OWASP Czech - meeting

HackForum

OWASP Czech - meeting#
Zdravim vsechny,

rad bych touhle cestou inzeroval blizici se OWASP meeting, ktery se uskutecni v Praze. V minulosti nebyla "Czech chapter" OWASPu prilis aktivni, nicmene doufam, ze po mem zvoleni chapter leadrem prave pro CR se situace zmeni.

Tento prvni chapter meeting bude pod zastitou OWASP Europe tour. Bude se konat 4. cervna v Praze. Pro konkretni adresu a registraci (ktera je zdarma) slouzi tento link: [link] . Co se tyce agendy, probehnout 3 prezentace. Jedna odeme zamerena na OWASP TOP 10 + obecne povidani o OWASPu.

Dale se zucastni Sebastien Deleersnyder - chapter leader Belgicke pobocky, ktery bude mluvit o SDL (Secure Development Lifecycle). Jako posledni se ke slovu dostane Chris John Riley ([link]) jehoz tema prednasky jeste neni definitivni. Od Chrise a Sebastiena ocekavejte prosim prenasky v Anglistine.

Zacne se od 18:00, prednasky budou trvat cca 45 minut. Pote bude nasledovat hromadna diskuze prakticky na libovolne tema.

Muj zamer je poradat tyto setkani alespon jednou za 3 mesice a vybudovat tady v CR aktivni komunitu okolo OWASPu. Pri teto prilezitosti bych rad zminil, ze budu vybirat OWASP czech board - v podstate dalsi oficialni cleny OWASP teamu tady v CR, kteri me budou pomahat s organizaci, prednaskami, atd. Jestli nekdo mate zajem, uvedte prosim kontakt na sebe do diskuze, pripadne me kontaktujte na miste.

Vsechny zajemce bych poprosil, aby sledovali [link] kde budu pravidelne uverejnovat dalsi stretnuti. Bohuzel mailing list [link] OWASP Czech je momentalne pod udrzbou - nefunkcni. Zajemce opet prosim o registraci do tohoto mailinglistu (samozrejme pote, co bude opet pracovat), velice mi to usnadni komunikaci s Vami.

Diky za precteni a uvidime se na miste.
(odpovědět)
Playa_ | 88.102.94.*21.5.2013 14:36
re: OWASP Czech - meeting#
Nechci tě v žádném případě nějak zrazovat, ale myslím, že Česku na tohle není dost potenciálních lidí. Můžeš očekávat spíš zvědavce než odborníky, kteří by se zapojili do diskuze. Pro tebe teď vyvstává úkol vychovat si novou generaci zapálených lidí a odborníků a na nich teprve zakládat podobné akce.
Každopádně držím plovací blány :)

----------
Sec-Cave.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website23.5.2013 10:34
re: OWASP Czech - meeting#
Moc rád bych jel, bohužel termín je úterý 4. června, což je pracovní den a žáci mají normálně výuku. To by ale tolik nevadilo, kdyby to nebylo od 18:00 čímž se to pro mne jako dojíždějícího stává nepřekonatelný problém.

Pokud by byl jiný čas, určitě bych přijel, ale při této situaci to je pro mne bohužel nemožné.

I tak jsem velice rád, že něco takového organizuješ, protože myslím, že někdo něco takového v ČR organizuje. Držím palce, ať se ti to povede.

P.S.: Nefunguje mi odkaz na mailing list.
(odpovědět)
vastilec | E-mail | ICQ 35406467723.5.2013 14:20
re: OWASP Czech - meeting#
Oprava: protože si myslím, že je super, že někdo něco takového v ČR organizuje.
(odpovědět)
vastilec | E-mail | ICQ 35406467723.5.2013 14:22
re: OWASP Czech - meeting#
RubberDuck: Zdravim te a diky za feedback. Jeden z hlavnich ukolu OWASPu je prave zvedani povedomi o bezpecnosti. Proto ani neni hlavnim cilem mit na OWASP meetingu 70% odborniku na web. app. security - ale spise pruzer vsemi smery v IT jako IRM, ORM, Project managers, Head of app. development, atd. A tem ukazat ze bezpecnost je neco, co si zaslouzi pozornost a zasvedcovat je vice a vice na dalsich OWASP stretnutich (jinak bych nedelal prezentaci na OWASP TOP 10 - to by meli jiz vsichni odbornici znat :] ).

vastilec: I tobe diky za feedback. Situace ohledne nevyhovujiciho terminu me mrzi, nicmene ver, ze nad finalnim terminem jsme dlouho premysleli. Jelikoz se predpoklada vetsinova ucast z rad pracujicich, byl vybran prave pracovni den. A odpoledni hodina proto, aby si zajemci nemuseli brat v praci dovolenou. Jak jsem psal v puvodnim prispevku - mailing list je bohuzel v soucasne dobe nefunkci, vime a resime. Dam sem update, jakmile bude vse ok. Doufam, ze se ti bude hodit datum dalsiho stretnuti, ktere bude na podzim.

Diky

Playa
(odpovědět)
Playa_ | 88.102.94.*27.5.2013 15:11
re: OWASP Czech - meeting#
tak me se to hodi a mam to kousek, takze prijdu ... aspon si rozsirim obzory :)
(odpovědět)
Mischa30.5.2013 7:47
OWASP Czech meeting Praha 2014 #
Ve čtvrtek 18. prosince proběhne konference na téma IT bezpečnosti pořádaná českou pobočkou mezinárodní neziskové organizace zaměřující se na bezpečnost v IT – OWASP Czech Republic. Na konferenci na půdě pražského ČVUT vystoupí zahraniční bezpečnostní experti Dr. Mario Heiderich a Nicolas Gregoire, i zástupce OWASP Czech Republic Jan Kopecký.

Řeč bude o exploitech, odměňování uživatelů za reportování chyb v software i o využívání DOM (Document Object Model) k útokům na uživatele. Konference proběhne 18. prosince 2014 od 15:30 do 20:00 v posluchárně 309 v budově Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze v Technické ulici číslo 2. Vstup na tuto akci, stejně jako na ostatní akce OWASP, je bezplatný. Registraci bezplatné vstupenky je možno získat na [link]
(odpovědět)
BB | 84.42.212.*1.12.2014 11:00

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode