nickro

HackForum

nickro#
Ahoj, zajímal by mě Váš názor na bezpečnost placení kreditní kartou přes internet. Zejména v případech kdy k zaplacení stačí číslo kreditní karty + 3místný kod (třeba placení u bWin.com kartou visa apod.)

Nejde mi tak ani o to, že by přenos dat napadla třetí osoba, ale dá se vůbec věřit, že tyto data nezneužije třeba ten od koho si něco kupuji..?

Např. když si přes net koupím z Ameriky tričko? Jak zabráním tomu aby s číslem kreditní karty a heslem (nebo PINem) k ní pak nedisponoval někdo jiný....

PS: Mám na mysli velké podniky, společnosti s jménem..ne PepuNováka, od kterýho něco kupuju...




(odpovědět)
Bezpečnost placení pře internet | 158.194.144.*30.12.2011 23:49
re: nickro#
u velkych spolecnosti se zpravidla bat nemusis, u mensich webu (napr. ta trika, suvenyry atp.) uz je to ovsem na povazenou. ne, ze by to zneuzili primo oni, ale ulozi si cislo do DB, kterou nasledne nekdo vykrade a jsi v ****** (to neni hvezdne nebe :)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP31.12.2011 0:35
re: nickro#
a u větších společností si počkej, až se dostanou do hledáčku LulzSec apod .. jediná banka, u které je solidní bezpečnost je mBanka. Mají sms a email push, a hlavně si můžeš upravovat limity karty. Nastavíš limit na 150USD, zapltíš 150USD, stáhneš limit karty zpět na 0.
(odpovědět)
Geekon | E-mail | PGP31.12.2011 3:13
re: nickro#
Geekon - ty limity jsou asi všude, třeba česká spořitelna má myslím defaultně limit na 0, takže povolení služby je jen záležitost limitu...
(odpovědět)
31.12.2011 10:37

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode