Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (3)     Verze pro tisk

Silk Road uzavřena, Ulbricht zatčen, Bitcoin klesá

3.10.2013

FBI uzavřelo TORové tržiště Silk Road a v parku sanfranciské knihovny zatklo jeho provozovatele Rosse Williama Ulbrichta.


Silk Road – přezdívané Amazon ilegality a známé především jako tržiště drog, nabízelo také zbraně, padělatelství, hackovací postupy (např. na ATM bankomaty), kontakty černého trhu vč. nájemných zabijáků. Jako uzel „svobodného“ střetu nabídky a poptávky bylo už dlouho trnem v oku vládních agentů, kteří na něm také zrealizovali nejeden obchod v rámci budování kauzy.

Ulbricht aka Strašlivej pirát Roberts je nyní obviněn z odpovídajících zločinů – tedy šíření drog, praní špinavých peněz a konspirace za účelem hackingu. Aby toho nebylo málo, objevilo se obvinění z plánování nájemné vraždy – Ulbricht se měl údajně v netové komunikaci ptát, kolik by stála vražda uživatele, který vyhrožoval zveřejněním informací zevnitř systému.

Většina operací Silk Road se uskutečňovala v Bitcoin. A stejně jako v reálném světě kolaps významné finanční instituce ovlivní celý trh, i zde se uzavření Silk Road promítá do hodnoty Bitcoin – ten se dle Hackernews propadl o celých 20 %.

Každopádně se teď ukáže, jak bezpečný je TOR, jak zabezpečená komunikace, jak dohledatelní účastníci a jak odolný Bitcoin vůči vlivům, kterým běžné měny podléhají.

Zdroj: http://thehackernews.com/2013/10/underground-drugs-market-we…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1.75/4

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)