IP ADRESA

HackForum

IP ADRESA #
Mam veliký dotaz jak mam schovat ip adresu tak aby mně nemohli vistopovat když schazu ju stranku

odpovědi posílejte na Entr22@gmail.com
(odpovědět)
Kaapio | 90.178.241.*11.4.2014 14:11
re: IP ADRESA #
Říkám si, jak je možné, že někdo udělá tolik hrubek v jedné větě a ještě si nárokuje zaslání odpovědi na mail....

Tvůj problém lze řešit použitím nějakého proxy serveru ([link]) nebo prostě používej TOR BROWSER (vypnuté Active X, JavaScript, Cookies etc. - má to sice v defaultním nastavení, ale radši si to zkontroluj....)


encoding
(odpovědět)
encoding | 54.186.9.*13.4.2014 15:27
re: IP ADRESA #
Vazne super napad, doporucovat Tor na DoS. *facepalm*
(odpovědět)
kolemjdouci29.4.2014 21:52
re: IP ADRESA #
Krytí IP není vše, Martine :) Vysledovat tě kdokoliv může i jinak :)
(odpovědět)
CP4ND44 | 88.198.184.*7.5.2014 13:54
re: IP ADRESA #
Tento příspěvek brutálně snižuje úroveň serveru, a proto by neměli ani procházet cenzurou... Ano,jsem možná přehnaně skeptický ale tohle je strašný
(odpovědět)
yagarea | 2a00:1028:96d2:c7be:5c19:1ab0:3c70:*29.4.2014 21:24
re: IP ADRESA #
Kolemjdouci. Natom jsi byl kde, že se jedná o DoS?
O DoSu se tazatel ani nezmiňuje (BTW: pokud tazatelem nejsi Ty pod jiným nickem, protože se stydíš zeptat pod svým nickem "joke")

BTW: pokud to ucho tazatel myslí pod "shazováním stránek" cokoli přes HTTP/FTP , pak je Tor ideální.

BTW2: jednoduchost mé odpovědi však třeba chápat v kontextu ke stupiditě položené otázky...

To: yagarea: +1
(odpovědět)
encoding | 178.162.193.*7.5.2014 21:29
re: IP ADRESA #
Takze podle tebe "shozeni stranky" neni DoS? Na to prisels kde? A taky doufam, ze ten tazatel nebyls ty, abys mohl sirit sve "brilantni know-how"(Active X v Tor Browseru....).

A rict, ze je tor idealni na shazovani "cokoli pres HTTP/FTP" je blbost. Sice existuji nektere zpusoby dosnuti stranky, ktere nejsou na traffic az tak narocny, ale stejne:
1) nekdo jako tazatel by je asi nebyl schopen pouzit.
2) doporucit Tor na DoS je svinarna, protoze to muze zpusobit jeste rozsahlejsi blokovani exit nodu.
(odpovědět)
kolemjdouci8.5.2014 14:17
re: IP ADRESA #
To kolemjdouci: Easy now, easy....

Pořád sem motáš DoS, o kterém nepadla ani zmínka (jen od Tebe). Ano podle mě (a myslím si, že podle většiny lidí zde) není shození stránky DoS.
Co je DoS resp. dDoS asi oba víme, takže tě nebudu ponižovat jeho definováním nebo odkazem na jeho definici (BWT: pod tímto pojmem spíš chápu shození webu jako takového, protože i když útok směřuje např. na blablabla.tld/index.php tak se "shození" projeví na úrovni celýho webu (určitě ve smyslu vše co běží na HTTP)

Nerad se opakuji, ale pro Tebe tedy ještě jednou:

Z dotazu tazatele vyplývá, že zcela jistě neví co to DoS je. Tudíž jediné "shození", kterého by byl člověk , který takto formuluje svůj dotaz, schopen, je na úrovni HTTP/FTP, kde ti Tor pro anonymizaci pomůže (např. pokud tazatel ukradl přihlašovací údaje pro WebFTP účet)

BTW. nemotej sem blokování TOR EXIT NODU...útočníkovi, který nejedná asi moc eticky, může být tohle úplně ukradené.

