e-shopy - diskuze

HackForum

e-shopy - diskuze#
Zdravím, před časem mě zaujal .cCuMiNn.ův článek na téma "Co dokáže znaménko aneb neobvyklý nákup na Seznam TIP", ale přijde mně, že je tu skrytých ještě hodně otazníků :-), rád bych, samozřejmě v teoretické rovině, pouvažoval nad těmito situacemi...

* vpřípadě, že obchod "umožňuje" zadat záporný počet kusů daného zboží, jak se to řeší po přijetí objednávky? Přijde mně trochu divné, že by e-shop jenom slepě poslal peníze na zákazníkův účet a zjistil by, že mu nesedí čísla, třeba až týden po... ?

* i když by se e-shop snažil vyrovnat minusovou částku, pořád je tu dluh na straně vaší, ne? Teoreticky máte povinnost dodat jeden kus zboží danému obchodu...?

* vpřípadě "úspěchu" má e-shop nějaké páky na vymáhání peněz od zákazníka? Třeba se 14-denním zpožděním...?

* nenastane třeba situace, že vy sice objednáte minus jeden kus, ale obchod si číslo interpretuje jako nejvyšší daného typu? Což se myslím stalo i v .cCuMiNn.ově případě :-) ... co pak?

* a na závěr ujetá otázka, je možné, že by někde prošla objednávka třeba minus jednoho kusu za 1000,- a jednoho kusu za 1050? Tedy celkově jeden kus zboží za pade?


Při procházení e-shopů je zajímavé se dívat, jak kde (ne)mají minusové částky ošetřeny. Jinak ptám se čistě hypoteticky, ale pokud má někdo nějaké další zkušenosti, sem s nimi :-)
(odpovědět)
gull | 217.115.249.*23.7.2011 21:32
re: e-shopy - diskuze#
co si stahnout bezne dostupne eshopy a podivat se, jak je resene nakupovani, evidovani zasilek atd.? ;)
(odpovědět)
infinity ;) | 213.19.60.*24.7.2011 19:48
re: e-shopy - diskuze#
Pokial ches nakupovat zadarmo, je jednoduchsie najst sqli zranitelnost, zistit si heslo od admina, vytvorit si objednavku a nastavit ju ako Pripravenu na odoslanie. To ze im neprisli peniaze sa s najvacsou pravdepodobnostou zisti az zaciatkom nasledujuceho roka, ked sa sa bude robit Uctovna zavierka. Tie kvazi-hacky so znamienkami takmer s urcitostou odhalia skor ako ti odoslu balik.
(odpovědět)
qwe | 95.103.194.*27.7.2011 14:24
re: e-shopy - diskuze#
O nakupování zadarmo mně opravdu nejde :-) Jenom mě docela zaráží, jak překvapivé procento obchodů nemá takovéto základní věci ošetřeny, a důsledky těchto "znaménkových" chyb, to je vše.
(odpovědět)
gull | 217.115.249.*29.7.2011 10:35

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode