Vista a program files

HackForum

Vista a program files#
Mám neskutečný problém dělat cokoliv v program files. Příklad: program se sám automaticky instaluje do program files, ale od tud už nejde přesunout kvůli nedostatečným právům (Na počítači je jen jeden účet). Zajímalo by mě jestli jde to paranoidní zabezpečení nějak obejít nebo úplně vypnout?
(odpovědět)
Mrakovec | 89.103.68.*15.9.2009 21:34
re: Vista a program files#
Přestaň používat Vistu.Nebo na tů složku klikni pravym a dej něco jako přidělit práva.Nebo použij Total comandera přes něj ti to pude určitě..
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58516.9.2009 11:26
re: Vista a program files#
Daidalos: nemluv, kdyz nevis. Total Commander mu k nicemu nepomuze a neni to Vistama, ale tim, ze jsi lama a neumis s ni zachazet.

Mrakovec: ve Vistach mas mozna jen jeden ucet, ale kazda akce, ktera potrebuje administratorsky opravneni se te zepta, jestli to chces povolit (i kdyz jsi admin).
Total Commander ti nepomuze, saha na souboru opet s opravnenim, jaky ma user. Muzes ale pustit Commander v administratorskym rezimu, nebo do nej prepnout, pak uz si muzes delat co chces.

Pokud te tohle stve, je mozny vypnout rizeni uzivatelskych uctu kompletne.
[link]

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t16.9.2009 12:29
re: Vista a program files#
Asi si nikdy Visty nemněl protože mě nešlo vymazat x souborů.Když sem to udělal přes totala tak to šlo normálně.
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58516.9.2009 13:50
re: Vista a program files#
Daidalos: Tichucko. Rady typu: "Neco mi nejde -> Prestan to pouzivat" jsou k nicemu.
(odpovědět)
sL | 89.103.47.*16.9.2009 21:15
re: Vista a program files#
Daidalos: nejspis jsi mel Total Commnader nastavenej na spousteni v admin rezimu, ani jsi o tom nevedel.

Tu svoji kristalovou kouli zahod, nefunguje. Predpokladam, ze informaci, ze jsem nikdy nemel Visty jsi vycetl z kristalove koule, protoze jinak bys takovej blud nevypustil z tlamicky.

Kdyby nebyl to co jsi, tak by sis precetl par postu tady na soomu a zjistil bys, ze Visty jsem pouzival asi 2 roky v kuse a bude tu malo lidi, kteri s nema maji tolik zkusenosti, co ja.

Netvrdim, ze mam vzdycky ve vsem pravdu, ale aspon nesirim ocividne famy a mam dost soudnosti, abych na zaklade sve neschopnosti hned nerozkazoval ostatnim, co maji pouzivat za OS. Trocha nadhledu a (mozna par let navic) by neskodilo.


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t16.9.2009 23:54
re: Vista a program files#
Tak je to celkem vaše chyba,že používáte Vistu,když Windows tak XP maximálně 7 .Jinak Ubuntu,Fedoru..
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58517.9.2009 13:24
re: Vista a program files#
Specialne pro nactilete Daidalosy, kteri maji potrebu rikat ostatnim, ktery system je nejlepsi:
Vistu jsem pouzival cca 2 roky - Win7 v te dobe neexistoval, takze jsem je asi tezko mohl pouzivat. Na Windows XP se vyrobce myho notasu rozhodl nedodavat vetsinu ovladacu, zastaraly system Windows XP bez nich nebyl schopen poradne fungovat. Staci?

Linux nepouzivam ze dvou duvodu, ktere jsem tu uz taky nekolikrat prezentoval, ale specialne pro zabednence veho formatu jeste jednou: Za prve mam diky sve univerzite zdarma a legalne moznost pouzivat Windows zaregistrovane primo na moji osobu. Za druhe vyvijim SW na zakazku pro zakazniky pouzivajici Windows a jen pitomec by to delal na jine platforme, nez na jakou je to urcene.

Ale klidne si dal slintej, ze jedine Ubuntu a Fedoru...

