Inovace v oblasti IT v následujících letech

HackForum

Inovace v oblasti IT v následujících letech#
Zdravím přátelé, chtěl bych Vás požádat, aby jste si našli chvíli čas a napsali zde svůj názor a stali se tak součástí mého semestrálního projektu na téma:

"Budoucnost počítačů v podnikatelské sféře. Inovace v oblasti IT v následujících letech a jakým směrem se budou IT ubírat. Budoucnost internetu a s ním spojený vývoj společnosti."

Můžete zde volně diskutovat a vyjádřit svůj názor na jakékoliv z výše uvedených témat. Děkuji za Vaše názory :-)
(odpovědět)
eXd.Lukys | 193.84.213.*28.11.2012 8:46
re: Inovace v oblasti IT v následujících letech#
Mrkni třeba na dešní aktualitu "Technologie Wi-Fi se pomalu přesune k novým standardům více využívajícím lokalizačních služeb". Je to jedna z variant budoucího využití ICT technologií.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP28.11.2012 9:23
re: Inovace v oblasti IT v následujících letech#
Inovace v oblasti IT v následujících letech a jakým směrem se budou IT ubírat.

CPU se už delší dobou ubírá cestou paralelizace jader procesorů, možná se také dočkáme použití grafenu místo křemíku, hudba daleké budoucnosti v řádu desítek let jsou optické procesory.

Bezdrátová komunikace bude zrychlovat, osobně jsem v IHP viděl například gigabitové bezdrátové sítě [link] V tomto případě se zatím čekalo na formalizaci protokolů, která by měla skončit někdy v roce 2013 a pak jde čip do prodeje.

Co se síťové infrastruktury týče, trendem je levná optika do každého domu, cena je čím dál nižší a ve městech to často není problém již dnes. U firem očekávám plný přechod na VoIP.

Optimisti očekávají obecné zařízení, které používáš jako mobil. Když přijdeš domu, zapojíš ho do docku a máš z něj počítač.

Probíhá intenzivní výzkum na téma lepších baterek do mobilů a tabletů.

Osobně čekám nárůst na trhu virtuálních brýlí, dost bude záležet jak dopadne Oculus rift a pokus google s jeho Glass [link]

Budoucnost internetu a s ním spojený vývoj společnosti.

Jednoznačným trendem je postupná deanonymizace, na kterou jako reakce vznikají spousty darknetů.

V zemích, které nerespektují své občany a jejich právo na soukromí, jako je např. anglie, francie a německo, se dá čekat totální deanonymizace. Ve zbytku světa si netroufám odhadovat. Například EU se ohledně tohoto chová naprosto náhodně, kdy levá ruka neví co dělá pravá, takže zde máme zákony zakazující i pitomé cookies a na druhou stranu všemožné šmírování ala data retention.

Co se týče proměny společnosti, očekávám, že s nástupem elektronické občanky, která je založena na asymetrické kryptografii [link] dojde ke změně interakcí s nejen státními institucemi a spousta papírování se přesune na net.

Časem bude naprostá většina lidí počítačově gramotná. Něco může naznačit současné dění okolo wikileaks a Anonymous. Možná je okamžitá demokracie a větší zapojení občana do dění v politice.

Počítače budou časem prakticky všude a ve všem. Mluví se o "internetu věcí", který má již dnes pěkně nakročeno. Jak toto změní společnost se prakticky nedá předpovědět, stejně jako nikdo před patnácti lety nepředpověděl facebook, nebo nástup mobilů.
(odpovědět)
Bystroushaak | E-mail | Website | PGP28.11.2012 23:00

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode