MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....

HackForum

MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Dobrý den.
Rádi bychom touto formou oslovili všechny pravidelné návštěvníky komunitního portálu Soom.cz s touto nabídkou:

Hledáme společníka(y), který má přehled o současném dění a trendech v oblasti IT, společníka se zájmem o programování, webdesign a IT security. Společníka s DOBRÝM NÁPADEM, KTERÝ BY CHTĚL REALIZOVAT, ví jak jej realizovat, ale chybí mu na to prostředky nebo je pro realizaci jeho nápadu potřeba více lidí.

Nabízíme částku 100 000 Kč, které jsme ochotni do takového projektu investovat.

Co tvůj nápad musí splňovat:

1. Musí být novátorský
2. Musí reflektovat to, co na trhu (na internetu, ve společnosti) chybí
3. Musí být dlouhodobě udržitelný
4. Nemusí se hned jednat o placenou službu, ale o něco co zaujme velké množství lidí, něco co přinese lidem užitek (!) a co po nějaké době bude schopno generovat zisk (byť malý, ale
dlouhodobě udržitelný)
5. Projekt může být (ale nemusí) klidně zaměřen jen na mobilní aplikace (WP,Android, iOS).
6. Po rozjetí projektu a překonání prvních obtíží, by měl být
projekt přetaven ve fungující společnost, ve které budeš mít
podíl (50:50).

Co od tebe očekáváme:

1. Výbornou znalost IT (programování - jazyk je na tobě...;
HTML/CSS /JavaScript/ PHP (!) nebo ASP, SQL)...případně navrhni sám
2. Široký rozhled a to nejen v oblasti IT, ale mít celkové povědomí o tom, jak věci fungují :-)
3. Kreativní uvažování
4. Vzdělání - v ideálním případě VŠ (informační technologie), ale není podmínkou....
5. Úspěšné projekty, praxe.....


Co rozhodně nechceme:

1. Nelegální projekt (ale může být na hraně :-)
2. Těžba bitcoinů (litecoinů apod.)
3. Pyramidové hry a Multi-level marketing
4. Spam/Phising/šíření reklamy/
5. Pornografie, livechat apod.
6. Programování her

Pokud máš zájem, pošli v pdf-formátu svůj projekt na e-mail search4you@seznam.cz.

Projekt by měl obsahovat:

a) název
b) charakteristiku (co by se dělalo, jak by se to dělalo - zhruba nastínit), proč by se to dělalo - přesvědečit nás o smyslu tvého projektu
c) tvoje finanční požadavky (zakoupení HW, pronájem prostor apod. - nastínit cenu)
d) výstupy (co by projekt přinesl, kdy by začal generovat zisk
apod.).
e) něco o tobě (věk, vzdělání, programovací jazyky, úspěšné
projekty)


Na závěr bychom rádi zdůraznili, že peníze které chceme do tvého projektu investovat (100 000 Kč) by jsi neměl brát jako finanční odměnu, ale jako investici do projektu (!). Tvou konečnou odměnou by měl být PODÍL V NOVĚ VZNIKLÉ SPOLEČNOSTI, KTERÁ BUDE FUNGOVAT, BUDE GENEROVAT ZISK A BUDE LIDEM PŘINÁŠET UŽITEK.

Pro jakékoli další informace nás neváhej kontaktovat.


search4you@seznam.cz
(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 198.204.237.*18.1.2014 13:45
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Dobrý způsob jak z lidí tahat nápady ;-)
(odpovědět)
Helden für D. | 188.175.92.*18.1.2014 21:29
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Pokud bych měl nějaký geniální nápad na projekt, tak bych jej určitě "nevyměnil" za pouhých 100k. Ta částka je tak nízká že to snad nemůže být ani motivací pro studenta. Osobně bych viděla rozumnou částku tak 100x větší. Vždyť 100k taktak pokryje čistý dvouměsíční plat schopnějšího programátora.
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*18.1.2014 23:27
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Děuji za každý komentář. Ani jsem netušil,že je zde tolik programátorů se schopnostmi Marka Zuckerberga, pro které je naše nabídka urážkou jejich umu.

Pro všechny ostatní, kteří se drží nohama pevně na zemi a nejsou hypotetickými milionáři jako Hnz2 nebo hnidopichy jako Helden für D., seriózní nabídka samozřejmě platí.




(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 198.204.237.*19.1.2014 11:46
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Chtěl jsem jenom říct, že 100k je na rozjetí úspěšného projektu málo. Málo schopný člověk svůj projekt do konce nedotáhne. Schopný se nechá zaměstnat a vydělá násobně více.

Nedávno jsem sháněli v práci nové programátory (C++, SQL) za nástupních bratru 35k čistého. Až po 1,5 roce jsme někoho sehnali. Proč by někdo šel k nám, když Američan ve vedlejší budově mu jako nástupní plat dá 1,5 násobek. A druhý Američan přes parkoviště dokonce dvojnásobek.

Taková je realita na trhu práce. Schopní lidé prostě nejsou a neschopné zase nepotřebuješ protože z nich schopné nevychováš. Taková je moje zkušenost.

Situace dospěla tak daleko, že personální agentury a personalisti velkých firem krouží jako supi už i kolem čerstvých absolventů. A to se nebavíme o přetahování klíčových lidí od konkurenčních firem...
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*19.1.2014 16:56
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
100k kc neboli asi 5k$ je opravdu zanedbatelna castka. kecy o zuckerbergovi si klidne odpustte protoze Hnz2 ma pravdu. platy kolem 40k mesicne jsou startovaci hladinou pro bezne absolventy vysokych skol. co jim brani aby takovy projekt udelali sami bez vasi pomoci? nehlede na to ze o vas nikde neni zadna zminka. to mam posilat sve napady nekomu o kom ani nevim kdo to je? jakou zaruku mi date ze mi s napadem neutecete nebo ze ho nepreprodate? pokud bych s vami chtel spolupracovat tak jedine po byroktatickem kolotoci upravovani a prizpusobovani smluv ktere by me napady ochranily. v opacnem pripade si ty napady radsi necham pro sebe na lepsi dobu. navic kdyz se kouknu na vase pozadavky musim se smat. vyborna znalost it je pro vas programovani webovych aplikaci? druhy bod o tom jak veci funguji jste zkopirovali z ktere knizky o hackingu? body tri a ctyri jsou zastupne takze nechapu proc jsou dvakrat. vysokoskolske vzdelani v it? a co kdyz jsem clovek s pedagogickym vzdelanim ktery neumi programovat ale ma dobry napad? pak nemam sanci? a posledni bod me rozesmal nejvic. to jako cekate ze kazdy kdo ma za sebou uspesny projekt potrebuje 100k na dalsi?

takze pokud vam chci dodat nejaky napad musim mit vysokou skolu s it zamerenim musim umet programovat webove aplikace musim za sebou mit uspesne projekty. nasledne poslu zadani meho projektu nekomu kdo nema oficialni prezentaci a ani nikde neni uvedeno jeho jmeno (takze vlastne John Doe nebo Joan Doe) a pokud se mu to zalibi tak mi poskytne kapital pro rozjeti projektu?

nezlobte se na me ale takovehle socialni inzenyrstvi prohlidne i petilete dite. navic tahle vase slatanina je na urovni stredoskolaka a ne cloveka-manazera/investora. diky za pobaveni a vsem ostatnim doporucuju zdrzenlivost a radsi sve napady sverily do rukou proverenych investoru.
(odpovědět)
nonono | 193.200.150.*19.1.2014 13:58
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Jak jsem psal, je to perfektní způsob, jak tahat kompletní nápady. Jiné využití tady nevidím. Kdybyste nabízeli "něco", máte svůj web, atd. a ne dementní emailovou adresu na seznamu. Jaké máte IČ, popř. DIČ?
(odpovědět)
Helden fur D. | 188.175.92.*19.1.2014 14:12
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
jak věřit někomu kdo má email na seznamu a schovává se za proxy v USA?
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*19.1.2014 18:14
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Uf. Tak postupně:

To: nonono/Helden fur D

Především nechápu proč má někdo potřebu můj post napadat, nevím proč se mě někdo má potřebu ptát, zda jsem větu "jak věci fungují" zkopíroval z knížky o hackingu...(Ne, nezkopíroval - mj. pochopit jak věci fungují považuji za jeden ze smyslů mého života). Asi se dotyčný špatně vyspal...(bez urážky).
Dlouho jsem přemýšlel nad tím, zda uvést údaje o mně nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl takto. Přátelé, kdybyste si můj post přečetli až do konce, přečetli byste si také, že oněch 100 000 Kč, je na rozjetí projektu. Argumentovat tedy tím, že každá IT firma Vám tyto peníze dá za 2 měsíce není relevantní. Zdůraznil jsem, že odměnou by mělo být rozjetí vlastní firmy (resp. podíl v této firmě), která bude přinášet užitek a generovat zisk....Tato částká může být diametrálně jiná než vstupních 100k.

