Zpět na seznam článků     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Hacker, podivný život a zločiny počítačového génia Kevina Poulsena

Autor: .cCuMiNn.   
19.10.2004

Jméno Kevin Poulsen je v oblasti hackingu dobře známo. Pojďme se spolu s autorem této knihy Jonathanem Littmanem podívat na jeho život trochu blíže.


V úvodu bych chtěl ještě jednou poděkovat Kub@zovi za založení této rubriky. Často jsem byl překvapen když jsem se dozvěděl o knize, která je již delší dobu na trhu a jejíž existence mi zůstávala utajena. Chtěl bych tedy v této rubrice vytvořit takový malý katalog knih, které se jakkoli dotýkají hackerské tématiky, ať už se jedná o odbornou literaturu nebo prózu. Věřím, že tím předejdeme nevědomosti o nových či straších titulech a každý si bude moci vybrat.
Chtěl bych vás tedy poprosit o příspěvky do této rubriky vždy když dočtete nějakou knihu, jež zde zatím nebyla zmíněna. Nemusí to být žádné sáhodlouhé články, stačí vždy jen stručný popis knihy. Vždyť jde hlavně o to, abychom se o její existenci vůbec dozvěděli.


Jonathan Littman

Hacker, podivný život a zločiny počítačového génia Kevina Poulsena

Na tomto místě bych vám chtěl představit knihu Jonathana Littmana, Hacker. Tato kniha byla vydána již před několika lety a sehnat ji proto bude poměrně obtížně. V roce 1997 vyšel její originál "The watchman, the twisted life and crimes of seriál hacker Kevin Poulsen" a o rok později, tedy v roce 1998 jsme se dočkali i jejího českého překladu.

Ačkoliv jde skoro o životopisnou knihu Kevina Poulsena, je kniha napsána velmi čtivým a napínavým způsobem. Jméno Kevin Poulsen snad není potřeba nikomu představovat. Jedná se o jednoho z nejznámějších hackerů, který kdy chodil po této planetě. Kniha popisuje jak Kevin pronikal do telefonních ústředen. Jak si zapojoval neexistující telefonní čísla, přepojoval hovory a prováděl odposlechy u koho se mu jen zachtělo. Jak pomocí svého umění vyhrával v rozhlasových pořadech o ceny tisíce dolarů a dokonce i luxusní automobily. Kniha dále popisuje policejní stránku věci, kdy se pokoušeli Kevina vystopovat a zatknout a jak se Kevinovi dařilo unikat a skrývat se před nimi.

Tuto knihu nemohu jinak než doporučit. Jde o strhující příběh, který dokáže dokonale vtáhnout a to, že nás od doby v níž se děj odehrává dělí již spousty let si nikdo ani neuvědomí, na rozdíl od skutečnosti jak snadné je se někomu nabourat do soukromí....

Počet stran: 284
Orientační cena: 249,-

.cCuMiNn.

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 3.67/3

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)