Zpět na seznam článků     Zpět na článek

Komentáře ke článku

 
 
 BBCode
mazegen | E-mail | Website16.1.2017 14:48
Díky za reakci. Jenom pro představu, ten článek je už pár let starej, soom ho teď přetiskl.

Co se týče AMD v kontextu tohoto článku, tak ho Intel spíš přehrává. Třeba 3DNow už AMD oficiálně "zrušil", to stejný se stalo s jeho SSE5. Prosazení AMD64 byla spíš výjimka, protože Intel vsadil na "Titanium". Zajímavý je, že to byla už druhá úplně nová architektura, kterou musel Intel pohřbít.
Tak co je to | 213.192.2.*18.12.2016 10:58
Já bych jen doplnil, že původně Intel označoval pojmem "Intel architecture 64" (IA64) úplně něco jiného - serverové procesory Itanium a Itanium 2. To však byly jiné procesory než jsou současné x86-64 (AMD64), byla to naprosto jiná a nekompatibilní architektura.

Dnes (nejen) Intelem používané 64bit rozšíření původem pochází od AMD a Intel jej jen licenčně převzal. Zpočátku intel používal vlastní řešení, ale nebylo tak zdařilé jako konkurenční a bylo třeba zachovat kompatibilitu, tak jej v tichosti pohřbil a celé to tradičně ověnčil pár matoucími pojmy, než aby na rovinu přiznal barvu.

Já bych zájem o AMD manuály a informace měl, AMD je skutečný inovátor na poli procesorových technologií, ale vypadá to že jsem asi jediný.

Stránky: 1