Také nepředpokládám, že géniové vašeho formátu (opět bez urážky) umí vyrábět z vody zlato a tedy nepředpokládám, že anotace na 1 stránku A4 v pdf bude obsahovat takové informace, že s ní poběžím za konkurencí a do konce života budu rentiérem....

Co je z mého postu (snad) evidentní, je moje snaha investovat 100 000 CZK do projektu. Nechtěl jsem se tím nikoho dotknout, nikoho tím urážet, ale pouze na základě rozvinutí spolupráce vytvořit něco, co bude fungovat a bude přinášet užitek.


BTW: Vám můj post připadá jako sociální inženýrství? Domníváte se, že jsem to celé sepsal jen proto, abych z vás vytáhl nápady? OMG


(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 198.204.237.*19.1.2014 18:15
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Přátelé. Asi vám utekla ta podstatná věc.
Já jsem tady ten, kdo nabízí spolupráci a případnou investici.
Když už přistoupím na debatu, zda jsem "důvěryhodný", tak jsem já jediný, kdo něco riskuje....
A opravdu osočovat mě z toho, že mi některý dobrák pošle nápad a já ho prodám, je fakt ubohé. Také nechápu, co Vám vadí na mailu ze Seznam.cz?
To už ani nemůže přijít normální člověk na forum serveru, kterého si váží u kterého ví, že na něj chodí schopní lidé a vybídnout je k případné (!) spolupráci..? To mám být ředitel Applu, abych mohl s něčím takovým přijít a zaujmout vás? Kdo si myslíte že jste....OMG




(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 216.158.71.*19.1.2014 19:45
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Zdravím,

myslím si, že zdejší osazenstvo z vašich formulací v prvním příspěvku, z zejména použití první osoby množného čísla, usoudilo, že jste firma, což asi v kombinaci s tím, že neuvídáte webové stránky či další informace a máte email na Seznamu, vedlo k pochybnostem o vaší důvěryhodnosti.

Upřímně, až z vašich posledních příspěvků jsem pochopil, že jste jedinec s volnými financemi, které byste rád vložil do nějakého začínajícího projektu. Pokud je to tak, proč jste to nenapsal rovnou?

Jinak to totiž působilo tak (alespoň na mě), že jste jakási neznámá společnost, která chce pomoci začínajícím projektům. Což samozřejmě není špatně, ale v dost lidech zřejmě vaše neznámost vzbuzuje podezřené.

----------
2 + 2 = 5, for extremely large values of 2
(odpovědět)
Vrtule | E-mail | Website | PGP | ICQ 33297004019.1.2014 20:18
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Pokud jste fyzická osoba která chce investovat peníze do projektu, měl jste to napsat rovnou. Reakce by byla daleko příznivější.

Jenom Vám přeji, aby jste investoval správně a našel schopné společníky. Chtěl bych ale upozornit, že správně vybrat a vůbec jakýkoliv projekt ukočírovat není jednoduché. Pokud s něčím podobným nemáte zkušenosti (což mi podle prvního emailu připadá), tak opravdu opatrně. Bez správného dohledu je velká šance, že svoji investici spláchnete do kanálu.

Mluvím se svojí vlastní zkušenosti. Byl jsem i u projektů na kterých pracovali desítky lidí, utratili se desítky milionů a výsledek nebyl žádný.

(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*19.1.2014 22:13
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
search4you: Za Vaší nabídku zde na serveru jsem rád, a i když chápu, že ten kdo riskuje, jste Vy, tak bych svůj "milionový" nápad, také jen tak neposlal někomu "neznámému" na e-mail.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP19.1.2014 20:17
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Tady jde o to, že..

