Jak obejít blokaci netu ve škole?

HackForum

Jak obejít blokaci netu ve škole?#
Zdravím váš, ve škole máme wifinu, ale protože nechtějí abychom byly na netu v době vyučování a večer po 22h údajně odstavují DNS. Třeba Skype pochopitelně funguje v pohodě, ale webovky si člověk neprohlédne.
Nevíte jak to obejít? Napadlo mě, že si nastavím DNS třeba od Google na 8.8.8.8, ale nevím zda to k něčemu bude.
(odpovědět)
Peeetr | E-mail22.5.2012 19:41
re: Jak obejít blokaci netu ve škole?#
Podľa toho či tam ten DNS block je (a nie je to len kadejaké klamstvo čo vám povedali) ak áno skús sa pripojiť na niake proxy :) Alebo si sprav ak máš tu možnosť spojazdňovať niekde na svojom počítači server tak si tam rozbehaj SSH a pripoj sa cez wifi k tomu SSH vznikne ti SSH Tunnel a všetok tvoj traffic sa zašifruje pošle tvojmu serveru ten ho rozšifruje odošle na internet a spätnú odozvu znova zašifruje pošle tebe späť tvoje zariadenie odozvu rozšifruje a zobrazí :) A však má to aj svoje mínusi -treba mať niekde SSH server ale aj plusy - môžeš si byť istý že tvoj traffic nikto neloguje čo si v prípade niakeho kórejského proxy istý byť nemôžeš :)
(odpovědět)
nitram147 | E-mail23.5.2012 17:54
re: Jak obejít blokaci netu ve škole?#
No řekl bych to bude jen na oko nějaké primitivní blokování. SSH tunel asi nebude řešení pro mě, protože k připojení používám mobil :D Stáhl jsem si tedy ip manager (z Google Paly) a tam si můžu nastavit proxy i dns. Mám tedy to dns vůbec nastavovat? A jakou proxy si mám dát? Slyšel jsem, že proxyny nejsou moc spolehlivé.
(odpovědět)
Peeetr | E-mail1.6.2012 21:29
re: Jak obejít blokaci netu ve škole?#
Takú proxy ktorej dôveruješ ale kedže máš android a mal by si ho rootnutý tak ti odporúčam app SSHTunnel z Marketu (Terajšieho google play) :) A zoznam niakych SSH serverov si môžeš nájsť už sám cez google :)
(odpovědět)
nitram147 | E-mail2.6.2012 20:23
re: Jak obejít blokaci netu ve škole?#
Root mám, aplikaci jsem na marketu našel, ale zatím jsem nenašel ten seznam ssh serverů. Jinak jsem se chtěl zeptat jak je to bezpečné, můžu se bez obav přihlásit třeba na facebook do mail atd?
(odpovědět)
Peeetr | E-mail2.6.2012 20:58

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode