Zpět na seznam článků     Číst komentáře (4)     Verze pro tisk

Zpovědi mladých hackerů

Autor: .cCuMiNn.   
2.3.2005

Hodně zajímavá kniha od Dana Vertona, která by neměla uniknout vaší pozornosti.


Dan Verton

Když jsem se jednoho dne brouzdal bezcílně Internetem, padl můj zrak na knihu s krásným názvem "Zpovědi mladých hackerů". Okamžitě jsem kliknul na odkaz, který mě zavedl na stručný popis této knihy a já věděl, že tuto knihu musím mít. Jak se později ukázalo nebylo nikterak jednoduché ji sehnat. V knihkupectvích byla buď neznámá nebo s velikým úspěchem vyprodána. Podle některých zpráv je však tato kniha na pultech některých knihkupectví stále k vidění. Já nakonec po mnoha nachozených kilometrech, které mě vedly z jedné prodejny do druhé, rezignoval. Vrátil jsem se ke klávesnici svého PC a vyťukal adresu známého internetového obchodu Vltava.cz. Po týdnu čekání, jsem se dočkal nemilého zklamání ve formě zprávy o nedostatku zboží na skladě a náhradním čtrnáctidenním termínu pro její dodání. Po tomto dlouhém čase mi však kniha přišla a já po rychlém přečtení textů na obálce věděl, že jsem si vybral opravdu nejlépe, jak jsem jen mohl.

Kniha nijak nepřibližuje techniky hackerů. Ti, kdo by ji chtěli použít jako učebnici budou nejspíše zklamáni. Na mnoha skutečných příbězích však popisuje různé přístupy k naší zálibě. Ukazuje, kam může hacker ve svém životě dojít. Jak vysoko vystoupat a jakých cílů dosáhnout nebo naopak jak hluboko klesnout. Ti z vás, kteří zatím nemáte jasnou představu o tom, čeho byste chtěli v "Modré sféře" dosáhnout a jakou cestou se vydat, si tuto knihu určitě přečtěte. Zprostředkuje vám pohled na věc očima někoho, kdo si tuto cestu už prošel a vy můžete alespoň prostřednictvím této knihy nahlédnout, kam vás která cesta zavede. Co mě na této knize potěšilo, byl fakt, že události popisované v této knize nejsou žádné vykopávky. Na rozdíl od Kukaččího hnízda a podobných knih se zde jedná o případy staré kolem pěti let a mohou vám být známy z novin či televize.

Kniha se moc pěkně čte a člověka je těžké od ni odtrhnout. Jednotlivé příběhy jsou tak zajímavé a strhující, že je budete číst jedním dechem.

Pro lepší představu ještě navštivte homepage této knihy.


Nakladatelství: Helion
Rok vydání: 2003
Počet stran: 232
Cena: 189,- Kč

.cCuMiNn.

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 5/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)