Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?

HackForum

Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?#
Vsechno zacalo kdyz jsem si vybiral postu. Nasel jsem dopis na moje jmeno od mediatelu. COZE!? Kde vzal mediatel moje udeje? Nikdy jsem s nim nemel nic spolecneho... Co po mne chcou? Otevrel jsem obalku a vykoukla na me faktura na zaplaceni 565Kc za opakovany zaznam. COZE?! Jaky opakovany zaznam? Bylo to na nejake cislo ktere jsem v zivote nevidel a bylo uplne mimo muj region. Okamzite jsem volal do mediatelu co to ma znamenat. Od operatorky jsem se dozvedel ze maji velkou chybu a ze maji ted tisice telefonatu stejnych jako ja a ze nemam nic platit. OK ale kde ta firma vzala moje osobni udaje? Na tyhle veci si davam celkem bacha a neuvadim je jen tak nekde. Napadlo me 02... Ten ma prece statisice zakazniku a mam pausal takze tam jsem zaeregistrovany. Volal jsem tedy do 02 a snazil se z nich vydrit nejake info. Bezvysledne. Asi se ridili heslem zatloukat zatloukat zatloukat, nic nevime. Mno coz tak tam aspon zavolam "sam sobe". Bude sranda. Nebyla: "Ucastnik je docasne odpojen z provozu" Mno super. Takze v konecnem dusledku jsou moje osobni udeje volne pristupne kazdemu a ma je firma se kterou jsem nemel nikdy nic spolecneho. Super jen tak dal. Az zjistim odkud se ty infa dostaly tak jim z toho udelam kulnicku na drivi. By me fkt zajimalo co je to cele za smelo... Mate nekdo podobnou zkusenost?
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-05028.4.2007 21:19
re: Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?#
Z tveho prispevku jsem se nedozvedel jestli pouzivas u O2 pevnou linku nebo mobil.
Mediatel je vydavatelem zlatych stranek ne? Pokud nemas utajene cislo, tak se da normalne najit v tel. seznamu, tak zase neni takovou zahadou, kde ta firma vzala tvoje udaje :)
(odpovědět)
Fantomas. | 160.218.192.*29.4.2007 7:09
re: Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?#
Van_Pr0meTheus: Aby nějaká firma mohla vést tvé osobní údaje v databázi, musí na to mít podepsán tvůj souhlas. Klidně bych si na Mediatel došlápl, aby ti ředli odkud to máš, nebo že na ně pošleš kontrolu z úřadu pro ochranu osobních údajů (nebo jak se to jmenuje).

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP29.4.2007 13:20
re: Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?#
.cCuMiNn.: Jsem stejneho nazoru a vysvetleni kazdopadne zadat budu.

Fantomas: Rekl jsem ze mam pausal tzn. ze se jedna o mobil a ti by s mediatelem (vydavatel zlatych stranek) nemeli mit nic spolecneho protoze zlate stranky se tykaji pevnych linek. Jak je ale videt neni to az takova pravda...
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-05029.4.2007 16:08
re: Databaze hacknuta - Kde se stala chyba?#
Zajimavy pripad pro pravni poradnu...Myslim co by jim hrozilo atd. , jestli jim O2 ty udaje smi dat atd. Zkus se zeptat.
(odpovědět)
Subber | E-mail30.4.2007 15:46

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode