Zpět na seznam článků     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

DNSSEC – jistota pro uživatele vaší domény

Autor: PR článek   
20.11.2018

Potřebujete vyřešit zabezpečení vaši domény? Rádi byste doménu, která neohrozí vaše uživatele? Víte co je phishing a jak se mu bránit? Bezpečností ve světě je pozitivním způsobem známá česká doména. Je to dáno především tím, že používá jako jedna z prvních zabezpečení DNSSEC.


Internet je služba, kterou využívají uživatelé po celém světě. Komfort a pohodlí, díky kterému můžete využívat emailové schránky, sociální sítě, internetové bankovnictví, e-shopy, hledat informace, používat internet pro pracovní i soukromé účely a mnoho dalšího.

A čím více uživatelů, tím více připojení k internetové síti a tím vyšší riziko zneužití soukromých údajů uživatelů. Takovým ´útokům je možné zabránit zabezpečením, díky kterému získají uživatelé vaší domény jistotu, že ke zneužití jejich osobních a dalších údajů nedojde.

Kvalitní a důvěryhodnou doménou je doma i ve světě doména česká. Je to dáno především tím, že k zajištění proti útokům, při kterých jde o tzv. phishing používá zabezpečení pomocí technologie DNSSEC.

DNSSEC tedy Domain Name System Security Extensions je rozšíření systému DNS, které slouží jako ochrana a jistota, že informace, které systém DNS získal, jsou pravé a nejsou narušené či podvržené.

Technologií DNSSEC slouží jako zabezpečení pro uživatele internetu, provozovatele internetových sítí a pro držitele domén. Česká doména je spravovaná sdružením CZ.NIC, které také plně podporuje a intenzivně rozšiřuje zabezpečení DNSSEC.

Pro svoji doménu si vyberte také vhodného registrátora a to takového, který poskytuje kromě jiného i zabezpečení DNSSEC. Například společnost TELE3, kterou najdete i v seznamu registrátorů sdružení CZ.NIC.

Společnost TELE3 je poskytovatelem internetových a telekomunikačních služeb jako je třeba webhosting, serverhosting, řešení pro domainery, hlasové služby VoIP a další.

V případě služby DNS hosting vám společnost TELE3 poskytne DNS servery, které jsou plně geologicky oddělené a vedené na více TLD kvůli vyšší bezpečnosti. DNS záznamy je možné pohodlně spravovat přes SSL webové rozhraní.

TELE3 využívá protokoly IPv4 a IPv6 a domény TLD má v ČR a po jedné také v USA a v Německu.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1.33/3

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)