1) nevím komu svůj nápad posílám
2) schováváš se za proxy
3) výše investice je mizerná až směšná a nepokryje absolutně nic
4) jaké je Tvé IČ?
5) pokud nabízíš peníze, tak by bylo dobré se podepsat
6) mít někdo takový nápad, určitě se s tím nebude takto rozepisovat a když už, podobný projekt si udělá sám vzhledem k požadavkům, které byly zmíněny nebo navštíví nějaký ze startupů, kde mu poskytnou potřebný support
7) je to prostě jeden velký FAKE nebo pokus o něco
8) pochybuju, že je někdo takový kretén, aby ti něco posílal
9) mít za sebou úspěšný projekt, 100k je taková srandička a něco s tím rozjíždět je snad pokus o vtip
10) o tvém amatérismu svědčí tvůj první post, protože o podnikání nevíš evidentně vůbec nic
(odpovědět)
Helden fur D. | 188.175.92.*21.1.2014 0:38
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
To: Helden fur D.

bod 10) - > myslíš ten, kde jsem tě označil za hnidopicha ?
----------------------------------------

1) můj první post je návrhem spolupráce, do které jsem ochoten investovat a tak je třeba jej chápat (jak píšeš v bodě 7 - Ano JE TO POKUS O NĚCO...)

2) je na každém z lidí tady, aby si sám promyslel, zda má zájem o spolupráci (zda má nápad, který by chtěl "světu" nabídnout A ZDA MU MOJE PODMÍNKY VYHOVUJÍ NEBO NE...

3) Pokud je pro kohokoli tady, forma/způsob mojí nabídky nepřijatelná (nebo ji považuje za fake), nechť prostě nereaguje....


4) Na druhou stranu, kolik je zde lidí, kteří se svým nápadem opravdu půjdou za případným investorem? Kolik je zde lidí, kteří vědí jak fungují startupy a podnikatelské inkubátory? Kolik je zde lidí, kteří se orientují v problematice dotací, grantů, čerpání peněz ze strukturálních fondů EU apod.

Kolik je zde lidí, pro které je moje nabídka schůdnější a realizovatelnější...?

(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 162.220.59.*21.1.2014 11:02
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Ty prostě nechápeš ten fakt, že to co nabízíš je absolutní nesmysl. Nejsi schopný uvést své jméno, IČ, dosavadní věci, které jsi rozjel (lol), atd..

Dej těm, kterým něco nabízíš, nějaký důvod, aby ti něco poslali. To se ale nestane. Přijdou další výmluvy, opět se nedozvíme, kdo vlastně jsi, atd.

Je to čistý amatérismus.
(odpovědět)
Helden für D. | 188.175.92.*21.1.2014 19:02
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
To: Helden für D.

Musím tě odkázat na můj předchozí post.
Postoval jsem nabídku. Pokud jsou pro kohokoli moje podmínky nevyhovující, nechť prostě nereaguje...

BTW: jeden z důvodů proč jsem tu přes proxy jsou právě lidi jako ty - hnidopichové, co nenechají na druhým nit suchou...

Pokud jde o zveřejnění mého jména, kdo pošle projekt, který mě zaujme, ihned se s ním telefonicky spojím.

Nicméně, pokud Vás to psychicky uklidní, jsem ochoten údaje o mně předat adminovi tohoto serveru. To pro případ, že by někdo měl pocit, že bych jej o jeho nápad chtěl okrást....
(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 198.204.237.*21.1.2014 23:51
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Nečekaná odpověď. Z tohoto celého mi vyplývá jedna jediná věc. O podnikání nevíš vůbec nic. Právě to, aby sis získal důvěru mezi ostatními je o tom, aby věděli komu vlastně něco posílají. Takhle to je jen hromada keců o ničem. Nemáš zkušenosti s podnikáním, což plyne z toho, že nabízíš naprosto směšnou částku, založení společnosti a další nesmysly. Je to úplně mimo. Možná to nadchne zdejší mlaďochy, které zaslepí vidina peněz, ale to je tak vše. Ti zkušenější ti nepošlou nikdy nic a vřele ti doporučím, abys navštívil nějaký kurz, který ti osvětlí podnikání jak se to celé "dělá". Pak ze sebe nemusíš dělat amatéra, kterým jsi.
(odpovědět)
Helden für D. | 188.175.92.*22.1.2014 8:04
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Doplním jen to, že to co hledáš je v podstatě kompletně vypracovaný business plan (pokud ti toto slovní spojení něco říká). To zabere velmi mnoho času a jen velmi málo lidí jej dokáže vypracovat tak, aby to bylo funkční. Není to jen o tom mít nápad. Je nutné prozkoumat konkurenci (i zahraniční), zjistit, jestli o daný produkt, službu, atd. budou mít lidi zájem a spousta dalších informací.

