Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Na Facebook se přihlásíte přes Tor už bez problémů

1.11.2014

Při přihlašování přes Tor měl Facebook ve zvyku přihlášení komplikovat. Tomu má být konec – pro torové návštěvníky zřídil vlastní .onion adresu.


Pokud jste se v minulosti k Facebooku přihlašovali pomocí Toru, víte, že se mu to příliš nelíbilo. Vyhodnocoval přístup z jiné země, než v které vás očekával, coby podezřelý a hlásil, že přistupujete z jiného zařízení a umístění než obvykle. Proto autentizoval přistupujícího pomocí SMS na číslo spjaté s účtem a ještě se formálně ptal, zda jste to byli opravdu vy, kdo se přihlásil z druhé strany světa.

Komplikacím je nyní konec, Facebook už počítá s anonymizovaným přístupem přes Tor. Nabízí pro něj adresu facebookcorewwwi.onion a přihlášení dále nekomplikuje. Díky tomu by nyní měli být uživatelé Facebooku a Toru chráněni šifrováním end-to-end, jelikož facebooková .onion se připojuje k datacentru Facebooku pomocí SSL.

Dle přispěvatele Tor Project Runy Sandvika je Facebookcorewwwi.onion vůbec první .onion adresou, která získala legitimní SSL certifikát. Uživatelé především z území ovládaných autoritativními režimy tedy budou mít jistotu, že se skutečně připojili k Facebooku a nikoliv útočné podvrženině.

Zdroje: PCAdvisor.co.uk, The Verge

Zdroj: http://www.pcadvisor.co.uk/news/security/3583761/facebook-sa…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)