Zpět na seznam článků     Číst komentáře (22)     Verze pro tisk

Program ihned po spuštění

Autor: JS33(cz)   
9.8.2006

Padlo hodně dotazů ohledně toho, jak zaručit, že se náš program spustí ihned jak se přihlásíme, nebo jak udělat to aby se nějaký program vůbec nespouštěl. Zde je návod.


Článek bude velmi krátky, protože návod je taky lehký :)

Po spuštění - NE

Máme například program mario.exe. Kliknem na start/spustit, vepíšeme příkaz: "msconfig" a karta "po sputění". Teď jenom stačí odškrtnout tu položku, kterou si tam nepřejeme.

Po spuštění - ANO

Tohle je pro nezkušené trochu těžší. Kliknem: Start/spustit, vepíšeme regedit. Potom si otevřeme záložku:(HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Run/)
V pravé části okna klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte volbu: "Vytvořit/Nová textová hodnota". Pojmenujte si to jak chcete, třeba mario.exe :), potom otevře položku mario.exe a do pole udaje hodnoty vepište cestu k hlavnímu spouštěcímu souboru mario.exe.

Formát hodnoty: C:\\hry\\mario\\mario.exe

Existuje ještě jedna možnost jak zaručit, aby program se spustil ihned po přihlášení. Vytvořit si soubor. neco.reg. Jedná se o soubor, který automaticky doplní vše za vás do příslušné záložky.

Vše by mělo fungovat, tenhle článek jsem psal na pc s OS Win98 a s omezeným učtem, takže nezaručuji stoprocentní úspěšnost.
Jestli někoho baví stará klasická hra pro dos - mario, zde je ke stáhnutí (+)

[JS33(cz)]

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)