Zpět na seznam článků     Zpět na článek

Komentáře ke článku

 
 
 BBCode
Eduard - www.BOOMBOX.sk | 95.103.239.*10.2.2015 22:42
Nehanbím sa sem podpísať a názory na môj príspevok budú určite rôzne. Nešvár podvodníkov funguje ako v CZ tak aj na SK. Tomuto sa nevyhneme, ale prepáčte, neustále štekanie "v žiadnom prípade nezasielajte peniaze vopred" je iba štekaním slabomyseľného jedinca, ktorý vlastnou hlúposťou prišiel o peniaze. Nehnevajte sa na mňa, okrem toho, že článok je technicky zle vyriešený (tie screeny sa nedajú čítať bez toho aby človek stále niečo rozklikával v rovnakom okne) a poskytuje toľko omáčky, že pochybujem, že ho niekto čítal celý. Ale pointa je jasná. Prečo to píšem? Internet je anonymný, ale cítim sa osobne dotknutý každou jednou invektívou, že každý kto pýta peniaze vopred je automaticky podvodník. Myslite si o tom čo chcete.
A teraz k veci. Inzerujem na bazoši a v každom texte pod inzerátom mám napísané, že zásadne nezasielam na dobierku! Je to vlna pobúrenia a chodia mi dementné maily s výraznými prvkami dysgrafie, že som podvodník a prečo by som nemal posielať na dobierku, aká je záruka že za svoje peniaze dostanú tovar??? No a keď mám náladu odpovedám: Vážený pisateľ, vy sa bojíte o svoje peniaze rovnako ako ja. Viete koľko krát sa mi vrátila po 18 dňoch zásielka, kde som vynaložil prvotné poštovné a potom som ešte musel platiť spätné doručenie v dôsledku toho, že sa kupujúci z toho vyspal a zásielku neprevzal a komunikácia skončila? Tak toto je ten dôvod. Prosím, máte tam na mňa pozitívne hodnotenia, ktoré ma aj tak upodozrievajú ľudia že si ich píšem sám (to nevadí, kto chce psa biť, palicu sí nájde, pri takýchto útokoch okamžite prestávam komunikovať), máte tam môj reálny mnoho rokov fungujúci tel. kontakt a nakoniec, je v každom texte napísané, že uprednostňujem osobný odber. Tak potom naozaj nechápem, prečo by som mal byť práve ja podvodník, keď mám skúsenosti s tým, že mi ľudia nepreberajú zásielky, tak proste tento spôsob obchodu nepoužívam.
Takže prosím vás všetci čo takto štekáte na predajcov čo pýtajú platbu vopred, zamyslite sa aj nad tým, že niekto má aj opačné skúsenosti. Opakujem, že samozrejme, podvody sa dejú, hanbím sa za takýchto predajcov, ale nerobte teda transakcie za každú cenu. Ak to smrdí, idem od toho. Príde druhý kto predáva, počkám si. Iba adrenalín z pocitov o stratené peniaze vám káže hádzať nás do jedného vreca.
Ďakujem za pochopenie.
Jurčina Patrik | 85.216.159.*31.1.2015 12:24
ahoj, celé tieto podvody sa daí realizovať kvoli tomu, že nikto okrem pár opatrení na portáloch, nerobí nič preto, žiadnu osvetu, aby ludia nepomahali podvodnikom.

Ludia im registruju nevedomky z vlastnej sprostosti tieto inzeraty. Tu presne popisujú, ako to prebieha. ako podvodník dokáže vydať inzerát tak, že o ňom nič nevedia.
[link]
frenegashi | 74.120.13.*16.8.2012 2:01
Dobrý den,

chápu, že jste chtěl pomoct, ale tenhle článek je pro BFU, tedy není určen na weby jako je Soom.cz.
Z mého pohledu - IT admina: článek je to naprosto amatérský, co jsem si jen tak v rychlosti všimnul, když jsem to proletěl:

1) pokud chcete předkládat screeny jako důkazní břemeno, má tam být čas a datum (měl jste to "printscreenout" i s windows lištou dole) nikoliv text "dnes" nebo "včera" a komunikace má být předložena celistvá - jak mají ostatní vědět, že jste náhodou "omylem" nevynechal pár emailů, které mezi vámi proběhly - a Vám se nehodily do krámu?

2) každý, trochu znalý člověk z IT ví, že je naprostá blbost doporučovat "ověřit si IP klienta z emailu" - na to absolutně nelze spoléhat - viz Váš idiocký screen na hlavičky z Gmail.com - kde je vidět naprostý prd - proč tam je? Zjistit IP adresu klienta (odesilatele) a poté z ní zjistit třeba PSČ - část obce (nejpřesnější geolokační údaj, který si můžeme z IP adresy sami zjistit, přesněji už to lokalizuje jen provider) z mailu se dá jen pokud čistě náhodou ten user, u BFU vzácné, nepoužívá desktop klienta jako třeba Outlook, Thunderbird nebo jiného
NEBO
náhodou (jako v tomto případě - náhodou to vyšlo) ten člověk nepoužívá amatérské, obstarožní mail servery např. Seznamu, Centrumu etc. (které v hlavičkách prozrazují strašně moc informací). Moderní mail servery kryjí IP klienta (odesilatele) - a odesílají toho mnohem méně, např. maily od Google, Microsoftu etc.

