Zpět na seznam článků     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Vhodné rozšíření zvýší vaše bezpečí na internetu

Autor: PR článek   
19.10.2019

Zastaralý, přesto stále využívaný. DNS systém je důležitý pro chod internetu, ale pro jeho plnohodnotné využívání je třeba jej správně zabezpečit


Ztráta citlivých dat v podobě přihlašovacích údajů nebo údajů o platebních kartách jsou pravděpodobnější, než si myslíte. Mohou za to útočníci, kteří si vybrali jako terč DNS servery a možnost jejich podvržení. Aby bylo těmto útokům zamezeno, začalo se v České republice, a to konkrétně u domén .cz, využívat zabezpečení. Tohle zabezpečení nese název DNSSEC a jde o rozšíření pro stávající DNS servery.

Pomocí tohoto zabezpečení se velmi elegantně znemožňuje útočníkům realizovat pokusy o nabouraní se do systému a přesměrování uživatelů na jiné, podobné stránky. Může za to hned dvojice klíčů, veřejného a soukromého.

Proč rozšíření pro DNS servery?

Ačkoliv jsou DNS systémy jedny z nejstarších, pokud jde o svět internetu, jsou stále využívány. To stejné platí i o zastaralém protokolu typu IPv4, který se s DNS servery stále používá. Z tohoto důvodu je dobré vědět o možnostech rozšíření, které mohou prodloužit dobu využívání těchto stařičkých protokolů.

TELE3 je společnost zařazená mezi registrátory domén s příponou .cz, díky čemuž si můžete nové domény nejenom kupovat, ale také registrovat. Tato společnost se stala první společností v České republice, která začala rozšíření pro DNS servery poskytovat. Možná to pro vás bude důvod pro využití služeb této společnosti, která je zařazená i v seznamu registrátorů. Tento seznam spravuje sdružení právnických osob CZ.NIC, které bylo založeno předními poskytovateli internetového připojení v České republice.

Co z toho plyne?

  • Společnosti TELE3 můžete důvěřovat nejenom v ohledu rozšíření DNSSEC
  • Využít můžete nepřeberné množství dalších služeb, a to například webhosting či server hosting

Připojte k tomu možnost využívat jeden z celkových čtyř dedikovaných DNS serverů a máte z toho kompletní pokrytí veškerých služeb, které v oblasti internetu a domén můžete chtít.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 3.93/14

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)