For others: Omlouvam se za takovy vylev, ale proste mne vytaci pubertalni ignoranti, kteri maji pocit, ze si nainstalovali tucnaka a sezrali tim veskerou moudrost sveta a ze je to tim padem nejlepsi OS pro vsechny a maji potrebu to vsem rikat. NENI A NIKDY NEBUDE. Zadny system neni nejlepsi pro vsechny.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t17.9.2009 15:36
re: Vista a program files#
Nerikam, ze jedine Linux.. Jen rikam, ze Vistu proste ne.. Pokud uz nic, tak jeji pomalost a nenazranost mne vytaci.

1) ad. Windows XP - neverim, ze na tvuj ntb neexistuji zakladni ovladace (grafika, zvuk, wifi..) pro XP, ze se to na nem nikomu nepovedlo zprovoznit. Pred nekolika tydny jsem kamosovi rozchodil XP na nejnovejsim VAIO. Krom funkcnich tlacitek mu jede vse. Nekde jsem nasel modifikovane ovladace primo pro XP a pro jiny HW jsem pouzil ovladace pro Visty, ktere misty fungovaly.. Jak rikam, vysledek? Nefungujici pouze blbosti. Chapu, ze muzes mit vetsi smulu, ale jeste jsem se s totalne Windows XP nekompatibilnim ntb nesetkal. (hlavne bych vybiral notes, kde by ty XP alespon nejak sly - nenechal bych se ovlivnit vyrobcem: "Tady mas Visty, pouzivej je").

2) ad. Windows 7 - beta verze uz tu nejaky rok je.. Visty samotne tu tak dlouho vlastne nebyly. Beta byla dostupna dost brzo (minimalne na warezu - a uz ta byla rychlejsi, nez Visty).

Zaver: Kazdeho problem, co pouziva za OS, neverim ale, ze neexistuje jine vychodisko, nez Visty a neverim, ze to inteligentnim lidem vyhovuje a ze se jich zastavaji - protoze i dle odbornych testu to neni moc dobry OS (jiste, neco opravil SP.. ale o tom tu diskuse neni).

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail17.9.2009 18:50
re: Vista a program files#
To si delas srandu, ze?
1)
"pouzil ovladace pro Visty, ktere misty fungovaly.."
Ja na tom NTB pracuju, ja potrebuju funkcni stroj, ne ze to bude misty fungovat. To si muze dovolit clovek, co ho ma na hrani a machrovani pred kamosema. Ver nebo ne, jsou (nebo aspon pred tema cca 2 rokama) byly NTB, na kterych rozjet XPcka se vsema ovladacema byl zazrak.

2) "beta verze uz tu nejaky rok je, minimalne na warezu"
Pouzivat k praci nestabilni a nehotovy system? Nebo jeste lepe nelegalni a stahovany kdovi odkud? Dovedes si predstavit, jak budes vypadat pred zakaznikem kdyz prijdes domlouvat smlouvu nebo predvadet SW a prvni co uvidi je nelegalni OS? Myslis, ze veskery SW, ktery je pro mne absolutni nutnosti mel hotove verze fungujici na Win7 hned v okamziku, kdy se objevila beta? RC je tu par mesicu, RTM asi 2 tydny.

Netvrdim, ze Visty jsou idealni system, protoze urcite nejsou. Ale v nekterych vecech jsou podstatne lepsi. Napriklad co se tyce stabily OS, tak Visty jsou nekde uplne jinde nez XP. V zivote jsem na Vistach nevidel BSOD, na XPckach nescetnekrat. Ale takovych veci je vic.

Ja chapu, ze takovehle veci te asi jeste nezajimaji a nedokazes si je predstavit, pokud pouzivas svuj notebook k hrani her a bastleni neceho doma na kolene.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t19.9.2009 0:56
re: Vista a program files#
No s tou stabilitou máš pravdu,Vista je uplně jinde než XP.
To co šlo na XP bez problému,na Vistě padá jedna radost .
Třeba taková Mozzila,na xp poho,na Vistě není den aby nespadla.
Na linuxu jsem nikdy takové problémy neměl,mněl jsem ho půl roku na 256 ram a 620 mhz procesor.Za tu dobu mně komp vytuh asi tak 2x což není rozhodně přehánění.
Teď mam 4 gb ram 2x2,4 ghz procák a Vista zamrzává furt,jak kdyby byla na polu.
Což se mi na XP taky nestávalo.Nevím je to tím,že XP bylo 32 a Vista 64bit? Těžko říct,rozhodně bych po téhle zkušenosti po Vistě nešáh,okamžitě jak bude v prodeji 7 tak po ní sáhnu.
Jinak nemyslím si,že by se nedali sehnat nějaké ovladače na XP.
A není to žádné vychvalování Linuxu,osobně si myslím,že Windows 7 ho v stabilitě a rychlosti dohnal,ale nezkoUśel jsem nevím.
Vista..ne!
Linux,XP,W7 ...ANO!!
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58521.9.2009 18:01
re: Vista a program files#
LOL. Asi to bude vazne rukama :-D
Vista mi za 2 roky pouzivani nikdy nespadla. Ano, padaji programy na ni spustene, protoze jsou psane pro jiny OS a nejsou kompatibilni. To je problem vyrobcu tech programu, ne MS.

Stalo se ti nekdy na XP, ze by program spadl a vzal s sebou celej system? Mne snad tisickrat. Linux ti zamrzl dvakrat. Mne Visty nikdy. Takze z tohodle porovnavani prave vysly jako nejlepsi OS :-D

Ze si nemyslis, ze by se nedaly sehnat nejake ovladace na XP neznamena ze to tak neni. Bohuzel je. Asi jses malo informovanej.

W7 puzivam par tydnu, zatim nejlepsi OS jakej jsem mel pod rukama, aspon podle toho, co ja od OS ocekavam. Zatim bezim na RC, jak dodelam par veci do prace, tak prechazim na plnou verzi ceske W7, kterou uz mam nachystanou :-)

Prijde mi, ze o kazdym z tech OS vis nejaky maly minimum, ale mas chut rikat, ktery z nich je nejlepsi :-) Uvidime, jak budes mluvit za par mesicu, nebo spis let ;-)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t22.9.2009 1:09
re: Vista a program files#
No tak to máš asi nějakou zázračnou Vistu .
Vzhledem k tomu,že Vista zamrzá furt tak z tohodle vylízá nejlépe Linux.Ano opravdu o těch sistémech nic moc nevím,za to jsem je narozdíl od tebe všechny aspoň půl roku používal.

A pokuď by si četl nějaký články,každej zkušenější uživat lti řekne,že Vista jsou prostě nepovedený systém.

A na XP seženeš ovladače mnohem líp než na 64 Vistu.
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58522.9.2009 11:10
re: Vista a program files#
Zadna zazracna Vista, jen s ni umim zachazet.

Vista zamrza furt komu? Tobe? :-) To mas blby :-) Mne ne :-)

Tys je vsechny aspon pul roku pouzival? :-D Tak jeste jednou a naposledy, ju? Uz mne to nebavi, porad ti to rikat dokola:
Win7 - ted par tydnu.
Vista - asi 2 roky.
XP - spoustu let.
Linux - Debian pul roku na notasu + pul roku na notebooku, ve skole s Fedorou prichazim do styku uz nekolik let.

Nepotrebuju cist clanky zmanipulovanych uzivatelu a lidi, kteri maji pocit, ze pouzivanim Linuxu se z nich stanou vetsi borci :-D Pouzivani Win neni ostuda, rozhodne ne vetsi, nez pouzivani Linuxu jen z machrovinky ;-)

Na XP nesezenes ovladace. To ze ty jsi sehnal co jsi potreboval, neznamena, ze na novy stroje s HW vydanym v posledni dobe existuji ovladace pro system, ktery uz jde do duchodu.

Muzu se zeptat, na kolik notebooku jsi za posledni tak 3 roky schanel ovladace na XP? V mym okoli si spousta lidi kupovala notasy, protoze sli na vysokou a spousta z nich nechtela Visty. Nakonec na nich stejne skoncili, protoze nemeli jinou moznost.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t22.9.2009 13:13

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode