Zpět na seznam článků     Číst komentáře (2)     Verze pro tisk

FrontPage

Autor: Dysi   
15.7.2004

FrontPage je nastroj pro vytvareni stranek WWW od firmy Micr0s0ft...


Sklada se ze dvou casti:

FRONTPAGE EXPLORER

- nastroj pro kompletni spravu a udrzovani strukturovaneho webu. Pro svou fuknci vyzaduje Personal Web Server.

FRONTPAGE EDITOR

- WYSIWYG editor pro vytvareni stranek www. Svym vzhledem a ovladanim je velmi podobny aplikaci Word. (FrontPage editor je tedy zastupcem druhe skupiny editoru www, nez jakou reprezentuje HOMESITE.)

Obe soucasti mohou fungovat i oddelene.

NA JAKYCH SERVERECH LZE PUBLIKOVAT STRANKY WWW VYTVORENE VE FRONTPAGE?

FrontPage predstavuje otevrene reseni a webove servery vytvorene pomoci FrontPage mohou byt publikovany v libovolnem webovem serveru na bazi UNIX nebo Windows NT pres FrontPage Server Extensions. Webovy server vytvoreny pomoci FrontPage muzete publikovat na libovolnem severu, a to i takovem, ktery nepodporuje FrontPage Server Extensions. To zajistuje Micr0s0ft Web Publishing Wizard, zahrnuty do FrontPage 98. Pokud pouzivate Micr0s0ft Internet Server (IIS) jako hostitelsky server pro vas webovy server, muze FrontPage 98 vyuzit vyhodu vykonnejsiho vyhledavaciho modulu v IIS pri pouzivani komponenty Search FrontPage.

JE MOZNE PROHLEDNOUT SI HTML KOD?

Pri pouzivani FrontPage Editoru jako zastupce WYSIWYG editoru nemusite vubec umet pouzivat HTML tagy. Vytvarenou stranku si vsak muzete jako HTML dokument prohlednout. V levem dolnim rohu pracovni plochy FrontPage editoru jsou tri zalozky: NORMAL - pro WYSIWYG prohlizeni a vytvareni stranky WWW (def. nastavena), HTML - fungujici jako HTML editor, kde muzete upravovat tagy, ktere jinak automaticky vytvari sam FrontPage, PREVIEW - zobrazeni stranky WWW v jeji konecne podobe.

JAKE PROHLIZECE PODPORUJE FRONTPAGE?

FrontPage neni orientovan pouze na urcitou skupinu prohlizecu, takze servery vytvorene pomoci FrontPage je mozno prohlizet libovolnym prohlizecem. FrontPage vsak nepodporuje nektere nejnovejsi technologie, jako je napriklad dynamicky HTML. Prohlizece Internet Explorer maji vyhodu v podpore funkci Channel Definition Format (CDF) a Cascading Style Sheet (CSS), ktere obsahuje FrontPage. Zalozka Preview zminena v predchazejicim tipu spolupracuje s prohlizecem internet Explorer. FrontPage vsak take nabizi funkci "Preview in Browser", umoznujici zobrazeni nahledu v jakemkoliv jinem externim prohlizeci.

JAK ODDELOVAT ODSTAVCE?

Oddeleni odstavce (tag ) vlozite do stranky stisknutim klavesy ENTER. Chcete-li vlozit pouze odskok na dalsi radek (tag ), stisknete kombinaci klaves SHIFT + ENTER.

ZMENTE SI POCITADLO VE FRONTPAGE.

Pocitadlo ve FrontPage lze nastavit tak, aby pouzivalo vase vlastni zobrazeni. Musite mit pripraven GIF soubor o velikosti 150 x 20 bodu s ciselnou radou 0 - 9. Pri rucnim psanim HTML kodu pak zapiste: (IMG SRC="/cgi-bin/fpcount.exe/?Page=default.htm|Custom=/images/jmenogifu.gif")...samozrejme ze se znamenky <>.

POUZIVEJTE KONTROLU PRAVOPISU.

FrontPage obsahuje nastroj "Cross Web Spell Checking" kontrolujici pravopis v celem webovem serveru. Tato funkce zkontroluje cely obsah serveru jako jediny dokument. FrontPage puziva stejny slovnik jako cely Office. Definice slovniku custom.dic nastavena v prostredi jine aplikace (napr. Word) bude pouzita i ve FrontPage.

POUZIVEJTE GALERII OBRAZKU CLIP ART.

Pokud nejste zrovna pocitacovymi grafiky, a presto chcete mit na svem webu pekne obrazky, rozhlednete se v galerii Clip Art. Galerii vyvolate prikazem Insert/Insert Image a najdete v ni sirokou nabidku pokladu, knofliku, car a dokonce i animovanych Gifu.

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)