Wifi

HackForum

Wifi#
Dobrý den.
Mám doma notebook s možností Wifi. Když dám "prozkoumat síť" najde několik Wifi sítí, ke kterýmj bych se mohl připojit (což není v paneláku až zase tak neobvyklé :). Tato připojení jsou chráněna heslem. Jedná se o soukromé Wifi typu "pepanet" , takže žádná sofistikovaně zabezpečená síť. Jde mi to, jestli můžu zjistit IP adresu člověka, který je "správcem" v rámci této sítě nebo nějaké bližší informace (někde v nastavení, mail apod....cokoli z čeho by se dalo poznat o koho se jedná..)
Zdůražnuji, že nemám doma internet, tedy jiný přístup k netu, než je tato Wifi síť,. takže programy jako Ethereal nebo nějaké ty Wifi-crackery asi použít nepůdou..?

Mám ještě jednu otázku, ale z jiného soudku.
Pokud se přihlašuji na e-mail (třeba na centrumu) , přenáší se po síti šifrovaně jen heslo nebo i login ?
Předem díky za help.

(odpovědět)
Nick_123 | 195.39.54.125/unknown16.11.2010 8:03
re: Wifi#
Zkus použít kismet. Jednou jsem dělal scann wifi sítí z Prahy do Litoměřic a nestíhal jsem se divit u kolika sítí se zobrazilo jméno a příjmení vlastníka (aspoň u 70%!).
Vypadá to, že daném routeru je nějaká položka na jméno a příjmení, kterou někteří poskytovatelé vyplňují a router to pak rozhlašuje do okolního světa..

Druhá možnost je pak projít se po paneláku a triangulací se podle síly signálu pokusit odvodit kde se daný AP nachází. Nebude to úplně jednoduché, protože se jedná o signál u kterého neznáš jak moc se zeslabuje s vzdáleností, ale určitě to půjde. Nejspíš by se ti k tomu mohla hodit mapa budovy, zkus se kouknout po evakuačních pláncích, občas se dají ve větších barácích najít na stěnách.

Pokud se někam přihlašuješ a poskytovatel služby využívá pro přihlášení SSL, šifrované jde všechno (celý form).
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 147.230.3.*16.11.2010 14:12
re: Wifi#
OK, vyzkouším a díky moc.
(odpovědět)
Nick_123 | 195.39.54.125/unknown16.11.2010 14:35
re: Wifi#
Co se týče scanování síly signálu WiFi, tak můžu doporučit HeatMapper ([link]). Je zdarma, akorát se musíš zaregistrovat. Pracuje s různými mapami, ať už nahranými (fotky, etc.), nebo si můžeš nový vytvořit. Ale jde to i bez plánku (ale usnadní to orientaci).

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail16.11.2010 16:01

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode