Zpět na seznam článků     Zpět na článek

Komentáře ke článku

 
 
 BBCode
qw | 85.132.189.*18.7.2014 16:44
k@nt0.1: Ale o té přesnosti to je. Pokud chce být člověk profík, tak ta přesnost je alfa i omega všeho. Autor se sice snaží, ale tento seriál je spíše pro první ročník obecné informatiky na průměrné střední škole.

Zájemce dradit? Pokud někoho odradí více textu, žádné obrázky a odkazy, tak ten člověk stejně nikdy ničeho nedosáhne.

Bach | 109.163.234.*24.6.2014 20:20
Ahoj,
Je suprové ze se někdo pustil do psaní seriálu na tuto tématiku, chválím! Avšak bylo by dobré udělat pár změn či vyjasnit pár věcí. Takže začnu ve svém malém summary mého názoru od obecného a postupně se propracuji k konkrétním věcem.
1. Idea seriálu
Tvůj úvod seriálu byl nedostačující. Nechopil jsem z něj kdo je tvá cílová skupina a co vlastně chceš dělat. Zatím mam pocit že mi vysvětluješ z čeho je internet tvořen - pokud to tak bude pokračovat tak může být hodně lidí zklamáno. Pokud považuješ za nutné vysvětlit základní stavební kameny v širším kontextu více článků než jednoho(jako že zatím jsou to tři) tak by bylo vhodné aby jsi o tom čtenáře informoval. Zatím prostě nevím kam tento seriál bude směrován. Bylo by dobré kdyby jsi načrtl nějakou "Osnovu".
2.Struktura textu
Úvod - Úvody jsou supr, sexy, drž se jich. Zkus je možná psát o 3 věty delší.
Sekce/kapitoly - Tvůj text není moc strukturovaný, sice chápu že na rozsahu tech pár stovek slov žádnou vědeckou práci nenaformátuješ ale i tak mi zde chybí minikapitoly, miniodstavce - prsote minisekce. Text se pak stává monolitej, težkopádnej .)
závěr- Přemýšlel jsem jestli máš a nebo nemáš závěry a myslím si že nemáš, Závěr by měla být malá rekapitulace samotného textu. Hodilo by se čtenáři prozadit co chystáš příště.
Odkazy - pod článkem by mělo být pár odkazů - pro čtenáře který si chce nastudovat více. Sice chápu že každej znás zná google ale(!) pokud je tento seriál pro "začátečníky" tak je lepší když mu jako "znalec" dáš dobrý studijní materiál. Vše na internetu není kvalitní, často jsou to naprosté srač*y.
Obecně by bylo dobré text lépe strukturovat. Používat formátování.
3. Názorné příklady a obrázky - Myslím že by bylo strašně fajn proložit i takhle krátkej text 1-2 obrázky - které by měli pomoct pochopit látku. I kdyby mělo jít o tři počítače spojené čarou - pro znázornění nějaké sítě.
4. Konkrétní fejky
Strašně mě osobně irituje když napíšeš at si to dostuduje člověk sám. Proti tomu principu nic nemám ale měl by jsi uvést nejlépe jeden či dva odkazy na kvalitní látku!
5. Věci co jsem nechytal
Myslím že od tebe chápu látku a věci dobře, otázkou je zda správně - nemohu jako začátečník posoudit.
Prosím neber mou kritiku jako negativní - ber to tak že se ti a tomuto serveru snažím pomoct. ;)

BH
PS:sry za čj.

PSS:Mé odkazy pro tebe na jeden vzorovej článek:
[link]
RubberDuck | E-mail | Website23.6.2014 22:33
k@nt0.1: Mým cílem není tvrdá kritika autora a jeho článků. Mým cílem je snaha ho dotlačit k tomu, aby věnoval psaní každého článku trochu víc času. Chci ho donutit, aby každý z řešených problémů bral jako kostku. Aby měl snahu každý problém uchopit a prohlédnout si ho ze všech stran a pokryl všechny případné nedostatky. Proto jsem autorovi radil, že má každý díl konzultovat nejprvne s někým zkušenějším. Vždyť i pro autora článku musí být obrovsky potěšující, když vidí, že sepsal kvalitní článek (minimálně v mém případě to určitě platí).

----------
Sec-Cave.cz - [link]
k@nt0.123.6.2014 20:59
Podla mojho nazoru zbytocne prisna kritika. Jasneze vsetko sa da prepracovat. Vzdy je co vitknut. A viem ze hladanie chyb u takych geekov ako je Duck je plne automatizovane ale nie sme v zdrojaku :) Podla mna treba podporit minimalne pochvalov za snahu autora prispevku ktory tomu venoval svoj cas .DAKUJEM
RubberDuck | E-mail | Website23.6.2014 18:12
Povařuji za velmi nešťastné odkázat uživatele na samostudium logických operátorů, ale neudat odkaz na nějaký zdroj. Jinak stále si stojím za předchozími názory.

V tomto případě bych volil v prvním části (díle) popis pojmů a v dalsích pak příkazy a příklady. Ping je popsán tak obecně, že vlastně ani není jasné, k čemu tedy slouží (pouze ke kontrole, zda je daný/á server/IP aktivní?). Rozdíly mezi systémy rovněž nejsou zohledněny (tracert a traceroute).

Chce to prostě předělat a dát tomu psaní o pár desítek minut víc.

----------
Sec-Cave.cz - [link]
k@nt0.123.6.2014 18:07
mne ako malo zasvetenemu zaciatocnikovy tieto clanky pekne spestruju,doplnaju a utvrdzuju studium. tesim sa na dalsie vydanie. Neviem preco tolko kritiky.A
tiez sa mi paci aj ten balast , autora velmi chvalim lebo nim dokaze krasne odlahcit taku tazku temu a vie hu prijemne a zrozumitelne podat.
infinity :)23.6.2014 16:58
extio: muzes se podelit se svym clankem ;)
extio | E-mail23.6.2014 16:48
Ja by som skôr skusil napisať v članku menšiu teoriu možno aj prax o tom čo je LAN a iné.
A potom nejaky vedľajší članok v ktorom by bola schéma a tak ďalej.
A keď to je pre začiatočnikov.
tak by som menej použival tie cudzie slová (AND a OR operacie)
Tieto vyrazy alebo samostatne LAN, WAN, by som zahrnul do vysvetliviek dole pod članok.
A to čislo za vôbec nezväčší ak budeme takto pokračovať.

IA | 88.100.44.*22.6.2014 23:28
> Informácií existuje ešte mnoho, ..., no to by sme tu boli do rána.
> Toto je teda pro tentokrát koniec a vy ste o krok bližšie (1/1 000 000 000) k tomu, aby ste sa stali skutočnými profesionálmi!

Mozna, kdyby se zvysilo mnozstvi informace a snizilo mnozstvi balastu v textu, tak by ctenar uz po prvnim clanku vedel vice nez ted. Takhle verim, ze bude opravdu potreba 1e9 clanku.
Dalsi veci je, ze ty informace jsou tak povrchni a nepresne, ze je mozna lepsi jit rovnou nekam ke zdroji. Tohle zacatecnika spis zmate a on bude muset dodatecne zjistovat jak je to ve skutecnosti. Ledaze by to byl zamer...
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP22.6.2014 15:31
Senri: Zkoušel jsem uvedený postup. Pingnul jsem adresu www.ccuminn.cz, zjistil tak IP adresu 46.167.245.70 a tu jsem zadal do prohlížeče. Nevím proč, ale hodilo mě to na soom.cz. Když jsem pak podle příkladu zkoušel pingnout Google.com, tak mi ping vrátil jinou IP adresu než tobě, a když jsem to zkoušel za chvíli znovu, tak to ukázalo zase jinou :(

To jen pro praktickou ukázku toho, co například může začátečníky ve článku zmást.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.

Stránky: 1