raspberry pi

HackForum

raspberry pi#
Ježíšek byl letos bohatý a přinesl mi raspberry pi.
Je to externí programovatelné zařízení ... [[link]

Jak na tomto zařízení provozovat : Dos,spam,slowloris,flooding . (vše vyjmenované mám ověřené že fungují z tohoto zařízení,jenom nevím jak je provozovat...)

Jestli máte toto zařízení či podobné jak a co programujete vy ? Jaké jazyky a formáty aplikací jsou kompatabilní ?

předem děkuji...
yagarea
(odpovědět)
johneec | Website26.12.2013 10:41
re: raspberry pi#
zkus napsat Ježíškovi o návod...Třeba k tobě bude i příští rok štědrý :-)


(odpovědět)
_ano_nymous_ | 46.227.171.*26.12.2013 13:20
re: raspberry pi#
Očekávám smysluplnou a stručnou odpověd...
(odpovědět)
johneec | Website26.12.2013 23:14
re: raspberry pi#
na raspberry pi je tolik návodů že cokoliv psát by bylo nošení dříví do lesa, 173.194.70.101 zná vše

A jestli používám něco podobného tak to by byl hodně dlouhý soupis. Ve svých aktuálních projektech používám: TI MSP430, TI OMAP, Lantronix DSTni-EX, AD Blackfin, Altera Cyclone a ještě malé CPLD od Xilixu.
(odpovědět)
Hnz2 | 85.71.231.*27.12.2013 13:09
re: raspberry pi#
Odpověď _ano_nymous_ splňovala veškeré tvé požadavky. :) Nejsem si jist, jestli ta má toho bude schopna.

Na Raspberry Pi můžeš rozběhnout například Raspian, stáhneš si ho tu: [link]

Na stejném webu najdeš i forum, kde se můžeš dočíst poměrně dost. Jedná se vlastně o normální PC, které běží s procesorem ARM což tě může malinko limitovat.

Po zprovoznění např. toho raspianu se připojíš přes SSH pomocí default usera "pi" s heslem "raspberry". Pak už si můžeš dělat co chceš, stáhnout slowloris, nainstalovat apache etc.

Krásné je vyvedení ven portů GPIO. Něco málo jsem psal tu [link] . Pomocí GPIO lehce propojíš raspberry s externími aplikacemi co vytvoříš :), zkoušel jsem udělat interface pro dálkově ovládané zásuvky (zakoupené v kaufu za pár kaček) s pevnou veřejnou IP od O2 (kterou poskytuje i přestože si ji můžeš za 120,-/měs. koupit :-D ) to nabízí poměrně dost zábavy. Nabízí se připojení ext. uložiště apd. zábavy s tím je spousta - tak zkoušej :)
(odpovědět)
27.12.2013 0:31
re: raspberry pi#
Opův dotaz je dementní hned ze dvou důvodů:

1) Vůbec se nevztahuje k rPI, ale k linuxu. S trochou nadsázky se dá říct, že všechno co jde na běžném desktopovém linuxu jde i na rPI (pokud teda někdo neprasil tak, že se to nedá přeložit pro ARM, že).

2) Druhá polovina ukazuje jeho naprostou neznalost a debilitu. Ptá se na lamerské sračky, kterými lze ptakticky jenom škodit a přitom není schopný si to vygooglit, což by trvalo pravděpodobně kratší chvíli, než sepsat celý dotaz, čekat na schválení a pak na odpovědi. Každý kdo mu v tomhle hodlá pomáhat by se měl zamyslet na vlastní motivací.

s pevnou veřejnou IP od O2 (kterou poskytuje i přestože si ji můžeš za 120,-/měs. koupit :-D )

Pevnou veřejnou zadarmo neposkytuje. U menšící se části ADSL linek je to veřejná IP adresa, která se však může kdykoliv změnit. U všech ostatních přípojek zřízených od poloviny roku 2012 je to neveřejná IP adresa za dvěma NATy (jeden u O2 pro pár tisíc zákazníků, druhý u tebe na modemu), kde máš k dispozici veřejný blok IPv6.
(odpovědět)
Bystroushaak | E-mail | Website | PGP28.12.2013 23:17
re: raspberry pi#
V místě kde teď přebývám mám internet zřízený cca 15 měsíců, IP mám veřejnou a po celou dobu se mi nezměnila :), tak asi tak - jestli se změnit může, pravděpodobně jo, ale neděje se to a při mém využití, kde mi RP poskytuje přístup ke sdíleným diskům a běží na něm pár cronů by případná změna tragédii nezpůsobila. Využil jsem téhle vlastnosti internetu od o2 už v několika případech a všude mám stejnou zkušenost... Ale nehádal bych se za to :)
(odpovědět)
29.12.2013 0:19
re: raspberry pi#
Ta IP se nemění nějak zákeřně, stane se to většinou při změně infrastruktury, když se vymění DSLAMy, při různých konfiguracích a tak. Průměrně vydrží tak 3 roky, ale jsou lidi, kterým se mění co pár měsíců a lidi, kterým se za "život" nezměnila nikdy.
(odpovědět)
Bystroushaak | E-mail | Website | PGP29.12.2013 20:21

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode