riot1227 | 95.173.192.*26.11.2017 18:12
re: Proč je Linux nejčastěji používaný hackery ?#
Linux je používaný, protože je to opensource a lehce upravitelný. Také víš, že se data o tobě neshromažďují a neodesílají popřípad neprodávají třetím stranám (teda záleží na distribuci). Díky lehkým úpravám si sám můžeš přetvořit OS, jak ti vyhovuje. Většina penetračních/hackerských nástrojů je napsáno pro linux, takže máš i větší škálu možností pro využití.

Linuxová distribuce pravdpodobně poběží rychleji a manipulace s ní bude jednodušší než s např. Windows. Nemusíš používat antivirus, protože virusů je méně, to však hackera pravdpodobně moc nezajímá, protože nejčastěji Linux pro hacking nepoužíváš, jako svůj main, ale jako live, protože nezanechává stopy na hardware (pokud je sám nevytvoříš).

Malá šance na vystopování podle mého názoru nezáleží na OS respektive pokud vezmeme ideální systémy, které neuchovávají, neshromažďují a neodesílají tvá data z tvého PC, tak si s vystopováním ze strany OS a systému nemusíš dělat hlavu. Většinou osoby užívající tento software udělají chybu, někde nechají nějakou stopu/odkaz. Taky záleží, na koho bys útočil, ale to už je spíše taková spekulace. Nejlepší je nedělat hacking z domu, ale z nějaké kavárny například.

Nemyslím si, že je nejvíce využíván Tor. Možností jak se schovat je mnoho a žádná není ideální. Například pokud jdeš z Toru na clearnet, tak se může stát, že se nějaký paket odešle na tvou pravou ip adresu. Hacking přes VPN třetích stran je také nebezpečný, protože si je většinou platíš kreditkou a tak dáváš hned své identifikační údaje (poslední dobou můžeš platit pomocí BTC anonymně což je jedna možnost jak schovat svá data). Pokud je zdarma tak bych tomu moc nevěřil. Proxy servery jsou další možnost, ale nikdy nevíš. Každý si musí najít svou cestu.

Nejčastější linuxové distribuce jsou Kali a Parrot. Já osobně mám raději Kali, ale chce si to vyzkoušet sám a najít si to pravé.
(odpovědět)
Prof.Aronnax | 51.15.217.*11.12.2017 21:04

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode