Jazyk...

HackForum

Jazyk...#
Mám jednoduchý dotaz a vím že už tu byl...
Dřívě jsem PC považoval jen za hrací nástroj, ale poté jsem si jednou náhodou přečetl něco o Hackingu. Dočetl jsem se že k tomu abych mohl poznat něco z jejich práce a ubránit se tomu a sám něčěho dosáhl; se mám naučit dělat webové stránky pomocí html. Je to už nějaký ten pátek a už umím celkem slušně html, CSS, a učím se Javascript podle knihy co jsem si koupil.Ale zdá se mi že toto mi určitě stačit k Hackingu nebude, takže vás prosím o radu v kterém jazyku pokračovat dále + pokud možno Literaturu... Všem děkuji.
(odpovědět)
Spodek | E-mail3.11.2007 16:43
re: Jazyk...#
LOL, radeji ani o hackingu neuvazuj..

HTML,CSS,JAVASCRIPT bych ani nepovazoval jako jazyk, takze zadne pokracovani, ale spis jaky jazyk se mam naucit.. ;)

zatim si vzdy programoval jen client side.. - proto bych to snad ani nepovazoval ze programovani ci jazyk :D

doporucuji ti php, ale na hacking rovnou zapomen a zustan u toho "hrani si na pc" ;) - protoze clovek, kterej na tohle neprijde sam, tudiz neni samostatny, nema sanci uspet.. Na hacking musis prijit sam.. neni na to zadna napoveda..

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail3.11.2007 17:07
re: Jazyk...#
add.. napoveda by snad byla - google.. bez toho by se nedalo pokracovat ;)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail3.11.2007 17:08
re: Jazyk...#
OK já myslel že na tom zeptat se není nic špatného.. taky jsi nejspíš nějak začínal ne ? A neříkej mi že ses ne nic nikoho neptal.

(odpovědět)
Spodek | E-mail3.11.2007 17:13
re: Jazyk...#
mozna ti to prijde divny, ale vsechny otazky uz jsou zodpovezene..

a takovehle otazky, jakoze kdyz jsem se nekde v programovani zasekl apod.. jsem resil na IRC/popr. ICQ s kamosema.. jakym jazykem mam pokracovat? To snad zavisi na mne.. zkouknu kazdej, vidim ze se mi libi php a do zacatku neni tak tezke.. jedu nejdrive s php, pak bych take rad programoval neco jineho nez jen pro web, zacnu s c++ protoze se mi zda ze ma budoucnost.. a nikoho jsme se neptal ;) co vic chces vedet :D

Urcite ti ale nedoporucuji jit ze zakladu HTML rovnou na c++/Py a uz vubec ne ASM, to by ti mohlo dat slehu, ze by jses k programovani uz nikdy nevratil ;)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail3.11.2007 22:59
re: Jazyk...#
Já měl to štěstí, že jsem asi v 8 letech dostal počítač, který se nedal programovat jinak než přímo ve strojovém kódu (zadávat instrukce v číslech) a nijak mi to neublížilo, naopak pomohlo...Mathew Smith naspal svou první komerčně úspešnou hru v assembleru ve 13 letech, dnešní CodeMasters (dvojčata Oliverovic) byli díky psaní a vydávání her v assembleru milionáři v 15 letech...
Podle mne stačí naučit se něco hodně high-level pro pochopení základů programování (cykly, podmínky, algorytmy, rekurze, datové struktury), pak assembler pro pochopení toho, jak to vlastně funguje, no a ten zbytek jazyků už je (kromě Prologu a SmallTalku) jen variací na předchozí...
(odpovědět)
gugumaa | 89.24.4.*4.11.2007 9:58
re: Jazyk...#
Já jen že někdo píše že je dobrý Python, někdo že zase něco jiného a že se v tom dá dělat to samé; tak nevím...

(odpovědět)
Spodek | E-mail3.11.2007 17:19
re: Jazyk...#
Zkus se naučit programovat v nějakém jazyku, pokud si nevěříš na složitější jazyky jako C, zkus věnovat nějaký čas Pascalu, až zjistíš, co to programování obnáší, vrhni se na něco jako C/C++, k tomu nějaký skriptovací jazyk (Perl, bash), pokud běžíš na windows, zkus si prozkoumat i jak vypadá linux, znalost dalších operačních systémů se ti bude taky hodit...

a mimo programování a systémů se nauč i něco o sítích... když s něčím začneš, časem zjistíš, co se učit chceš a co ne :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website3.11.2007 17:39
re: Jazyk...#
To Spodek, zvykej si. Nejvetsi dementi kteri si proste chteji dokazat jaci jsou borci ( a poprit to ze se taky HTML ucily ) te tady budou neustale srazet.

Hacking jako takovy neni neco co se uci jako slovicka do anglictiny :) V podstate jde o celozivotni studium vseho co se pocitacu a elektroniky tyce.

Ohledne toho jazyka ... samozrejme ze zalezi na tom co budes psat etc. etc. ale at uz si vyberes cokoliv hlavne u toho zustan ;)
(odpovědět)
Slammer___ | 89.103.37.*3.11.2007 17:24
re: Jazyk...#
diky za narazku, ale jako rict ze umim zaklady HTML a kecat neco ve smyslu, ze bych chtel jit k hackingu, to by mohla rict snad jen ucitelka IVT na stredni.. HTML opravdu neni jazyk, nic se zde neprogramuje, vse je staticke, vse je na klientske strane, nepracujes s databazi atp atp.. je to uplne neco jineho.. Nerikam ze jsem s HTML nezacinal, ale rozhodne jsem si nedovolil vypustit z klavesnice cokoliv o hackingu, dokud jsem umel jen HTML... (web a hacking je trochu od sebe, i pro injekci je ti html celkem k nicemu ;) )

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail3.11.2007 23:02
re: Jazyk...#
Díky za radu jedu na Linuxu.

(odpovědět)
Spodek | E-mail3.11.2007 17:41
re: Jazyk...#
Na linuxu jedupo dopručení známého který ho užívá a říkal pořád že je dobrý atd...A že pokud nehraju moc her tak je super.
(odpovědět)
Spodek | E-mail3.11.2007 17:46
re: Jazyk...#
Ja se HTML, CSS, PHP, MySQL, PostgreSQL, Firebird, VBS, atd... taky ucil, ale casem jsem dospel k nazoru, ze weby jsou pro me ztrata casu. Tak jsem skocil na C++ a vim, ze od nej neodejdu, protoze umi vse co potrebuju a jako vrcholovy programovaci jazyk se bude pouzivat jeste peknych par desitek let.
Co se tyce toho hackingu, tak v podstate je to o tom, vedet jak system pracuje, najit v nem chybu a napsat program, ktery te tam dostane. Pak zase zalezi co chces "hackovat". Jestli weby, tak se uc jazyky delane primo na web (PHP, MysQL, VBS, ASP, atd...)

Jestli ti jde o systemovy hacking, tak zase jazyky urcene primo na sys programming(C, C++, Assembler, atd..)

Zamer se na jednu vec, co chces delat a makej na tom. Uc se jak systemy fungujou, nauc se programovat a pak uz mas to minimum za sebou. Pak prejdi na studium o sitich, atd, atd. Neni to zalezitost na tyden, ale na 10 zivotu.

Ja treba PHP a dalsi webove technologie zvladam jen na urovni toho, abych neco vytvoril a aby byl kod bezpecny. Vic me o webech nezajima.

Mam sve C++ a jsem spokojen. Neustale a kazdy den se dozvim neco noveho a vim, ze i kdybych se dozil 150-ti let, tak ten jazyk nezvladnu na 100%.

Clovek co chce umet vsechno, neumi nic :)

Chce to cas a trpelivost.

----------
Frontis nulla fides.
(odpovědět)
Neuro | E-mail3.11.2007 17:46
re: Jazyk...#
Hackerem se nestanes, narodis se jim...

----------
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>> [link] <<<
(odpovědět)
|/V/=|/V|7`/ | E-mail | Website3.11.2007 18:54
re: Jazyk...#
|/V/=|/V|7`/: to je pravda
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*3.11.2007 19:15
re: Jazyk...#
btw.. @Spodek: bez HTML se prakticky nemůžeš naučit PHP, ale je to jen můj názor.
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*3.11.2007 19:18
re: Jazyk...#
HTML musis pro PHP pouzit jen v pripade form.. tedy POST formulare ;) jinak neni problem ucit se php bez znalosti HTML, je samozrejme vhodnejsi HTML umet, ale neni treba.. napr. kdyz jsem si koupil knizku o php, take tam bylo zprvu vse bez jakychkoliv $_GET $_POST $_REQUEST apod.. vzdy se to jen vypocitalo v predem danych promennych a hodilo to vysledek v echo... pak uz neni problem ty promenne nasbirat v GET, POST, REQUEST forme.. ;)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail3.11.2007 23:06
re: Jazyk...#
blby nazor. PHP se v pohode naucis i bez (X)HTML.

|/V/=|/V|7`/: dneska slovo hacker neznamena to co drive. Kazdy je svym zamerenim jinde. Weby, systemy, atd. Pokud se zameris na weby, nastudujes si webove technologie, naucis se programovat ve "webovych jazycich" , a v podstate budes vedet vse k tomu, jak xnout ten a ten web, server, atd... Tak si muzes rikat hacker. Proste to je o tom porad studovat. Dle meho nazoru se hackerem nenarodis, ale dostudujes do neho. Kdyby se treba Kevin Mittnick narodil u nas, kde byly pocitace tebu, tak by z neho byl treba soustruznik xD

Nejde rict, kdo je hacker. Osobne to slovo nesnasim. Proste si reknu, ze je ten a ten dobrej. tot vse.
(odpovědět)
( I ) | 85.132.198.*3.11.2007 19:24
re: Jazyk...#
souhlasim s tebou, taky nemam rad slovo hacker...