Proto ti říkám, jakožto člověk zkušený v oblasti online i offline podnikání, že tvá nabídka je "krám na pendrek" a opět připomínám, že oněch 100.000 CZK, u kterých nevěřím, že je vůbec máš, nestačí absolutně na nic. Nemáš spočítaný čas spojený s vývojem, uvedením na trh, atd.

Tím pro mě toto téma končí, protože průměrně inteligentní člověk si to dá celé dohromady sám a každému je jasné, že se jedná o kravinu.

Hodně štěstí ---> Pokud ti někdo něco skutečně pošle, vyřiď mu, že je idiot.

Doporučím ti zajít třeba na Webtrh.cz, kde tě pošlou do prdele ještě rychleji než já. Mnoho zdaru při tvém "podnikání" (LOL).
(odpovědět)
Helden für D. | 188.175.92.*22.1.2014 8:14
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
To: Helden für D.

Jediný idiot jsi tu ty. Ne proto co zde píšeš,ale jakou formou to zde prezentuješ.

Vysoké počáteční investice, kapitál, znalost trhu, zpětná vazba a to tvoje (!) IČO a DIČO (které poukazuje na to, že jedince už nějakou zkušenost s podnikáním má) jsou samozřejmě důležité a nikde jsem to nezpochybňoval..

Nicméně - každý se snaží začít s tím, co má....a nějak na trhu prorazit a mnohdy to není jednoduché....

Možná jsi vystudoval IT, máš zkušenosti a jsi u nějaké úspěšné firmy. Ale forma jakou to tady prezentuješ ukazuje, že jako člověj jsi naprostý kokot ! (ostatním se omlouvám za ten výraz).

BTW:
Pokud bys nevědl proč jsi kokot, tak ti v dalším postu můžu vypsat důvody, které mě k tomuto závěru vedly....


(odpovědět)
search4you@seznam.cz | 198.204.237.*22.1.2014 11:54
re: MOŽNÁ HLEDÁME PRÁVĚ TEBE....#
Výrazy IČO a DIČO se již pár let nepoužívají, ale ok. Stejně tak není nutné znát DIČ, ale to přece víš :-)

1) Každá seriozní nabídka by měla začít tím, že by měl daný autor nápadu VĚDĚT, kdo jej publikuje a co je vlastně zač (IČ či jiné údaje). Z toho plyne, že tvá nabídka není seriozní. To pozná pochopitelně každý.

2) Nevystudoval jsem IT, jelikož se programování a dalšími věcmi okolo nezabývám. To, proč tady chodím je moje věc.

3) Pár let již podnikám, takže vím moc dobře o čem mluvím.

4) Pro tebe jsem možná kokot, protože tvůj názor je mi u prdele.

5) Uvedl jsem dostatek argumentů pro to, aby ses identifikoval, poskytl o sobě potřebné údaje a udělal ze své dosud podvodné nabídky něco seriozního. Jak všichni víme, nestane se to a přijde DALŠÍ hromada žvástů.

6) Pochybuji o tom, že z případného vítěze (lol), uděláš 50% společníka a jednatele v nějaké společnosti. Ta se dá koupit za pár korun.

7) Jsi podvodník a ostatním jsi tady nedal jediný důvod k tomu, aby si to o tobě nemysleli.

8) Další hromadu keců si nech pro sebe. Kdybys měl sebemenší zkušenosti s podnikáním, budeš vědět, že to co nabízíš je totální kravina.

9) Velice rád se ti veřejně omluvím, pokud zdejším lidem, kterým něco nabízíš, prozradíš kdo vlastně jsi. To se stejně nestane, víš to ty i já.
(odpovědět)
Helden für D. | 188.175.92.*23.1.2014 23:47

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode