Zpět na seznam článků     Číst komentáře (3)     Verze pro tisk

Hakin9 1/2008

Autor: .cCuMiNn.   
9.2.2008

Recenze prvního čísla časopisu Hakin9 v roce 2008.


obálka časopisu

Se začátkem roku se na pultech novinových stánků objevilo nové číslo časopisu Hakin9, a na mě opět s určitou prodlevou zůstává povinnost Vás seznámit s jeho obsahem.


Obsah přiloženého CD

Již potřetí je základem live linuxové distribuce s názvem Hakin9 Live, která je nosným pilířem CD, známé distro používané pro penetrační testy BackTrack 2. Z dalších aplikací, které na CD naleznete, uvedu tyto:

Dr.Web Anti-Virus + Anti-Spam - Ativirový a antispamový program, který bez potíží spustíte na systémech Windows 95 až Windows Vista. Díky minimálním nárokům na hardware, je vynikající volbou pro starší stroje.

Safe'n'Sec - Komplexní bezpečnostní řešení, které dokáže ochránit Váš počítač před různými útoky.

e-Capsule Private Mail HD - E-mailový klient, který udržuje vaše mailové zprávy na disku v zašifrované podobě a znemožnuje tak jejich čtení neprivilegovanými uživateli.

e-Capsule Private Browser HD - Webový browwser, který Vám umožnuje vést komunikaci přes anonymní proxy servery a o Vaší činnosti nezanechá na počítači žádné stopy.

SPAMfighter - Anti-spamový filter, který doručené e-mailové zprávy porovnává s externí databází známých spamů.

1-2-3 Spyware Free - Program, který chrání Váš počítač před napadením ze strany nebezpečného malwaru.

Clean My Registry - Aplikace, která Vám pomůže vyčistit registry systému Windows a umožní Vám monitorovat změny v registrech, které po sobě programy zanechají při instalaci.

Obsah tištěného časopisu

avast! Linux Home Edition - Recenze známého anti-virového programu, který stále získává vysoká hodnocení v testech antivirů. Ačkoliv panuje všeobecné mínění, že pro operační systém Linux viry neexistují a tudíž není potřeba mít anti-virový program nainstalován, není to tak úplně pravda. Tato recenze, která popisuje právě verzi pro domácí uživatele Linuxu, je toho důkazem.

avast!Professional Edition - Podobně jako v předchozím případě popisuje i tato recenze známý antivirový program ve verzi, ktera je tentokrát určena pro nasazení na operačních systémech Windows.

SpamAssassin - aneb jak zatočit se spamem - Obsah tohoto článku Vás seznámí s aplikací SpamAssassin, s jehož pomocí se můžete jednou provždy zbavit spamu ve Vaší síti.

Uvod do tachnik využívaných pro šifrování harddisku - Jak napovídá samotný název článku, přiblíží nám v něm jeho autor algoritmy, které se používají k šifrování soukromých dat uložených na pevných discích počítače.

Chran svůj počítač před hackery - Příkladové studie, které popisují různé motivy útočníků, použité metody k útoku a způsoby, kterými lze jejich přítomnost v systému odhalit.

Fuzzzing v Pythonu - Fuzzing je v současné době často používané slovo. Ve chvíli, kdy hledáte slabá místa v aplikacích, můžete pomocí fuzzingu zautomatizovat rutinní práci a velmi si ji tak usnadnit. Autor článku Vám představí několik nástrojů s jejichž pomocí snadno vytvoříte svůj fuzzer.

Nebezpečný Firefox - Dle mého jde o nevhodně zvolený název. v tomto článku je totiž popisována již nějakou dobu starou zranitelnost, která umožnovala skrz Internet Explorer spouštět příkazy interním protokolem FireFoxu.

Trendy internetové kriminality - O cestách jimiž se ubírá současná kyberkriminalita.

Audit hacking - Text věnovaný převážně systémovým logům a nástrojům k jejich pohodlnému prohlížení.

O počítačové bezpečnosti s profesorem Vladimírem Smejkalem - Rozhovor o vývoji počítačové kriminality.

Knihovna - Tentokrát na čtenáře čeká v knihovně recenze knihy Word 2007 - Podrobný průvodce.

Viry, červy a dětská pornografie - Fejeton Libora Dostálka, který se pozastavuje nad novým trestním zákoníkem.

Tentokrát se mi některé články líbily více, jiné méně. Přesto jako vždy koupi tohoto časopisu doporučuji, protože se může stát, že zrovna v tomto čísle Vás zaujme některá metoda, o jejíž existenci jste zatím neměli zdání.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)