Prostě kdyby měl ten člověk oba maily na Gmailu, ověřil byste si velký prd a vy to víte, tak to přestaňte doporučovat.

a další věci... pardon, ale amaterismus.
vztekloun | 81.0.204.121/10.6.1.*8.9.2011 2:03
zdravim. sorry ze to vytahuju takhle hnusne po roce ale chtel bych upozornit na jednu vec. pokud prodavajici nechce zasilat veci na dobirku tak to nemusi byt hned podvodnik. Spise naopak. Proti pseudopodvodnikum se spise brani. Uz parkrat jsem posilal objemne baliky, nektere dokonce i na slovensko. Zaplatil jsem dopravu s tim ze jsem ji pricetl k celkove sume v dobirce ( dohoda s kupujicim - dopravu plati on ). Vsechna komunikace probehla vzdy uplne v poradku, balik jsem odeslal a uz to zaclo. Kupujici prestal reagovat jestli mu balik prisel nebo ne, penize nikde a po nejake dobe se mi balik vratil zpatky s tim ze si ho kupujici neprevzal. Kupujici uz mi na maila neodpovidali. Uz docela mnohokrat jsem platil dopravu jen tak pro srandu kralikum a kdyz za jeden balik bylo cca 150 - 200 Kč tak se to po nekolika krabicich nasbira. Na to take davejte pozor a pokud treba balik nestihnete vyzvednout vcas tak prosim zkuste se poptat po Vasem okoli jestli by ho za Vas nekdo neprevzal pokud skutecne nechcete prodavajicimu zpusobit skodu. Pokud mu chcete zpusobit skodu a je to pro Vas zabavne - chcipnete! :)) it's all. thx. bye
Jiří Jeník | 212.80.83.*17.3.2011 17:38
POZOR na podvodníky vystupujícího pod těmito údaji:
1)
Tomáš Blažek
Čechova 1376
Otrokovice
773 937 264, azzinoth@seznam.cz – tohoto mailu mě kontaktoval

Okradl mě o 2500,- Kč (naštěstí jsem nesouhlasil s vyšší zálohou) pod záminkou prodeje telefonu. NIKDY ALE NIKDY NEPOSÍLEJTE (jako já) NA POSTE RESTANTE(při tomto zaslání se nepotvrzuje totožnost)!!! Tento „pán“ sám i inzeruje na různých portálech či přímo kontaktuje poptávající!

Na stránkách uvedeny další informace a kontakty jeho „spokupracovníků“ či „zákazníků“:

[link]
[link]

Toto jsou další jména pod, kterými také vystupuje:
Ladislav Wetter, SNP 1174,Otrokovice
Michal Mikl,Nám. 3 května Otrokovice
Oliver Antalic,Otrokovice
Ondřej Švarc
Pokud Vám tento podvodník také okradl, prosím kontaktujte mě, protože když celková částka přesáhne 5000,- Kč pak je to trestný čin a pak konečně bude mít Policie potřebnou právní pravomoc plně zasáhnout!!!
2)
Marketa Slavičová 770 457 487, RODNE CISLO: 835214/7142, Divisova 2821/12 Karviná
Je to velmi podobný scénář, jako v předešlém případě. Jen jsem přišel o 3600,- Kč. Jediný pevný kontakt co jsem měl je e-mail: marketa.slavicova@seznam.cz a hlavně číslo BANKOVNÍHO KONTA: 3200802319/6800.
Oba tito pachatelé mají totožné, že používají spoustu nicků a e-mailových adres.

Prosím jestli máte jakékoliv informace či jste byli také okradeni tak mě kontaktujte na mail: jiri.jenik@seznam.cz, nebo icq 281 076 537, nebo i telefonicky 724 845 685. Jsem ochotný ze Vás podat hromadnou žalobu i vše okolního přes PČR atd…!!!
Děkuji!
.cCuMiNn, | 78.80.204.*22.11.2010 8:21
Zajímalo by mě, jak celá kauza pokračuje. Tak hezky se to rozvíjelo, tak by teď byla škoda přijít o závěr :)
Ra100 | 195.168.25.*14.10.2010 12:00
dobrý článok, skôr o psychológií :-)
3353723643753753723811.10.2010 15:25
:D
kolemjdouci11.10.2010 11:51
33537236437537537238:
Zda se, ze se rozchazime v predstave, k cemu slouzi security portaly, ale nebudu Vam brat Vas nazor. Presto bych se, byt Vami, poohlednul po miste, kde byste zasahl cilovou skupinu sveho clanku lepe. Jinak jsem to ale nemyslel tak, ze by byl ten clanek vylozene spatny, spise jen spatne cileny.

Pokud jde o muj pocet clanku, ridim se generacemi overenym navodem: Mluvit stribro, mlceti zlato. Tj. pokud se necitim na napsani dostatecne fundovaneho a originalniho clanku, proste ho nenapisu. Kdyby se to naucilo vice lidi, internet by byl mnohem snesitelnejsim mistem.
335372364375375372388.10.2010 14:42
kolemjdouci, co Vam k tomu dodat. Asi len tolko, ze clanok nie je urceny pre Vas a ludi, ktori tu prispievaju a vedia co-to o security, ale pre tych, ktori sa do toho nevyznaju a pridu sem sa o tom dozvediet, myslim si, ze taky je ucel security portalov, ci nie? A to, aky je clanok dlhy, o tom je strata casu sa bavit, pretoze podrobnost hybe svetom a pri vsetkej ucte, kritizovat vie ten, co ma nula prispevkov.

Stránky: 1 2