BTW2: nikdo tady nikomu nedoporučuje používat Tor na DoS, ani já , ani nikdo jiný !! Z mého příspěvku to ani nijak nevyplývá, tak co to sem pořád motáš?






(odpovědět)
encoding | 96.47.226.*8.5.2014 18:59
re: IP ADRESA #
O DoSovacich programech na jedno kliknuti typu LOIC vi z medii i bezny Franta uzivatel, proto nemohu nez obdivovat tvou jasnozrivost, s kterou jsi schopen vedet, ze tazatel nevi, co to DoS je. Nevim jak ty, ale ja a vetsina lidi, ktere znam, za "shozeni stranky" povazuji DoS stranky, ne jeji "hacknuti", stejne jako za "shozeni serveru" povazuji jeho DoSnuti a ne "hacknuti". Z tohoto duvodu se take muzes tezko divit, ze se nekdo, kdo takovou jasnozrivosti neoplyva, pozastavi nad doporucenim Tor Browseru na tuto cinnost.

Ze je DoS neco jineho, nez si myslis, uz vysvetlil cCuMiNn nize, ja jen pro tvou informaci doplnim, ze DoS je zkratka za Denial-of-Service - to uz si snad prelozit zvladnes.
(odpovědět)
kolemjdouci9.5.2014 1:05
re: IP ADRESA #
encoding: V tom, co je to DoS má pravdu skutečně Kolemjdoucí. I defacement stránky je DoS.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP8.5.2014 21:36
re: IP ADRESA #
To: .cCuMiNn.
Rozhodně si nedovolím zpochybňovat to, co píšeš, ale pod pojmem DoS se copak nerozumí útok směřující cestou "přetížení/zahlcení" služby, která po nějaké chvíli "spadne" a přestane ragovat na další požadavky?

Takže, pokud je například stránka náchylná na Perzistentí XSS a já přes formulář nahraji neukončený IFRAME (tedy bez </iframe>) čímž potlačím všechno co je za za ním (v ideálním případě i celý relevantní obsah stránky) tak je to DoS??

To asi ne....:)





(odpovědět)
encoding | 77.247.181.*8.5.2014 23:25
re: IP ADRESA #
Ano, i tento tebou uvedený příklad považuji za DoS, protože vlastně nic jiného než DoS ani nedělá :)

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP9.5.2014 15:06
re: IP ADRESA #
.cCuMiNn. x kolemjdouci- nevím co na to říct, pod pojmem DoS jsem měl představu něčeho trošku jiného a nikde jsem se nesetkal s takto rozšířenou definicí, kterou zde prezentujete.
Pokud za DoS považujete obyčejné schosezní stránky/serveru, kterého bych docílil jakoukoli technikou (bez ohledu na použitou techniku), pak přeneseně lze za DoS považovat i to, když vtrhnete do serverovny s flexou přeříznete přívod proudu do stroje .....Zajímalo by mě z jaké literatury čerpáte? V problematice se jistě orientujete více než já, nicméně z historického pohledu byl pojem slova DoS vždy trochu jiný...tedy jak jsem psal, útok směřující na vyřazení /shození/zpomalení/ služby (a to nejčastěji HTTP) mechanismem nadměrného odesílání požadavků z jednoho klienta (DoS) nebo klientů (dDoS) na server.

BTW pro kolemjdoucího: Pokud za DoS považujete shození stránky způsobem neukončeného iframe, pak je bez diskuze na tento konkrétní případ Tor ideální a opravdu mě nenapdalo, že by tazatel, který takto formuloval svůj dotaz, používal něco jiného než webový prohlížeč....i když to tak asi bude...:-)

BTW pro .cCuMiNn.: Jak potom funguje dDoS , který bych chtěl udělat neukončeným iframe? Tady už moje abstrakce selhává :-)


Encoding


(odpovědět)
encoding | 96.47.226.*10.5.2014 12:07
re: IP ADRESA #
S tou flexou v serverovne mas pravdu. I to je DoS. DoS se pouziva v tomhle smyslu vsude (dokonce je to i na wikipedii, kdyz si stranku DoS prectes pozorne), je to jakekoliv znemozneni pouzivani te sluzby. To ze se toto oznaceni pouziva vetsinou ve spojitosti s nejakym druhem floodu nebo jakymkoliv jinym pretizenim serveru je zpusobeno tim, ze takove druhy utoku jsou obvykle nejjednodussim zpusobem jak toho docilit. Ze se DoS nerika napriklad defacenuti stranky je zpusobeno tim, ze v pripade hacknuti uz DoS neni hlavnim problemem, hlavni problem je unik citlivych dat, mizerne zabezpeceni atd...

Dva iframy by bylo zbytecne distribuovat, podobne jako treba slowloris, ale dva chlapci s flexami v servernovne by taky byli dDoS :-)
(odpovědět)
kolemjdouci10.5.2014 14:05
re: IP ADRESA #
encoding: Abych to upřesnil, tak DoS není vlastně ani tak pojmenování útoku, jako spíš následku, ke kterému při/po útoku dojde. Útoky, které jsi popisoval ty, mají svoje vlastní názvy např. ICMP flood, apd. Tyto útoky pak vedou k DoS, protože se uživatelé nedostanou ke svým oblíbeným službám. No a protože tyto útoky nemají žádný jiný smysl, než odpření služeb používá se pro ně právě označení DoS a pro distribuované typu útoků pak DDoS.

Útoky zahlcením jsou ale jen jednou skupinou útoků, které je možné pod DoS zahrnout. DoS je mnohem širší pojem, pod který lze schovat jakékoliv útoky vedoucí k odepření služeb.

Když zůstanu u tebou zmíněného přeříznutého kabelu v serverovně a zeptám se tě, jak bys tento typ útoku pojmenoval, jak bys mi odpověděl? Podle mě pro to snad ani jiné pojmenování než DoS použít nejde.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP10.5.2014 13:50
re: IP ADRESA #
Pokud přeložím zkratku DoS doslova, tak pak i ta flexa logicky k DoSu povede :-) Stejně jako např. přetížení rozvodné sítě v důsledku úderu blesku....

Obávám se však, že Většina odborné nebo skoro -odborné veřejnosti (stejně tak i jako já doteď) si pod tímto pojmem představují právě útoky vedoucí k odepření služby mechanismem zpomalení/zahlcní neb o nadměrného zasílání požadavků. Ale chápu že to je slovíčkaření.

Obávám se však, že původní tazatel měl na mysli typy útoků vedoucích přes webové rozhraní , kde by mu tor v anonymizaci pomohl (nebo tak jsem to aspoň pochopil).

BTW: považovat dva chlápky s flexou za DDoS je fakt cool, ale nakonec proč ne ..:-)

Encoding





(odpovědět)
encoding | 128.204.203.*10.5.2014 14:43
re: IP ADRESA #
No zrovna ten úder blesku bych za DoS nepovažoval, tedy pokud nedokážeš ovlivnit že zrovna do té rozvodny blesk udeří. Pokud však postavíš vysokou železnou věž za účelem aby do ní udeřil blesk a tu připojíš na rozvodu tak už to DoS bude.

Osobně výraz DoS chápu trochu jinak nikoliv jako následek nemožnosti použití služby ale jako úmyslnou akci vedoucí k nedostupnosti služby. Co taková chyba návrhu je to též DoS? Když dám servrovnu do sklepa kde mi ji vyplaví rozvodněná řeka pak způsobila řeka DoS, nebo já svou blbostí?
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*10.5.2014 19:01

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode