Zpět na seznam článků     Číst komentáře (3)     Verze pro tisk

Miranda-Pack

Autor: IRQ   
30.11.2004

Úžasná alternativa k ICQ, AIM, atp. A ještě k tomu v "all in one".


Již delší dobu uvažuju o tom, že napíšu na SOOM nějakej článek o Mirandě protože je to v celku cool ICQ, AIM, YAHOO, IRC a MSN klient a je ještě k tomu Free. Skylar mě v mém úsilí hodně pobídl, když napsal článek o Trilianu.

Když jsem si nainstaloval jednu z prvních verí Mirandy tak jsem se v celku dost lekl. To je ta opěvovaná Miranda. Proto jsem si sehnal novější verzi. To už bylo o něčem jiným. Miranda je kompaktní, nenáročná na systém a jste informováni vždy, když uživatel ve vašem kontakt-listu příjde, odejde, změní stav, atp.


Miranda podporuje veškeré používané protokoly, počínaje ICQ a konče u AIM. Líbila se mě pro její možnost nastavování. Můžete si zde nastavit všchno možné, počínaje barev okýnek, které vás upozorňují na změny stavu uživatele, konče u zvuků. Ke každé události si můžete nastavit specificjý zvuk. Může to být jakýkoli soubor s příponou wav. Ale myslí si, že i předdefinované zvuky jsou dostatečně vyhovující.
Vzhled je v celku obyčejný a bez možnsoti skinů. Kontakty natahuje ze serveru ICQ, jak si počíná u jiných protokolů nemám vyzkoušeno. Má taky možnost vyexportování historie do souborů xml (po pravdě se mi to jěště nikdy nepovedlo).

Jinak při práci ani moc neobtěžuje, teda pokud vám někdo zrovna nepošle správu přes celou obrazovku nebo pokud hrajete ve fullscreenu, pak to dokáže v celku naštvat.

Miranda je 100% alternativou pro ICQ a jsou pro ni často vydávané updaty, takže vždy budete s Mirandou "in".


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)