Ale postupem casu nazyvam hackerem cloveka, ne podle toho jaky ma znalosti, ale jak se chova a jak uvazuje.
To je pro me hacker a to se neda naucit.

Jiste, vsechno je o zazemi a je pravda, ze Mitnick by si u nas asi neudelal karieru, ale urcite by si svym sociotechnickym myslenim, ktery je castecne vrozene, vylepsil zivot.

* * *

Pred par lety, kdyz jsem jeste nemel pocitac jsem se hrozne zajimal o kouzelnicke triky. Nebylo to z pocitu, ze bych okouzlil lidi a slavil uspech, jen me bavilo manipulovat s lidmi tak, aby se divali tak, kam ja chci, nebo abych je prinutil uvazovat tak, jak to potrebuju.
Naucil jsem se svemu okoli podsouvat co jsem chtel tak, abych toho mohl vyuzit pri nekterych "kouzlech". Pote jsem dostal pocitac a prisli hry, a dlouhe vysedavani.
To bylo tabu, nemohl jsem prinutit system aby se dival jinam a ja mu pohl neco podstrcit, pocitaci neslo lhat, nedalo se ho okouzlit, vzdycky delal to , na co byl naprogramovan.
Pak prisel internet, z pocatku mnoho informaci a mnoho lidi, ale byt na chatu s cizymi lidmi bylo podobne, jako stat na jevisti pred spoustou divaku e esem v rukave, lide vzdaleni desitky kilometru sli obelhat tak, aby udelali co jsem chtel, stejne tak, jako kdyby si vybrali kartu, kterou jsem jim podstrcil, ale ted to nebyla karta, ted to byl trojan.

Postupem casu me zacalo dochazet, ze jsem "hacker", dali se tomu tak rict. Vzdycky kdyz jsem narazil na prekazku a lide uz neverili starym trikum, prisel cas naucit se nove.

Pro Vas, co jste se docetli az na konec muzu rict jen jedno:

"Vsechno je v nas,
...hackerem se nestanes, narodis se jim..."

----------
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>> [link] <<<
(odpovědět)
|/V/=|/V|7`/ | E-mail | Website3.11.2007 19:49
re: Jazyk...#
A teď si zkus domyslet, co by všechno bylo, kdyby se Bil Gates narodil v Česku...:-) kde by byl celý IT svět...hrůza pomyslet, jak jeden Gates změnil náš svět, že? Vůbec nevím jestli k lepšímu nebo k horšímu, každopádně hodně :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website3.11.2007 20:11
re: Jazyk...#
( I ) ne ne nerozumíš mi. já neřekl že to nejde. jen na co ti je v podstatě php, když nemáš html? beztak v 95% případu použiješ php v kooperaci s html či css...
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*3.11.2007 21:58
re: Jazyk...#
no treba takovy soom je jeden PHP skript :D. Nepotrebujes HTML ani CSS, aby jsi mohl delat s PHP. Zkus se nad tim zamyslet, co by se dalo delat s PHP bez HTML a treba na to prijdes;)
(odpovědět)
( I ) | 85.132.198.*3.11.2007 23:02
re: Jazyk...#
náhodou, php je normální scriptovací jazyk, jak perl, python... proč by musel být pouze v kombinaci s html? koukni, co Harvie všechno dělá v php a často to vůbec nemá s html nic společného. hm :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website3.11.2007 23:50
re: Jazyk...#
Vyuziva toho ze PHP je jednoduchej jazyk.
Osobne bych ale zacinat s PHP moc nedoporucil. Mam radsi pristup, kdy se clovek nejdriv nauci neco co je primo vhodne pro uceni programovani (Pascal, ktery je podle mne vhodnejsi pro vyuku, ale pro vyuziti v praxi dnes jiz zastaraly, pripadne Python, pokud chcete neco co se da i rozumne pouzit) a pak kdyz umim zaklady, tak se necemu venuje poradne (C,C++,Java). Co se tyce HTML, CSS, PHP, MySQL, PostgreSQL, Firebird, VBS jak psal Neuro, i pro mne jsou weby ztrata casu.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t5.11.2007 16:30

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode