Zpět na seznam článků     Číst komentáře (3)     Verze pro tisk

Hakin9 5/2007

Autor: .cCuMiNn.   
13.9.2007

Co si pro nás připravili autoři článků v zářiovém čísle časopisu hakin9 a co mi provedla naše milá listonoška...


obálka časopisu

Tentokrát bylo mé shledání s novým číslem časopisu Hakin9 poněkud smutné. S velikou radostí totiž vytahuji obálku, ve které se ukrýval, z poštovní schránky a nestačím se divit, když na ní nalézám vzkaz od naší listonošky. Psala něco ve smyslu, že se omlouvá, ale když se pokoušela narvat obálku do malého otvoru ve schránce, nenapadlo jí nic jiného, než obálku přehnout. Když ucítila praskot lámaného cédéčka, uvědomila si, co se asi stalo a připsala mi telefonní číslo, kde můžu případně žádat finanční náhradu. Listonošku jsem samozřejmě nechal být, protože věřím, že se něčeho podobného v budoucnu již nedopustí. Společně s vámi se však podívám, co bylo obsahem CD a o co jsem to vlastně přišel...

Obsah CD

Live linuxová distibuce Hakin9 live se ocitla ve verzi 4.0.0, kde je nově postavena na známém distru BackTrack 2.0 a je napěchována třemi stovkami užitečných programů a utilitek pro testování, monitoring a bezpečnost. Z programů, které se dále nachází na CD uvedu:
File Anti-copy 3.1 utilitka, která zamezí přístupu nepovolaných osob k vašim souborům.
PC-Cillin Internet Security 2007 antivirus kombinovaný s firewallem, antispywarem a antispamem.
F-Secure Internet Security další multi-bezpečnostní program, který zajistí všestranou ochranu vašeho počítače.
Advanced Textual Confirmation utilitka, která se snaží zabránit automatickému spamování diskuzních fór a komentářů na vašich webových stránkách.
No a na závěr bohatého výčtu nesmím zapomenout na tutoriál ke článku Restrikce v příkazovém interpretu - jak je obejít?

Obsah tištěného časopisu

Nabourávání WiFi sítí - Autor článku popisuje důsledně různé metody zabezpečení Wifi sítí a možnosti, kterými může útočník na tyto sítě úspěšně zaútočit.

SQL injection - na snad nesmrtelné téma o SQL injection je i tento kratší článek, kde se dozvědí o tomto druhu zranitelnosti něco nového převážně ti, kteří se s tímto pojmem setkávají poprvé.

Správa sítě na úrovni jádra - Socketové prográmování síťových aplikací nám někdy neumožní provést vše co bychom chtěli. Pokud potřebujeme mít síťový provoz trochu více pod kontrolou, musíme zajít trochu dál. Vynikající článek na téma síťového programování.

Restrikce v příkazovém interpretu - jak je obejít? - Jak může útočník obejít restrikce příkazového interpretu, který administrátor omezil pouze na několik příkazů.

Jak si zachovat bezpečí při práci s Internetem - Kde všude o vás mohou unikat soukromé informace, pokud pracujete s Internetem a jak se těmto únikům bránit.

Microsoft SQL server 2005 - bezpečné aplikace - Článek o otázkách bezpečnosti při vývoji aplikací, které využívají SQL databázi. Autor upozorňuje na chyby,x kterých by se měli vývojáři vyvarovat a na co by si měli dát pozor.

Spammeři se nevzdávají - O různých způsobech, kterými se spameři snaží obejít antispamové filtry. O účinosti těchto metod a jejich stálém zdokonalování.

Přehled steganografie - O ukrývání informací například v digitálních záznamech, obrázcích nebo zvukových a video nahrávkách se v časopise Hakin9 sice již psalo, ale nikdy neuškodí si tyto informace připomenout.

Počítáme v Excelu v rekordním čase a Tabulky a grafy v Excelu v rekordním čase jsou názvy knih, které jsou v tomto čísle časopisu recenzovány.

Mým národům - Závěrečný fejeton Libora Dostálka.

Ačkoliv byla některá témata na stránkách časopisu Hakin9 již popisována, najde čtenář v ostatních článcích množství nových a zatím nepříliš rozšířených informací. Informační hodnota se oproti minulému číslu, které na mě moc velký dojem neudělalo, opět zvedla a já nemohu udělat nic jiného než obsah čísla hlasitě pochválit.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)