Zpět na seznam článků     Číst komentáře (1)     Verze pro tisk

Gary McKinnon

Autor: Yoxer   
23.3.2008

To nejzajímavější o životě Gary NcKinnona.


  
  Takzvaný "Armádní Hacker". Jde o největší Armádní Hack v historii. Gary McKinnon (39) údajně pronikl a pátral na serverech NASA a US Army kvůli hledání mimozemského života. Aneb co nám vláda nesděluje. Jestli je to jen právnická klička, nebo čistá pravda je otázkou etiky. Nemění to nic na faktu, že se během jednoho roku naboural do 97 vládních počítačů. To vše pod jeho nejpoužívanější přezdívkou "Solo". Celková škoda na obnovení smazaných dat a uklizení sítě vyšla na 700 000 dolarů. Z toho je Hacker obviněný ze 7 trestných činů, spáchané na 14 státech v USA. Toho "úspěchu" docílil nejspíše objevenou chybou v systému Microsoft NT. O osudu Hackra se rozhoduje již přes 4 roky. Velká Británie se rozhoduje mezi souzením na domácí půdě, nebo ve státě, na který byl útok mířen (USA). V druhém případě by Gary McKinonovi hrozilo až 70 let vězení a pokuta v hodnotě 1,75 miliónů dolarů. To by pro něj znamenalo pravděpodobně doživotí. O dopadení se zasloužila britská policejní jednotka zabývající se kybernetickými zločiny s názvem Hi-Tech Crime Unit.
  Dne 07.07.2006 britský ministr vnitra John Reid povolil, aby byl Gary McKinnon za své činy souzen ve Spojených státech. Na to se samozřejmě Gary McKinnon odvolal. Soud reagoval na odvolání (3.4.2007) povolením o převezení Gary McKinnona do USA. Hacker tedy prohrál všechny své soudy a o dalším jeho osudu se bude jednat dál v USA...
  Gary McKinnonovi se údajně podařilo (nejspíše nezáměrně) vyřadit z provozu některé kritické bojové systémy, zpětné nahození trvalo přibližně měsíc. Také v rozhovoru zmiňuje, že objevil plány antigravitačního zařízení.
  Server Wired News přinesl rozhovor s Garry Mackinnonem, který se naboural do amerických vládních sítí včetně NASA a nyní má být souzen. My vám přinášíme výběr toho nejlepšího.

McKinnon: Věděl jsem, že vlády potlačovaly (informace o) UFO a anti-gravitačních technologiích, energii, jež by byla zdarma, nebo, jak to oni nazývají "energie nulového bodu". Tyto věci by v době, kdy důchodci nemají na placení účtů z energii, neměly být před veřejností skrývány.

Wired News: Našel jsi v rámci svého "průzkumu" nějaké důkazy o UFO?

McKinnon: Samozřejmě. Existuje tzv. Disclosure Project, což je kniha se 400 důkazy od pracovníků na letištích, kteří se starají o letový provoz, po ty, kteří stáli za vypuštěním jaderných bomb. Velmi věrohodná svědectví. Mluví tam o technologiích, jež byly použity ze zachycených nebo zničených mimozemských lodí.

WN: Jako incident v Roswellu roku 1947 ?

McKinnon: Předpokládám, že to byl první a následovaly další. Lidé, kteří byli s těmito projekty spojení, poskytli solidní důkazy.

WN: Jaké důkazy?

McKinnon: Expert z NASA řekl, že v budově 8 v Johnson Space Center měli k dispozici snímky UFO ve vysokém rozlišení. Já jsem se do tohoto oddělení naboural - opravdu tam v počítačích měli tyto snímky... Moje připojení pomocí modemu bylo však k stahování takových obrázků příliš pomalé. Měl jsem vzdálený přístup na jejich plochu a tak jsem si snímky zmenšil do nízkého rozlišení a byl jsem schopen jasně vidět jeden z nich. Byl to stříbrný objekt, zahnutý ve tvaru doutníku s kruhy na každé straně. Nebyly dostupné žádné údaje o velikosti objektu a snímek byl pořízen satelitem. Objekt nevypadal jako cokoli, co by člověk mohl vytvořit. Protože jsou používal aplikaci Java, mohl jsem si udělat pouze screenshot obrázku, nestáhl se mi. V tomto okamžiku mě však někdo v NASA odhalil a odpojil. Měl jsem také přístup k souborům vytvořeným v Excelu. Jeden z nich byl nazván "Non- Terrestrial Officers" (dalo by se přeložit jako "Mimozemští pracovníci") a obsahoval jména a hodnocení lidí z amerického letectva, kteří nejsou nikde jinde zaregistrováni (tedy jakoby neexistují). Soubor také obsahoval informace o transportech mezi loděmi, nedostal jsem se však k jménům lodí.

WN: Mohla to být jako nějaká vojenská strategická hra nebo nárys hypotetických situací?

McKinnon: Armáda chce mít dominantní kontrolu nad vesmírem. To, co jsem nalezl, by mohla být hra - je však obtížné to potvrdit.

WN: Pověz nám o svých zkušenostech s vládními orgány a procesy, kterými jsi prošel.

McKinnon: Byl jsem zadržen v březnu roku 2002 skupinou British National Hi Tech Crime Unit. Drželi mě ve vazbě asi šest nebo sedm hodin. Odebrali mi můj počítač a počítače lidí, které jsem zpravoval. Ostatní stroje byly navráceny, ale nechali si můj pevný disk, který odeslali do USA. V listopadu roku 2002 Američané začali podnikat kroky k tomu, abych mohl být vydán.

WN: Britové tě nezažalovali za nic, protože tvé aktivity nijak nepostihly jejich počítače.

McKinnon: Oficiálně jsem byl obviněn v roce 2003, nic se však nedělo do roku 2004. V červnu, nebo červenci 2004 mě na ulici zadržel Scotland Yard. Ministr vnitra by se do 21. června 2006 měl rozhodnout, jestli mně vydá nebo ne. Avšak i po tomto datu má k rozmyšlení ještě 11 měsíců.

>Rozhovor Gary McKinnona s BBC - video.<




Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 2.5/4

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)