Zpět na seznam článků     Číst komentáře (26)     Verze pro tisk

eXtrude bypass

Autor: Pr00y4m   
8.1.2007

Pohádka o tom, jak bezpečné jsou visací zámky a jak v některých případech může být cedulka "Neotvírat prosím" stejně účinná...


Na tento způsob otevírání zámků jsem přišel, při "studiu" střev zámku ROCK. Konkrétně šlo o5-ti stavítkový visací zámek ROCK T2 s teoreticou zvýšenou odolností. Tuto metodu jsem ještě nikde neviděl, z čehož mám radost... :)
Princip spočívá v protlačení stavítek tak hluboko, že je možné zámkem otočit. Pro ilustraci jsem upravil obrázky z učebnice Lockpicking - by Deviant Ollam:
pycture1 A - Zamknuto

B - Odemknuto klíčem

C - Stavítka jsou "protlačené"

nealt Vlevo vidíte nákres nástroje , který jsem si pro tento účel vyrobil. Přesné míry uvádět nebudu, protože se to zámek od zámku liší.
Obecně by se dalo říct, že vzdálenost mezi dvěma "zoubky" se rovná asi 1/3 průměru stavítka v daném zámku a u "špiček" zoubků je to asi 3/4. Nečekejte, že tímhle způsobem otevřete všechny zámky, ale některé určitě ano. Podotýkám visací zámky.
johoho Princip je jasně vidět na obrázku.
Je neuvěřitelné, že to opravdu funguje. Co se týče bezpečnostní úrovně takovýchto zámků, přirovnal bych ji k něčemu jako index.php?include=stranka.php
Na druhou stranu bych měl být spíše rád, že technici, kteří zámky konstruují, na bezpečnost kašlou a dávají mi tak dostatečné množství témat na články... :)

Zkoušel jsem to na zámcích ROCK (4 a 5-ti stavítkové), Leader (4 stavítové), Thurst (3 a 4 stavítkové) a všechny jsem tímto způsobem otevřel. Jediný zámek, který odolal, byl 5-ti stavítkový FAB (P73) - tam stavítka nejdou zatlačit dostatečně hluboko.


btw. Nedivte se tomu názvu, vzhledem k mé (ne)znalosti angličtiny je výborný... :)

Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1.49/41

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)