HW klíč na LPT portu

HackForum

HW klíč na LPT portu#
Ahoj,

nějakou dobu teď řeším, jak zprovoznit jeden program, který vyžaduje licenční HW klíč (do LPT portu). Software je legálně zakoupený a rád bych ho provozoval ve virtualizovaném počítači. Potíž je ale s emulací toho LPT portu – dobře to umí VMWare, ale ten je zase padá a vůbec s ním mám dost špatné zkušenosti. Zatím nejlíp vypadá VirtualBox, ale v něm podpora LPT ještě není hotová. Napadá mne tedy několik řešení:
- dopsat podporu LPT do VirtualBoxu (viz [link] a spol)
- napsat obecný emulátor portu, který by přenášel data po IP protokolu: na straně HW portu (klíče) bude Linux, na straně emulovaného konce budou Windows.
- cracknout aplikaci – bohužel je poněkud staršího data, navíc česká verze, takže se mi crack nepodařilo najít. Našel jsem i obecný nástroj, který z .exe souborů tu ochranu HW klíčem odstraňuje (unshell), ale to funguje jen v případě, že si výrobce nedal na ochraně moc záležet. Zajímavý zdroj: [link]
- emulovat HW klíč – na tohle jsem taky našel software, skenuje klíč připojený k LPT portu a pak vytvoří jeho kopii/emulátor. Funguje to, ale jen trochu – po spuštění emulátoru jde spustit program, chvíli funguje a pak ohlásí nepřítomnost HW klíče – ten se totiž nepodařilo přečíst celý a když se na tyhle místa narazí, emulátor nedokáže odpovědět a program se ukončí.

Zajímalo by mne, jak vidíte pracnost/nákladnost jednotlivých variant, případně jestli byste se do něčeho takového nechtěli pustit (je to výzva, ne? :-) Nejvíc by se mi líbily první dvě varianty – protože to není jednorázová záležitost pro jeden program a jednoho člověka a bylo by to obecně užitečné řešení.

Franta
(odpovědět)
Franta | 62.177.71.*2.8.2010 0:47
re: HW klíč na LPT portu#
VMWare bezne nepada. Mas vadnou verzi nebo vadne Windows, na kterych VMWare hostujes. Ja bych se soustredil na prvni, nejlehci a nejrealnejsi variantu ;)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail2.8.2010 23:36
VMWare#
Bohužel nad tímhle jsem strávil už moc času a trpělivost i důvěra v tenhle software došla. Byla to plně aktuální verze VMWaru (a před tím jsem používal ještě jednu verzi zpátky, po upgradu se stabilita nezlepšila). Windows jsou sice dost všivé, ale těm bych ty pády za vinu nedával, jednak v nich nebylo nic nestandardního a jednak tohle si virtualizační software nemůže dovolit (nejednalo se o pád Windows jako BSOD, ale o pád samotného hypervizoru – vmwaru – ten by měl být z vnitřního systému neshoditelný).
(odpovědět)
Franta | 62.177.71.*3.8.2010 20:43

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode