RAID driver

HackForum

RAID driver#
mám dva disky, jeden novější, druhý starší. kvůĺi předcházení známých problémů s bootováním je mám v raidu. reinstaloval jsem své windows xp, a ejhle, když chci nainstalovat driver pro raid, bez kterého nemůžu vidět disk "e" (jediná partition staršího disku, na kterém mám ale svoji veškerou zálohu) pouze to bliklo nějakým konzolovým oknem. zkoušel jsem to pustit v konzoli, ale hodilo mi to chybu "Program se nevejde do paměti" přitom paměti mám dostatek, a navíc, ten driver na předchozí instalaci winxp fungoval, instaloval jsem to ze stejného cd... název driveru je "motherboard_driver_raid_silicon_3112_3114_
3512_utility" a základní deska je gigabyte. pokud někdo ví co s tím, pls poraďte.
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*18.9.2007 7:53
re: RAID driver#
Nerad bych se mylil, ale raid drivery (f6) pri installu se berou z diskety....

jo a mohl by jsi vysvetlit toto?
" kvůĺi předcházení známých problémů s bootováním je mám v raidu"
(odpovědět)
Gav | ICQ 11842225418.9.2007 8:47
re: RAID driver#
no bez raidu s dvěma disky se mi občas stalo že ntloader se pokusil bootovat z toho druhého, kde nebyl žádný systém... ale s raidem se mě to už nestává.
jinak ten driver jsem minule instaloval normálně z woken, teď to prostě nejde..
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*18.9.2007 9:19
re: RAID driver#
eh...sem nejak mimo...jak mas udelanej ten raid? typ? kde sou nainstalvoany win?

ve stolnim pc mam 2 disky taky...a za 5 let se mi to, co popisujes nestalo...ntloader bere veci z boot.ini...a nema duvod brat neco jineho
(odpovědět)
Gav | ICQ 11842225418.9.2007 9:30
re: RAID driver#
presne tak, neni duvod davat disky do raidu, vis vubec na co presne RAID je? :D

... jinak RAID je obecne problem, se SW RAIDem jsou vyse popsane problemy (nebo taky ne :) ) a s HW RAIDem jsou problemy s kompatibilitou pri vymenene desky.. (resp. RAID chipu), fakt ale nechapu proc mas RAID jen kvuli takove blbosti jako je to, ze neumis spravne nastavit bootovani a pak si delas takove peklo.. RAID se pouziva hlavne ve velkych spolecnostech (ale i v mensich), na serverech apod.. ale soukromnici dom ho urcite nemaji duvod vyuzivat... - zvlast kdyz tomu tolik nerozumi a pouzivaji ho jen kvuli bootu :D tim jsi me rozesmal...

(to je neco, jako kdyby jsi rekl, ze jsis kupoval notebook, aby jsi nemusel sahat na power button, nekam dal od klavesnice.. :D :D )

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail18.9.2007 18:52
re: RAID driver#
i normální lidi by mohlo štvát, že ztratí veškeré rodinné fotky, práci za několik let, maily, pdfka, filmy... a proto myslím, že RAID není jen pro velké společnosti. Jsme ve 21 století, tak nevím, proč by šikovná techonolie měla patřit do rukou pouze velikánům a na osobní použití se nehodí? :-)

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website18.9.2007 22:18
re: RAID driver#
teda s raidem0 toho moc nezachráníš, to se asi fakt pro soukromníky nehodí...pokud nemaj spoustu volných GB

----------
Get enlightened!
(odpovědět)
mr.Crow | E-mail | Website18.9.2007 22:26
re: RAID driver#
presne tak, navic u raidu si myslim, ze lide kdyz maji na vyber mezi klonovanim dat (bezpeci) a 1x tolik vice mista, tak si vetsinou vyberou to druhe, protoze vetsinou nepotrebuji obnovu dat ihned, tzn. neustale k dispozici.. - prave to je treba hlavne u serveru a u firem, kdy nedostupnost dat zpusobuje nemalou ztratu financi..

.. k tomu ztraceni dat u soukromniku .. -> u fotek staci zaloha na DVD - vetsinou jich (tech DVD) neni vice nez 3-4 a to se da v pohode unest ;) - pdf to same a maily jsou vetsinou na firemnim serveru, nebo pokud pouzivas IMAP4, tak jsou na mailserveru, kde je na 100% RAID, tudiz se o sva data bat nemusis.. jinak samozrejme zaloha vsech mailu taky nebude mit vice jak 3-4GB, tudiz v poho na DVD, jednou za cas, ej to levnejsi a stale mas k dispozici 1x tolik ulozneho prostoru, nez kdyby ti jel raid (= klonovani)

.. takze asi tak ;) proste soukromnikovi dle meho nazoru nevadi, kdyz jednou za tyden (den) zalohuje nekam sva data a vyjde ho to mnohem levneji, sice za cenu delsi obnovy a mozne ztraty poslednich zaznamu, ale rozhodne to za tech 300GB mista stoji (kdyby jsi mel v raidu 300GB HDDs) ... navic neni problem udelat multi-session DVD a na nej si data pripalovat/nebo smb/usb disk ;) proste cokoliv a vyjde to vyhodneji, proto si rikam ze pro soukromniky - to IMHO - neni efektivni a vyhodne/potrebne..

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail19.9.2007 16:22
re: RAID driver#
Anonymous_:to je taky blbost, raid 0 muze bejt za urcitejch okolnostech velice zajimavy i pro profi odmaci uzivatele. Doufam, ze tu neresime sw raid. To je ta nejvetsi blbost, co existuje (win mam velice, velice rad, ale dynamicek disky sou kravina na Xtou).
(odpovědět)
Gav | ICQ 11842225418.9.2007 20:43
re: RAID driver#
jasne raid0 muze byt celkem zajimavy i pro domaciho uzivatele, ale rozhodne ne ve smyslu - nejde mi spravne boot, pouziji raid, tudy cesta nevede..

navic raid je opravdu vhodny jen pro nekoho - pro obycejne uzivatele celkem vhodny neni... ten kdo si obcas odpoji disk a nese si ho jinam, tak je pro nej raid celkem k nicemu :P ;)

(ale samozrejme najdou se vyjimky, ale rikam, ze pro normalniho uzivatele je to Z VETSI CASTI blbost..)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail19.9.2007 16:14
re: RAID driver#
Ja mam HDD tri.Jeden misto mechaniky na CD a taky se me nestalo aby zacal bootovat z jineho ....pekna blbost ...
(odpovědět)
Zerog | E-mail | ICQ 248-792-93919.9.2007 13:33
re: RAID driver#
v pořádku, cítím se potupen :( :/ chyba byla na mojí straně, installnul jsem sice globální raid driver z gigabyte, ale z oficiálního cd jsem na to zapomnělk... teď je vše v pohodě
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*19.9.2007 13:45

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode