Zpět na seznam článků     Číst komentáře (1)     Verze pro tisk

Síťové programování pod Windows a programování Internetu

Autor: .cCuMiNn.   
11.2.2005

Máte chuť naprogramovat vlastního trojského koně, scaner portů nebo fakemailer a nevíte jak na to? V této knize naleznete odpovědi na své otázky.


Josef Pirkl

Pracujete ve Windows a napadlo vás někdy naprogramovat si vlastního trojského koně, fakemailer, scaner portů nebo nějakou podobnou aplikaci? Pokud ano, pak byste si neměli nechat ujít tuto knihu. Informace v ní uvedené byste opravdu měli znát. Hacker se vyznačuje právě tím, že dokáže psát programy pro síťovou komunikaci a proto neváhejte a navštivte vaše knihkupectví ještě dnes. Myslím si, že lepší odrazový můstek pro tvorbu vašich programů nenajdete.
Uvedu zde ještě citaci z obalu knihy:

Publikace se věnuje popisu programování sítí z těchto oblastí:
Windows Sockets - navázání síťového spojení či komunikace pomocí zpráv, zpracování server i klient příkladů, jako je např. CHAT, HTTP, SMTP i POP3 klient, skenování portů a mnohé jiné. Teoretický popis mnoha oblastí z WinSock 1.1 a z WinSock2 RAW sockety, asynchronní zpracování, atd.
ICMP - zpracované programy ping a trace.
Netbios - programování prostředí, které položilo základní kámen ke protokolu Netbeui.
Programování v sítích NT - enumerace zařízení NT sítě, dynamické připojování a odpojování zařízení, informace o uživatelích, doménové funkce, odesílání zprávy do sítě NT.
Programování HFTP - spojení, procházení adresářů, stažení či odeslání souboru z HFTP serveru.
Programování HTTP - informace o stránkách, získání zdroje HTTP stránky, požadavky, obecné operace s URL, programátorské příklady zahrnující např. stažení obrázku z HTTP stránky, atd.
Programování prohlížeče Internet Explorer - získání přístupu k zobrazeným stránkám přes objekt activex, dynamická možnost vyplnění políček stránky, simulace stisku tlačítek, atd.
RAS API enumerace nainstalovaných modemů, programová správa telefonních záznamů, vzdálené volání.
Vše doprovázeno příklady ve VISUAL C++ a DELPHI


Nakladatelství: Kopp
Rok vydání: 2001
Počet stran: 360
Cena: 299,- Kč


.cCuMiNn.

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)