Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Tisíce Bitcoinů zmizely po nájezdu útočníků. Opět.

Autor: Batou   
5.12.2013

Tentokrát se obětí stalo šedé tržiště, na němž byly nabízeny mimo jiné ilegální služby. Dostupné bylo pouze pomocí sítě Tor. SheepMarketplace.


Zlodějem má být podle BBC jeden z jeho uživatelů, kterému se podařilo odcizit 4,9 milionu dolarů v bitcoinech. Podle Business Insider by se však mohlo jednat o částku skoro 10x vyšší.

Je nám to moc líto, ale v sobotu 21. listopadu jsme byli okradeni. Útočníci objevili chybu v našem systému a bylo nám ukradeno 5400 BTC - vaše peníze, naše provize, vše bylo ukradeno. Snažili jsme se situaci nějak vyřešit, ale nepodařilo se nám to. Omlouváme se za problémy a způsobené nepříjemnosti, uvedli mimo jiné administrátoři populárního tržiště SheepMarketplace.

Toto tržiště získalo spoustu nových uživatelů nedávno, když byla odstavena Silk Road. Některé zdroje naznačují, že byl celý web SheepMarketplace podvod, stvořený přesně za tímto účelem. Uživatelé tohoto fóra se jali celou událost vyšetřit, jejich postup můžete sledovat třeba na Redditu. Autor tohoto vlákna popisuje útočníka jako člověka jménem "Tomas" a předpokládá jeho původ z ČR.

Ve zdroji můžete také najít rady, jak s BTC zacházet co nejbezpečněji.

Zdroj: http://www.welivesecurity.com/2013/12/03/millions-in-bitcoin…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 3/2

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)